Saccus Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Hodowla Ps�w Rasowych "MOUNTAIN STREAM" Ma ktoś pieski z tej hodowli? Mógłby się ktoś wypowiedzieć czy to jest dobra hodowla czy nie? Quote
mArGoSiA Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Czy mi się zdaje czy oni mają 3 mioty na raz? 2xSH i do tego szczeniaki akity? Bo jeżeli tak jest naprawdę to moim zdaniem przegięcie ;] Quote
Kisses Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 mArGoSiA napisał(a):Czy mi się zdaje czy oni mają 3 mioty na raz? 2xSH i do tego szczeniaki akity? Bo jeżeli tak jest naprawdę to moim zdaniem przegięcie ;] Raczej nie :eviltong: 2 całkiem małe [w sensie szczylki małe] mioty SH oraz lekko podrośnięte Akity Quote
mArGoSiA Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Ale i tak ciężko podołać odpowiedniej socjalizacji wszystkich szczeniąt ;) Quote
Kisses Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 mArGoSiA napisał(a):Ale i tak ciężko podołać odpowiedniej socjalizacji wszystkich szczeniąt ;) No i oto mi chodziło w poprzednim poście :razz: W sensie, że bardzo dużo małych maja i jestem ciekawa, jak sobie radzą ;) Quote
smerfetka123 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 16 psów, hmm może mają kogoś od biegania z nimi, bo takie psy, to już muszą mieć ruch, ale to, że dość trudna rasa bierze udział w terapii, to mnie zaniepokoiło, bo to nie jest niewykonalne, ale trzeba psu poświęcić czas i szkolić, być z nim, jeździć, socjalizować, a wie ktoś jak to pogodzić przy takiej liczbie psów, no i do tego 15 szczeniaków husky i 4 akity, gdzie akity to dość mocne i niezależne psy, a pies od psa się uczy Quote
wiska Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ta hodowla jest na pewno godna tego aby brac z niej psa. Wlasciciele uzytkuja psy w zaprzegach i dogoterapii,a szczenieta przez wiekrzosc okresu pobytu z hodowca sa trzymane w domu. Szpice ,ktore oni hoduja nie musza miec az takiego-ciaglego-kontaktu z opiekunem. Zalezy jeszcze do czego chcesz tego psiaka-jezeli fascynuja cie zaprzegi to logiczne jest ,ze powinnas brac psa z hodowli bardziej nastawionej na sport. Jezeli ma to byc pies do domu,towarzysz to ja tam nie widze powodu z powodu ktorego nie mialabys brac szczyla od nich. ;) Quote
karjo2 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Tu troche: http://www.dogomania.pl/forum/f785/hodowla-psa-grenlandzkiego-71882/ A poza tym , moze by przejrzec informacje o startach w zawodach, wystawach, reszta juz pewnie na miejscu, w rozmowie, obejrzeniu hodowli. Pytanie, tylko, czy hodowca bedzie chcial sprzedac psiaka... :evil_lol:? Quote
andromeda. Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Rozmawiałam z włascicielem hodowli na jednej z wystaw i odniosłam wrazenie ze psy i zaprzegi to jego pasja. I z tego co opowiadał wydał mi sie osoba ktora wie co mowi i sie zna na SH. Szczeniaków nie widziałam ale dorosłe psy ktore lezały na kocach, czekajac na wyjscie na ring. Grzeczne i ułozone psy jeden to nawet domagał sie ciagłej uwagi od mojej siostry:p i oczywiscie głaskania, głaskania .....głaskania :evil_lol: Quote
Cyraneczka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 W tej hodowli jest piesek ode mnie. Poza tym właściciel i jego rodzina, to ogromni pasjonaci zwierząt (nie tylko husky), mają w domu cały zwierzyniec, wszystkie zwierzaki są zadbane i szczęśliwe. A sporty zaprzęgowe to pasja właścicieli. Szczeniaczki są wychowywane z dzieciakami i są dobrze socjalizowane. Polecam :-) Quote
Recommended Posts