anetek100 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Ehhhh no i w końcu zrobiłam swoją galeryjkę,a dokładnie moich kochanych zwierzaczków:loveu:[/FONT] eytuję:) Quote
anetek100 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Psiaki i inne zwierzaki obecnie mieszkające z nami[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]a) Wega - Wegusława[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zanim pojawiła się u nas w domku, dość długo namawiałam Mamę na drugiego psa..Argumenty niestety nie pomagały. Zawsze marzyłam i marzę nadal o golden retrieverze, ale nie udało się namówić na jakiegokolwiek. Któregoś dnia w sklepie zoologicznym sprzedawczyni znając mnie już długo, dała mi trochę karmy bym zawiozła do schroniska. Był to 4 maja 2007.Wzięłam Mamę ze sobą. Oddając worek zapytałam po prostu czy mają szczenięta, choć mnie obojętne było czy psiak młody czy nie. Nie miałam zamiaru brać psa w tym dniu, gdyż znałam opinię Mamy na ten temat, ale poszłyśmy po prostu zobaczyć maluchy. Były dwie klateczki z psiakami. W jednej dwa zapowiadające sie na duże,a w drugim...Wegusiowe rodzeństwo:)a najśmieszniejsze to, że było sześć identycznych plus jedna tylko ciutkę jaśniejsza. Wraz z Mamą zaczęłyśmy chlipać nad tą klatką. I krótka decyzja, że bierzemy jedną z nich. Mama ugięła się;) no tak, ale którą skoro wszystkie takie same, a chciałoby się uratować wszystkie:roll: no więc włożyłam palec i pierwsza podeszła identyczna jak reszta sióstr Wegunia. No i oddając karmę wróciłam z nią do domu.Aha wszystkie szczenięta na drugi dzień już były w nowych domkach. Niko zdziwiony kto to, ale jak to on pełna akceptacja i jednym słowem dom wariatów szaleństw końca nie było. Wega to cudo nad cudami. Można robić z nią wszystko. Uwielbia zabawy i wszelkie stworzenia an tym świecie, niestety myli kanarka z piszczałką. A że moje - potem wspomną - kanarki latają luzem po domu, to jeden niestety napatoczył się, ale tylko go złapała łapkami. Największą jej miłością są...mężczyźni i dzieci. jak widzi jedno z dwojga koniec...Wegi nie ma:loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]b)[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Julian [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]znaleziony przy drodze przez moich znajomych..to taki Julian - król Madagaskaru:)[/FONT] Quote
anetek100 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Pieski, których juz z nami nie ma:([/FONT] [FONT=Comic Sans MS]1. Nikuś nasz pierwszy piesek. Żył z nami 16 lat. Odszedł 1 lipca 2011 r. Dostałam go na urodziny. Wymarzony jamniś długowłosy. Kochana wredotka.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]2. Pusieńka ze schroniska w Józefowie-bez szans na życie, na adopcje oddana z myślą, że pożyje dwa miesiące (duże guzy na listwie) ale zoperowana juz będąc u nas żyła u nas rok czasu:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]3. Jeżyk staruszeczek ze schroniska w Gliwicach, żył z nami 3 miesiące[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]tutaj miał swój wąteczek:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]http://www.dogomania.pl/forum/f85/nie-zna-zapachu-trawy-od-15lat-w-schronisku-najmniejszy-najbrzydszy-pies-ma-dom-144044/[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]4. Ada [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]sunia znaleziona we wsi Szytniki, szła poboczem w stanie wygłodzenia totalnego....u nas żyła miesiąc. Udusiła się kawąłkiem mięsa, który chwyciła po spadnięciu na ziemię:( miała nawyk rzucania się na pokarm, nie udąło mi sie jej odratować:([/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]http://i50.tinypic.com/30ngh2d.jpg[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]5) Rysio z Żywca, zmarł 13 grudnia w nocy bardzo spokojnie, cichutko[/FONT] Quote
mArGoSiA Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Widać,że masz dobre serducho :) a psiaczki są śliczne. Widać,że mają u Ciebie bardzo dobrze ;) Quote
anetek100 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 dziękujemy za miłe słowa a tu regularne śpiewanko psiakom piosenek przez moją Mamę;)a czy to się psiakom podoba, to niestety tego nie wiemy:diabloti: Quote
lirael Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Witam, Z wielką przyjemnością i wzruszeniem przeczytałam o Twoim zwierzyńcu. jamniorek dostojny i uroczy. Wega ma w sobie tyle slodyczy! Wydaje mi się, że musi mieć rodzinne zwiazki z collie lub sheltie. Nie ukrywam, że historia suni-seniorki poruszyla mnie do łez. Bardzo Cię podziwiam.:iloveyou: Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na ciag dalszy. Quote
anetek100 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 nad jeziorkiem Skanda w Olsztynie:)dużo piaseczku z kamyczkami = wielka radocha a tu poranek...mójci on a tu poprostu Nikodem:) Quote
Jagoda1 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Miałam zaszczyt poznać zwierzyniec Anety...:lol: Quote
anetek100 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 a wstawię sobie Wegusławę a tu nareszcie udało się je umieścic razem,tzn.usiadły same ale w końcu sokojnie Quote
anetek100 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 a ty co nam kobito przeszkadzasz:diabloti: Quote
Pestka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Hej, ja tu pierwszy raz ;) http://i40.tinypic.com/2mhc0oy.jpg a ile ten psiaczek ma latek? Quote
anetek100 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 urwałam kokardkę misiowi,więc skorzystam;) wiadomo co tygryski lubią najbardziej;) przy stoliku Quote
anetek100 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Shappy']Hej, ja tu pierwszy raz ;) http://i40.tinypic.com/2mhc0oy.jpg a ile ten psiaczek ma latek? a ten psiaczek ma 14 na karku;) Quote
anetek100 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Niko nie chciał fotek więc znów Wegunia się załapała na sesyjkę...znów w trakcie drzemki bo wtedy leży spokojnie;) Quote
Jagoda1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Piękne!:lol: [URL]http://i44.tinypic.com/np4eh1.jpg[/URL] Quote
madcat1981 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Anetko, ze tez dopiero teraz tu zawędrowałam:crazyeye: Ale będe miała dziś do pooglądania :multi: Quote
Recommended Posts