Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mArGoSiA napisał(a):
Czy mi się zdaje czy oni mają 3 mioty na raz? 2xSH i do tego szczeniaki akity? Bo jeżeli tak jest naprawdę to moim zdaniem przegięcie ;]

Raczej nie :eviltong:
2 całkiem małe [w sensie szczylki małe] mioty SH oraz lekko podrośnięte Akity

Posted

mArGoSiA napisał(a):
Ale i tak ciężko podołać odpowiedniej socjalizacji wszystkich szczeniąt ;)

No i oto mi chodziło w poprzednim poście :razz:
W sensie, że bardzo dużo małych maja i jestem ciekawa, jak sobie radzą ;)

Posted

16 psów, hmm może mają kogoś od biegania z nimi, bo takie psy, to już muszą mieć ruch, ale to, że dość trudna rasa bierze udział w terapii, to mnie zaniepokoiło, bo to nie jest niewykonalne, ale trzeba psu poświęcić czas i szkolić, być z nim, jeździć, socjalizować, a wie ktoś jak to pogodzić przy takiej liczbie psów, no i do tego 15 szczeniaków husky i 4 akity, gdzie akity to dość mocne i niezależne psy, a pies od psa się uczy

Posted

Ta hodowla jest na pewno godna tego aby brac z niej psa. Wlasciciele uzytkuja psy w zaprzegach i dogoterapii,a szczenieta przez wiekrzosc okresu pobytu z hodowca sa trzymane w domu.
Szpice ,ktore oni hoduja nie musza miec az takiego-ciaglego-kontaktu z opiekunem.
Zalezy jeszcze do czego chcesz tego psiaka-jezeli fascynuja cie zaprzegi to logiczne jest ,ze powinnas brac psa z hodowli bardziej nastawionej na sport. Jezeli ma to byc pies do domu,towarzysz to ja tam nie widze powodu z powodu ktorego nie mialabys brac szczyla od nich. ;)

Posted

Rozmawiałam z włascicielem hodowli na jednej z wystaw i odniosłam wrazenie ze psy i zaprzegi to jego pasja. I z tego co opowiadał wydał mi sie osoba ktora wie co mowi i sie zna na SH. Szczeniaków nie widziałam ale dorosłe psy ktore lezały na kocach, czekajac na wyjscie na ring. Grzeczne i ułozone psy jeden to nawet domagał sie ciagłej uwagi od mojej siostry:p i oczywiscie głaskania, głaskania .....głaskania :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

W tej hodowli jest piesek ode mnie. Poza tym właściciel i jego rodzina, to ogromni pasjonaci zwierząt (nie tylko husky), mają w domu cały zwierzyniec, wszystkie zwierzaki są zadbane i szczęśliwe. A sporty zaprzęgowe to pasja właścicieli. Szczeniaczki są wychowywane z dzieciakami i są dobrze socjalizowane. Polecam :-)