Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie wytrzymam te Aniołki są niesamowite i kochane.Trzeba będzie znów poszperać w szafach aby im dać jeszcze powód do radochy,bo po obejrzeniu filmiku to chyba ją mają.

Posted

Anula napisał(a):
No nie wytrzymam te Aniołki są niesamowite i kochane.Trzeba będzie znów poszperać w szafach aby im dać jeszcze powód do radochy,bo po obejrzeniu filmiku to chyba ją mają.

tak samo rolki od papieru, a najlepiej cały papier i foliowe worki..rany pozabijały by się tak to kochają:)jak to mało trzeba do szczęścia..zabawkami się pobawią i koniec a tym aż zrobią z tego strzępy:)aa no i króliczek tez lubi ale bierze zawsze największa rolkę:)a Rysio no wiaodmo on ma wszystko gdzieś, nie lubi byc na rękach wyrywa się po 5 sekundach,ale za to mizianko na podłodze i spanie także na ziemi to raj:)
a no i jak go kąpałam ostatnio wyskoczył mi z wanny i pobiegł sobie z szamponem na ciałku:)musiałam wariata gonić..taki się z niego senior zrobił, a Wega roztyła się..mamusia niestety dokarmia jak mnie nie ma mimo rozdzielania jej porcji:(także ma szybsze spacery:)no i uwielbia stać pod sutanną księdza w czasie Ojcze Nasz..no to to rewelacja można się schować ic ieszyć bo najwyraźniej sprawiło jej to frajdę:)

Posted

togaa napisał(a):
A to mała zbereżśnica....Księdzu pod sutanne zagladac ?:evil_lol:
ale chyba nie spodobało jej się, bo nagle wskoczyła na łóżko i zasnęła hehehehehhehee nie jej typ:)

Posted

a Niko miał dzisiaj zderzenie z drzwiami;)Panowie dzisiaj nam wstawiali na kaltce schodowej takie jak sa wejściowe głowne do niej ale na dole też z szybą...poprzednie miały szybę chropowatą taką,że nie było widac postaci tylko cien i Niko ostatnio dostał jakiegoś pier...., yy pierwszego rodzaju szaleju;)hihii i biega co sił w łapkach i ja drzwi otworzyłam nie zdązyłam tych drugich uchylić a ten jak pacnął w szybe tak potem zdziwił się czemu ja czekam aż on wejdzie....stał za drzwiami hehehehe ni widząc wejścia..w domku obejrzałam jego ząbki...bo o dziwo jeszcze wszystkie ma:)ani jednego nie stracil dziadek nasz kochany..no ale nic mu nie było w domu biegał dalej:):):):)także potem ejszcze na wszelki wypadekzerknęłam czy nowy blokowy nabytek nie doznał uszczerbku;P

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]byliśmy dzisiaj u weta z całą bandą na raz hehe wzięłam Mamę, ale że ją tez pilnować trzeba by nie przewrociła sie, to miała cztery dzieciaczki hehe do pilnowania:):):):)zatem tak: Ryszard zastrzyk dostal (szczepienie coroczne cały pakiet)tak szybko ze nawet nie zdazyl zauwazyc. Pani doktor zachwycona ze taki sliczny sie zrobil ze po wylewie ani grama az mi sie milo zrobilo ze u niego ok:):):):)Ryszard to normalnie szwarzeneger:)wygląda cudownie,wesoły, aż serce mi się cieszy naprawdę:)a aucie jak usłyszał serenady Nika (który myślał,że jedzie nad jezioro)zaczął też swoje gęgolenie indycze hehe i orkiestra dęta była jechaliśmy wszyscy jak pijaki w tym samochodzie...no dobra wracając do wizyty:)Wega gruczolki wycisniete miała,najgrzeczniejsza istotka nasza - chociaż jedna hehe i teraz Niko. Nie wiem czy pisałam tutaj, ale od pewnego czasu przechyla główkę, kręci sie w kółko jak Rysio w czasie wylewu, ale za parę minut przechodziło i nic..także coś innego...w nocy ma napady ociera o wszystko głową. Pani macala mu glowke ale mowi ze rezonansu nie bedzie robic na razie....spojrzala na filmik bo oczywiscie Niko ozdrowial u weta i w domu na wszelki wypadek filmiki nagywałam,galareta sie trzesla i nie moglam wytlumaczyc o co mi chodzi....filmik pokazal jak Niko ociera sie o wszystko,trzepie glowa i Pani mowi ze ma wężowy chód, ruchy specyficzne zatem przepisala nootropil - i niestety mocniejsze leki na serce benakor 2,5 mg (pół tabletki 5 mg dziennie)zatem po 28 dniach mamy sie pojawic znowu..serduszko łopocze powiększone..ale ogólnie jamnisio dobrze się trzyma, biega szaleje jedynie w nocy ma te napady i pod wieczór ruchy skrętne:([/FONT]

Posted

hehehee nio a jak goście przychodzą, to ona kłądzie sie na łóżko i udaje że ich nie widzi,a czasem wskakuje na kolana po mizianko:)taka różnoraka:)tzn Nikuś nie wiaodmo co to...Pani sądzi że może coś rosnąć mu w główce może jakiś guzek, ale na razie leki ma przepisane i za 28 dni idziemy na kontrolę, jeśli okaże się, że nadal tak jest a serce osłuchowo będzie tak samo nieładnie biło, to wtedy będziemy inaczej działać..może jakieś prześwietlenie itp

Posted

O masz ci los, jak u jednego super, to u drugiego zaraz jakieś smuteczki :sad: Chyba nie zrozumiałam - czego objawem jest ten wężowy chód? Z tego co opisujesz brzmi to bardzo niepokojąco :sad: A że Wega była grzeczna, to się nie dziwię, przecież ona dosłownie nieruchomieje jak tylko coś ją zaniepokoi - pamiętam jak patrzyła się na mnie pierwszy raz, jakby ducha zobaczyła :D

Posted

hehehee nio a jak goście przychodzą, to ona kłądzie sie na łóżko i udaje że ich nie widzi,a czasem wskakuje na kolana po mizianko:)taka różnoraka:)tzn Nikuś nie wiaodmo co to...Pani sądzi że może coś rosnąć mu w główce może jakiś guzek, ale na razie leki ma przepisane i za 28 dni idziemy na kontrolę, jeśli okaże się, że nadal tak jest a serce osłuchowo będzie tak samo nieładnie biło, to wtedy będziemy inaczej działać..może jakieś prześwietlenie itp

Posted

Anula napisał(a):
Wiem,że to czwarty dzień po wizycie u weta i chyba brania leków,ale nieśmiało zapytam - jak Nikuś się czuje?
niestety tak samo:(kaszelek jest i jeszcze doszła chrypka:(to co odchrząkne polyka...wczoraj miał ten wężowaty chód ale na szczęście tylko wczoraj...ogólnie ok biega szaleje ale czasem widać źle się czuje...dajemy mu teraz jeszcze więcej miłości by nie bał się tych objawów i nie bolało go za bardzo

Posted

przed chwilką zrobiłam filmik....widac, jakbym Nikusia dusiła,hehe ale nic z tych rzeczy żadne zwierze nie ucierpiało:):):):)po prostu on lubi jak mu tak pod szyjką i za uchem mizianko robię:)zauważcie, w którą stronę Niko bardziej główkę przechyla i widac ewidentnie,że w lewą:(potem oczywiśce Wegusława musiałapokazać,że zrobi siad i leżeć jak jej się zachce a łapka to przy pomocy Pańci:)noi Rysia kawałek tez jest:)mało mają miejsca u mnie w pokoju teraz jak widac na filmie bazarkowe fanty są wszędzie:)

http://tinypic.com/player.php?v=sy6p3o&s=7

Posted

No po prostu Wega zawsze mnie tak oczaruje, że nie wiem co napisać ;-)

Anetko Ty najlepiej znasz zachowanie Niko ale jeśli to Cię pocieszy, to ja nie zauważyłam nic szczególnie niepokojącego na tym filmiku. A nawet sprawdziłam, moja sunia też woli jak się ją drapie po lewej stronie;-) i w ogóle nawet te ucho ma zawsze trudniejsze do wyczyszczenia przez to:p Ale oczywiście Ty wiesz lepiej no i lekarze. Wymiziaj ode mnie stado, tak rzadko mam teraz okazję na spokojnie usiąść i poczytać co tam u Was słychać.

• 2 weeks later...
Posted

Widze ze jamnikara z ciebie jak ja :D trafilam przez banerek bo oczy jamnika mnie urzekły no i jakby nie bylo codziennie podobne na mnie patrzą :) tez jak bylam mala marzyłam o jamniku i doczekałam się mojego podstępem przed ojcem jak wszystkie zwierzaki w tamtych czasach :P miałam 8 lat jak go dostalam a ty?:)