Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Psiaki i inne zwierzaki obecnie mieszkające z nami[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]a) Wega - Wegusława[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zanim pojawiła się u nas w domku, dość długo namawiałam Mamę na drugiego psa..Argumenty niestety nie pomagały. Zawsze marzyłam i marzę nadal o golden retrieverze, ale nie udało się namówić na jakiegokolwiek. Któregoś dnia w sklepie zoologicznym sprzedawczyni znając mnie już długo, dała mi trochę karmy bym zawiozła do schroniska. Był to 4 maja 2007.Wzięłam Mamę ze sobą. Oddając worek zapytałam po prostu czy mają szczenięta, choć mnie obojętne było czy psiak młody czy nie. Nie miałam zamiaru brać psa w tym dniu, gdyż znałam opinię Mamy na ten temat, ale poszłyśmy po prostu zobaczyć maluchy. Były dwie klateczki z psiakami. W jednej dwa zapowiadające sie na duże,a w drugim...Wegusiowe rodzeństwo:)a najśmieszniejsze to, że było sześć identycznych plus jedna tylko ciutkę jaśniejsza. Wraz z Mamą zaczęłyśmy chlipać nad tą klatką. I krótka decyzja, że bierzemy jedną z nich. Mama ugięła się;) no tak, ale którą skoro wszystkie takie same, a chciałoby się uratować wszystkie:roll: no więc włożyłam palec i pierwsza podeszła identyczna jak reszta sióstr Wegunia. No i oddając karmę wróciłam z nią do domu.Aha wszystkie szczenięta na drugi dzień już były w nowych domkach. Niko zdziwiony kto to, ale jak to on pełna akceptacja i jednym słowem dom wariatów szaleństw końca nie było. Wega to cudo nad cudami. Można robić z nią wszystko. Uwielbia zabawy i wszelkie stworzenia an tym świecie, niestety myli kanarka z piszczałką. A że moje - potem wspomną - kanarki latają luzem po domu, to jeden niestety napatoczył się, ale tylko go złapała łapkami. Największą jej miłością są...mężczyźni i dzieci. jak widzi jedno z dwojga koniec...Wegi nie ma:loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]b)[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Julian [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]znaleziony przy drodze przez moich znajomych..to taki Julian - król Madagaskaru:)[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Pieski, których juz z nami nie ma:([/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]1. Nikuś nasz pierwszy piesek. Żył z nami 16 lat. Odszedł 1 lipca 2011 r. Dostałam go na urodziny. Wymarzony jamniś długowłosy. Kochana wredotka.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]2. Pusieńka

• ze schroniska w Józefowie-bez szans na życie, na adopcje oddana z myślą, że pożyje dwa miesiące (duże guzy na listwie) ale zoperowana juz będąc u nas żyła u nas rok czasu:)
  • [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]3. Jeżyk
  • staruszeczek ze schroniska w Gliwicach, żył z nami 3 miesiące
  • [/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]tutaj miał swój wąteczek:[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]http://www.dogomania.pl/forum/f85/nie-zna-zapachu-trawy-od-15lat-w-schronisku-najmniejszy-najbrzydszy-pies-ma-dom-144044/[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]4. Ada
  • [/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]sunia znaleziona we wsi Szytniki, szła poboczem w stanie wygłodzenia totalnego....u nas żyła miesiąc. Udusiła się kawąłkiem mięsa, który chwyciła po spadnięciu na ziemię:( miała nawyk rzucania się na pokarm, nie udąło mi sie jej odratować:([/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]http://i50.tinypic.com/30ngh2d.jpg[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]5) Rysio
  • z Żywca, zmarł 13 grudnia w nocy bardzo spokojnie, cichutko
  • [/FONT]

Posted

Witam,
    Z wielką przyjemnością i wzruszeniem przeczytałam o Twoim zwierzyńcu. jamniorek dostojny i uroczy. Wega ma w sobie tyle slodyczy! Wydaje mi się, że musi mieć rodzinne zwiazki z collie lub sheltie. Nie ukrywam, że historia suni-seniorki poruszyla mnie do łez. Bardzo Cię podziwiam.:iloveyou:
    Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na ciag dalszy.