Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj wieczorem dostałam sms od Jaszy, że Wiewiórka napisała jej, iż Blacky jest w katowickim schronisku :crazyeye:. Nic więcej nie wiem. Mam nadzieję, że Wiewiórka pojawi się tu i napisze o co chodzi...

Posted

Dziękuję, że się pojawiłaś :).

Najgorsze jest, że na razie nic nie wiemy. W schronisku też się nic nie dowiem, bo dziś nieczynne. Wysłałam sms do Wiewiórki, czekam na odpowiedź.

Posted

A ona zdążyła pójść po Świętach do domu stałego? I wróciła tak szybko do schronu??

Muszę się na trochę położyć...; zajrzę i odpiszę Ci wieczorem.

Posted

Laima, ona była w dt. Wiewiórka wylądowała na ulicy z Blacky i Manią, jeszcze jedną tymczasowiczką. Nie miała innego wyjścia tylko zawiozła Blacky do schronu, nie wiem co z Manią.

Nie chce myśleć w jakim jest teraz stanie Blacky... ona zupełnie skołowacieje, boję się, że zrobi się nieufna wobec ludzi :(

Pisałam już do Bounty, Gisic, wiku, Ola la z pytaniem o dt dla niej. Jest bardzo potrzebny. Bounty i Ola la będą się rozglądać, Ola ma spytać jeszcze amikat.

Laimo, czy byłabyś w stanie ją wziąć? to bezproblemowy pies, cichy, radosny, spokojny. Zdrowy.

Posted

O, widzę, że Larze udało się czegoś dowiedzieć.
Mam nadzieję jednak, że Wiewiórka pojawi się tu i sama napisze co i jak.

Pytałam już Laimę o możliwość dania dt Blacky, dlatego pojawiła się na wątku :).

PS. Ale jak to na ulicy? Co się stało? Może trzeba Wiewiórce jakoś pomóc?

Posted

__Lara napisał(a):
nie wiem co z Manią.
Mania też jest w schronisku...
Możesz się Laro jutro dowiedzieć jakie numery schroniskowe mają obie sunie? I czy są na kwarantannie czy na ogólnych boksach?
Masz gdzieś może link do wątku Mani?

Posted

:( Mania też w schronie :(

Ehhh.... Laimo kochana, napisz czy byłabyś w stanie wziąć Blacky na dt. Jasza ma zepsuty komputer, ale wiem, że zawiozła by Ci Blacky w piątek pociągiem po pracy.

Posted

Teraz czuję się tak źle wobec Blacky :( zgotowałam jej piekło.... wyciągnęłam, dałam nadzieję na nowe życie, po czym znowu wróciła za kraty :( :placz:

Posted

Coś wykombinujemy.. Nie pierwszy raz nie ostatni tak się zdarza.. schroniska to same smutne historie. To życie takie jest. Ale jakoś trzeba iść dalej - coś wykombinować. Nie mam pomysłu co. Chyba dziś nie zasnę

Posted

__Lara napisał(a):
Teraz czuję się tak źle wobec Blacky :( zgotowałam jej piekło.... wyciągnęłam, dałam nadzieję na nowe życie, po czym znowu wróciła za kraty :( :placz:

Mam nadzieję, że tym moim marudzeniem (sama wiesz czemu tak piszę), nie wpędzam Cię w poczucie winy. Trzymaj się jakoś, może coś się uda znaleźć. Musi.
Masz rację, diabli wiedzą co się tak naprawdę stało.

Posted

__Lara napisał(a):

Nie mozesz tak myslec, nikt nie bylby w stanie przewidziwec tego co sie stalo. Chcialas jak najlepiej-to oczywiste.

Posted

Dostałam sms od _Lary. Obie sunie są w katowickim schronisku. Cud, że je przyjęli (zwłaszcza Manię), bo jako, że Wiewiórka i jej rodzice mieszkają w Sosnowcu to powinny trafić do tamtejszego schroniska... :shake: Katowickie na szczęście jest o niebo lepsze! No i mamy z nim bliski kontakt!
Suki trafiły do schroniska bez książeczek :angryy:, muszą więc być jeszcze raz zaszczepione/odrobaczone :angryy:. W związku z tym trafiły też na kwarantannę.
_Lara pisała coś jeszcze, ale dalsza część smsa nie dotarła, urwała się. Musimy zatem poczekać aż _Lara się tu pojawi i sama napisze więcej.

Myślę też, że _Lara powinna sama napisać czego się dowiedziała o sytuacji Wiewiórki. Nie chcę czegoś pomieszać albo przeinaczyć.