lenka13 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Przed chwilą znalazłam na moim psie 2 kleszcze jeden wyszedl bez problem a z drugim mam kłopot. zostal lepek i lapki ....?!?! co zrobić?? Quote
Martka-K Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Witam, resztki kleszcza powinny byc jak najszybciej usuniete. Jezeli nie masz stalowych nerwow i nie mozesz tego zrobic sama (u naszego psa zrobil to maz, a ja nawet nie wchodzilam w tym czasie do pokoju) udaj sie do weta. Quote
jolawigor Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Najlepiej i dokładnie zrobi to weterynarz, bo teraz to nie ma co ryzykować, ale na przyszłość proponuję zaopatrzyć się w przyrząd do wyciągania kleszczy , jest bardzo przydatny i zawsze się udaje wyciągnąć gada w całości. Ja ma taką pensetkę firmy Trixi i nie zdarzyło mi się nie wyciągnąć kleszcza w całości nawet malutkiego co sprawia trudność. Powodzenia. Quote
lenka13 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 dzieki za rade... nie wiem co z wetem, zobacze, ja uzywam pensety Quote
Recommended Posts