Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
Z tego co mi wiadomo, Wiewiórka zabierze Blacky w poniedziałek!!!

Tak, jadę po nią w poniedziałek - poznam osobiście pannicę :loveu: dzisiaj ją widziałyśmy, na tle innych psów jest bardzo spokojna i łagodna :)

Posted

Dostalam wiadomosc od Wiewiorki ze bierze Blacki. Ogromnie sie ciesze ze nastepna psinka bedzie miala cudowny domek. Zamowilam juz w sklepie int
30kg karmy ,szampon i szczotke tak jak chciala Wieworka. Powinno dojsc za kilka dni. Wielkie uklony dla wszystkich ktorzy przyczynili sie do ratowania Blacki ze Schronu.:modla::modla::modla:

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Nie,Nie,nie napisalam tego zeby dostac uznanie. Chodzilo mi o to zeby wszystkie cioteczki na watku wiedzialy ze nie trzeba juz martwic sie o karme i inne rzeczy dla Blacki.

Wiem Ingrid!!
Ale wiem też ile to znaczy, taka pomoc!!
Należą Ci się wielkie DZIĘKI!! Bez dwóch zdań!!

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dostalam wiadomosc od Wiewiorki ze bierze Blacki. Ogromnie sie ciesze ze nastepna psinka bedzie miala cudowny domek. Zamowilam juz w sklepie int
30kg karmy ,szampon i szczotke tak jak chciala Wieworka. Powinno dojsc za kilka dni. Wielkie uklony dla wszystkich ktorzy przyczynili sie do ratowania Blacki ze Schronu.:modla::modla::modla:

:loveu::loveu::loveu::loveu: ogromna pomoc i serce!!!!

Posted

Kisiaraf napisał(a):
Czyli już wyjechały po naszą dziewczynkę :multi:
Pamiętajcie na sesje foto się pisze hihiihihi

Kisiaraf :cool3: właśnie mamy o to prośbę do Ciebie :loveu: jak Blacky dojdzie do siebie ;)

Słuchajcie, to jest tak kochane psisko! Że też nikt jej nie dostrzegł wcześniej :shake: jak przyszłam po nią do bosku z Panem ze schroniska to inne psy ujadały, a Blacky nie ma (?). No tak, siedziała na zewnątrz, nawet nie przybiegła. Pan ją dopiero wyprowadził do środka. Chyba nie za bardzo wiedziała co się wokół niej dzieje. Jak wyszłyśmy ze schronu to zaraz kupkę chciała robić, ale odciągnęłam ja poza bramy schronu. Tam z nią pobiegłam, to mądre psisko, zaczęłam biec i ona też :loveu: wolność!!!! nareszcie!!!!!!:multi::multi::multi::multi: po 1,5 roku za kratami :-(:placz:

A, Blacky była bardzo głodna. Jak weszłam z nią do biura to węszyła non stop za workami z karmą. Pani dała jej trochę whiskasa to zaraz wcięła. Jak czekałyśmy na busa to skubała trawkę :p pewnie dla przeczyszczenia.

Blacky bardzo śmierdziała, oczka zaropiałe, filce gdzieniegdzie, brudny pyszczek, mokre łapki, ogólnie była w bardzo złym stanie. Oczywiście ludziom niektórym w busie to przeszkadzało, zwłaszcza takim starszym babom :angryy: - przepraszam za wyrażenie. Musiały to głośno komentować chociaż widziały gdzie wsiadałam :angryy: wielkie damy :angryy: a ja miałam ochotę przytulić Blacky, bez względu na jej wygląd i zapach.

Była grzeczna w autobusie. Siedziała sobie, nawet kładła się, wzięłam dla niej kocyk żeby się położyła. Potem nakryłam go nią żeby tak zapach się nie ulatniał.

Jak wyszła z busa to cała dygotała, chyba trochę się zagrzała w busie. Tam czekała już na nas Wiewiórka :) zapięła ją w piękną smyczkę niebieską i obróżkę :loveu: będzie mieć solidne kąpanko :cool3: Wiewiórce kończy się szampon, ale nie chociaż trochę ją spłucze z tego syfu narazie.

Podobało mi się jak siedziała w busie i nasłuchiwała, uszka jej się uroczo podnosiły do góy ;)

Ogólnie to uwielbiam przyjeżdżać po psiaczki - czuję, że dostają nowe życie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Blacky kochana, teraz będzie już tylko lepiej!!!!

Jutro pójdzie do weta ;)

Posted

Dzięki Lara:loveu:, dzięki Wiewiórka:loveu:.
Co do zapchu to znam go doskonale "podróżował" ze mną kilka ładnych dni potym jak wiozłam Gizunie i Oskarka(dwa owczarki długowłose) do mojego Taty. Samochód nadawł się do solidnego sprzątania i wietrzenia.
Sama Blacky też będzie musiałą się "powietrzyć" nawet po kąpieli,ale to nie jest najważniesze. Najważniejsze, że tak jak piszesz Lara dziś otrzymała nowe życie!!!!!!!!!!!

Posted

_Lara, Wiewiórka - dziękujemy :sweetCyb:

teraz prosimy wszystkich o wsparcie :modla:
- przyda się na weta i odkarmienie - jakaś lepsza karma się przyda do wyprowadzenia jelitek poschroniskowych

Posted

Jomo kochana - o jedzonko i, szampony i obróżki zadbala juz nasza Ingrid44!!:loveu:
Zamowiła wszystko w Kanadzie i wysłała do Wiewiórki kurierem, tak samo jak w przypadku Iskierki!:loveu:

Na weta oczywiście się kasa przyda!

Laro - dzięki!
Ja też lubię zabierać psy ze schroniska..
Zawsze wtedy się czuję, jakbym jedno życie wydzierała dosłownie zza krat.
Ja dopiero cztery razy zabierałam psa ze schroniska ( nie licząc mojego) ale i tak wiem, że to jest wspaniałe uczucie!
I każdy z nich zaraz sikał na potęgę i jadł trawę!!