Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 W schronisku sa szczeniaki (okolo 6-7)!!! W koncu wypuscili je na ogolny po kwarantannie!! Kto chce psiaka...?:placz: Jutro foto!! Sa rowniez kociaki!! 5 bialo-pregowanych, 2miesiecznych kotkow!! Widzialam jak pewna pani.. przywiozla.. niby dzikie znajdy.. tylko tak jakos grzecznie w kartonie siedzialy, czyste, zdrowe, uszy do drapania nastawialy.. Zamknelabym taka babe w schronie, na zawsze, albo do konca zycia, z jakims drugim podobnym nieludziem:angryy: Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Dziewczyny, nie to zeby cos ale ja tu ewidentnie potrzebuje pomocy!!!!!! Trzeba moim zdaniem: -zaczac sprawdzac ludzi adoptujacych psiaki -sprawdzic jak dziala wolontariat -wyleczyc chore psiaki!!!!!! -poznajdowac domy -zsocjalizowac pieski -.... HELP!!!!! HELP!!!!! HELP!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Panna X Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Chcę pomóc i zadeklarowałam kwotę na takiego pieska Juranda.' A oprócz tego czytam wiele postów i mam wiele jeszcze pytań , czy taki hotelik jak np. ten Jurand pójdzie ze schroniska a Radlinie koło Jarocina do hoteliku u bodajże Rojki spod Warszawy .Czy dla niego to dobre , czy nie zdarzy się sytaucja , że znów wróci do schroniska bo np.z hotelika nie będzie chciał go nikt wziąść a on jeszcze nie widzi . A np. nikt już nie będzie deklarował pieniędzy.No sama nie wiem , po drugie czytałam , że to schronisko w Radlinie nie jest takie złe.Pytam Ciebie bo widzę , że siedzisz w tych tematach .Jak byś mogła mi wytłumaczyć to , bo troszkę się niepokoję czy to dobre rozwiązanie .Tyle w świecie jest nieuczciwości Quote
MonikaP Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ninka napisał(a):Dziewczyny, nie to zeby cos ale ja tu ewidentnie potrzebuje pomocy!!!!!! Trzeba moim zdaniem: -zaczac sprawdzac ludzi adoptujacych psiaki -sprawdzic jak dziala wolontariat -wyleczyc chore psiaki!!!!!! -poznajdowac domy -zsocjalizowac pieski -.... HELP!!!!! HELP!!!!! HELP!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz: Ninko, co ja Ci będę tu dużo mówić... :shake: Jesteś młodziutka, jesteś pełna zapału...Chcesz tam coś robić, spróbuj się wkręcić do wolontariatu. Ale walczyć z tym bagnem...tam potrzeba kogoś z granatem... Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ninko-dzisiaj u nas na regionie pokazali schronisko w Mysłowicach,naprawdę poznanskie nie jest złe E Quote
MonikaP Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 waldi481 napisał(a):Ninko-dzisiaj u nas na regionie pokazali schronisko w Mysłowicach,naprawdę poznanskie nie jest złe E Elżbieto, to nie o warunki tak naprawdę tam chodzi. Poznańskie schronisko ma całkiem spory budżet i duże możliwości zaistnienia w mediach i w samym mieście. Tyle, że nikt tego nie potrafi/nie chce tam wykorzystać. Nikomu się tam nie chce chcieć i, co gorsza, odrzucana jest także zorganizowana, "długofalowa" pomoc. Opieka medyczna pozostawia tam także wiele do życzenia i nie koniecznie dlatego, że nie ma pieniędzy, tylko jak wyżej...bo się nie chce chcieć... Tak samo resocjalizacja czy sama polityka adopcyjna. Tu nic się tak naprawdę nie rozbija o pieniądze, tylko o ludzkie chęci i dobrą wolę. Z tym jest walczyć najtrudniej, tym bardziej, jeśli ten stan rzeczy jest dla osób tam pracujących czy mających wpływ na to, co się tam dzieje, bardzo wygodny. Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Monika P (nie)stety ma racje... Dlatego nie wiem jak pomoc...:-( Dlatego prosze, o pomoc... Quote
Ajula Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Panna X napisał(a): jak np. ten Jurand pójdzie ze schroniska a Radlinie koło Jarocina do hoteliku u bodajże Rojki spod Warszawy .Czy dla niego to dobre to jest dla niego bardzo dobre i dlatego kto może to zrzuca się na wyciąganie psów ze schronisk i umieszczanie ich w domach tymczasowych, albo hotelikach możesz zadać te same pytania na wątku Juranda i na pewno dostaniesz wyczerpujące odpowiedzi, o co w tym wszystkim chodzi :lol: Quote
Panna X Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Dużo dziś spędziłam tu czasu i już wiem jakie są kroki aby pomóc psom , mam tylko nadzieję , że jesteśmy wszyscy tu odpowiedzialni i jak podejmujemy się pomocy to do końca te nasze psiaki ją mają . Ponieważ hotelik to połowa drogi do szczęścia , końcem jest nowy dom i do końca powinnyśmy to doprowadzić i wierzę , ze tak jest Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Panna X napisał(a):Dużo dziś spędziłam tu czasu i już wiem jakie są kroki aby pomóc psom... Na poczatku przeczytalam tylko tyle... Szkoda, ze pod spodem nie ma instrukcji... Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Wolontariat jest wirtualny, a nawet w czasach kiedy nie byl - wolontariuszom wolno bylo sprzatac... ZERO spacerow, ZERO socjalizacji... No i oczywiscie czynne w godzinach przedpoludniowych... A i zdjecia mozna bylo robic... Quote
Panna X Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 I można to robić na wiele sposobów, jeśli ktoś ma wewnętrzne siły ....dużo siły to jak pisałaś wolontariat jest super.Ja już wiem , że nie dam radę w schronisku ale znalazłam dwa w moim rejonie , które są dobrze zorganizowane i będę szukać dla nich sponsorów , żeby mogły się rozbudować i wybudować izolatki dla psiaków.Jestem dobra w organizacji więc tu mogę się spełniać i będę pomagać w szukaniu domów dla tych psiaków :lol::lol::lol: Ogłoszenia u znajomych weterynarzy i w prywatnych instytucjach Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 W niedziele 9-20:roll: Schron jest do 14-15 czynny... I w ogole malo z tego rozumiem...:shake: Quote
Soema Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Widziałyście tą aukcję? CHARYTATYWNA WSPOMOZ BEZDOMNE PSY , DAJ ZYCIE !!!! (660926808) - Aukcje internetowe Allegro Napisałam maila, bo ta osoba oprócz tej aukcji ciuchy sprzedaje a nic innego o psach nie ma. Witam, chciałam spytac, czy psiaki z Poznania mają jakieś swoje allegro? No i kiedy można osobiście zawieźc karmę do schroniska?(w jakich godzinach) bo mam rodzinę w okolicy i chciałabym pomóc. pozdrawiam Dostałam odpowiedź Witam ! Nie rozumiem o co chodzi :) Czy jakby "firmowy nick schorniska" ? Jeżeli o to chodzi, to nie. Rozmawiałam z kierownikiem,a le nie byłprzekonany... Karmy można przywozić codziennie, najlepiej nie w niedzielę od 9-20, pozdrawiam ! To te psy mają szansę znaleźc dom tylko poprzez stronę i bezpośredni przyjazd do schronu...? Quote
MonikaP Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Rzeczywiście, dziwna ta aukcja, być może to jakaś "natchniona" wolontariuszka, trochę brzmi jak dziecko, ale przecież tam wolontariusze mogą być tylko pełnoletni. Schronisko dla odwiedzających rzeczywiście jest czynne od 10 do 15 (a w weekendy od 10 do 13), ale całą dobę tam ktoś jest, więc może dlatego jest mowa o takich godzinach (9-20). Z drugiej strony - o jakim kierowniku jest tam mowa, skoro od grudnia Lachowicza tam już nie ma, a z tego, co wiem, nowego jeszcze nie wybrano. Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Soema napisał(a): To te psy mają szansę znaleźc dom tylko poprzez stronę i bezpośredni przyjazd do schronu...? A myslalas, ze jak:roll: Co wiecej musisz sie zdecydowac na psa na podstawie obserwowania go w boksie. Kropka. Quote
Soema Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Wiecie, ja mam wątpliwości czy ta aukcja jest prawdziwa... Quote
Ajula Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 ciekawe, i ludzie tak w ciemno dają pieniądze? zdjęcia psów są z Bukowskiej, ale to o niczym nie świadczy Quote
kuba123 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 ciekawi mnie tylko słowo CHARYTATYWNA z tego co się orientuję to na Allegro takie aukcje - właśnie z dopiskiem CHARYTATYWNA mogą wystawiać tylko fundacje Quote
agaga21 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 można jeszcze podpytać, najlepiej telefonicznie. jesli to podpucha, oszustwo jakieś to po prawej stronie na górze aukcji jest napis Zgłoś naruszenie zasad. wystarczy kliknąć a allegro powinno zająć się tą aukcją jesli nie ma uprawnień to ją zdejmą a dziewczynie zawiesic mogą konto. tylko jeśli ona za uzbierane pieniążki naprawde pomaga psiakom to moze zostawić ją lepiej i niech sobie zbiera.... Quote
Soema Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ja po ostatnich doświadczeniach wolę sprawdzać.. Znajomi podsyłają mi aukcję i pytają czy znam psy/schroniska itd.. Bo ostatnio była akcja, że koleś ukradł zdjęcia psów i zbieral na swoje konto kasę. Ale jakaś dziewczyna rozpoznała psy, bo jest wolo w schronie i zgłosili to. Ja nie mówię, że ta kobieta kłamie. Jest dorosła, ma córkę itd.. Tylko pytam jak to się ma do całej sytuacji skoro oni nie chcą pomocy Quote
Ajula Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 na innym watku przeczytałam takie coś na temat tego własnie allegro: Ta aukcja na allegro to ściema.. Tu mam info od GoniP z Poznania, z fundacji Emir: "Hej, nic nam o tym nie wiadomo, ostatnio ostrza do maszynki kupowała jakaś szkoła, natomiast pieniądze na zabiegi są i będą – ściema, żaden lekarz nikomu nic Ne mówił…." WIĘC NIE WPŁACAJ KASY!!!!!!!! Nawet powinnas zgłosić do allegro jako naruszenie zasad!!!!! __________________ Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dziewczyny zapraszam na bazarek dla Zumisia!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-dla-zumisia-sabci-maksia-140154/#post12472632 Dziewczyny zapraszam na bazarek dla Zumisia!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-dla-zumisia-sabci-maksia-140154/#post12472632 Quote
Maszaberla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='agaga21']można jeszcze podpytać, najlepiej telefonicznie. jesli to podpucha, oszustwo jakieś to po prawej stronie na górze aukcji jest napis Zgłoś naruszenie zasad. wystarczy kliknąć a allegro powinno zająć się tą aukcją jesli nie ma uprawnień to ją zdejmą a dziewczynie zawiesic mogą konto. tylko jeśli ona za uzbierane pieniążki naprawde pomaga psiakom to moze zostawić ją lepiej i niech sobie zbiera.... Napisalam do Allegro W aukcji nr 607302011 z 30 kwietnia napisala: "Za ostatnio zebrane pieniądze zakupione zostały: 15 kg karmy, 3 kg karmy dla wrażliwców, 2 paczki karmy suchej dla kotow whiskas oraz 2 paczki dla psów, 2 mleka dla małych kociąt, szczotki do sierści, 2 puszki z karmą mokrą Darling, 3 puszki whiskas-a,kaganiec, ostrza do maszynki OSTER" Rozumiem ze zakupow dokonala przed majem A w aukcji biezacej pisze to samo wklejajac rachunek z maja... Jesli to jakies nieporozumienie i dziewczyna ma dobre intencje to warto zeby Allegro to wyjasnilo Quote
Recommended Posts