Weronia Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 ciapuś napisał(a): Jego życie w momencie przekroczenia drzwi schroniska zmieniło sie w koszmar. Psiak mimo że przebywa w schronisku już od kilku miesięcy jest bardzo zagubiony i zalękniony.Z przekręconą główką nasłuchuje co się wokół niego dzieje,Z przerażeniem stara sie zorientować czy coś mu nie grozi. O nie!!! :( Biedaczku!! Może dt się znajdzie?? :( Musi! Ja mam takiego ślepaczka w domu i do naszego przytuliska też taki ostatnio trafił:( Każdy piesek w schronie to tragedia, ale ślepaczek to potrójna!:placz: Quote
malawaszka Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 w górę Ślepku, może zdarzy się cud i na dogo Cie ktoś wypatrzy Quote
Bambino Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Wysłałam zaproszenie na wątek kilku osobom. Czasem mają kasę a zawsze dobre pomysły. Fakt, że na zdjęciu nie wygląda na wysokiego jak bokser. Jeśli będzie mowa o kasie, to 10 zł. mogę co m-c dorzucic. Quote
agata51 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 malawaszka, wysłałam ci kod do alegratki Ślepka. Na razie tyle mogę. A na pocieszenie - z tymi ślepkami nie zawsze bywa tak tragicznie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/latek-u-murki-kazdy-grosik-mile-widziany-konsultacja-okulistyczna-szukamy-domu-136754/index26.html YouTube - MVI 1469 YouTube - MVI 1468 Tylko trzeba psiaka ze schroniska wyciągnąć. Quote
ciapuś Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 ale Łatuś chyba troszkę widzi :crazyeye: oby naszemu Slepusiowi udało się też znaleźć dobry hotelik i troskliwą opiekę albo jeszcze lepiej stały troskliwy domek Rozmarzyłam się :-( Quote
jurmar98 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Poznałem Ślepaczka wczoraj.Idąc do znanego mi z innego wątku Stefana minąłem około 30 psiaków.Jego minąć się nie dało.Tragedia tego zwierzaka jest wypisana na jego mordce .Ciemność ,strach i około metra swobody ,to cała jego egzystencja(trudno to nawet nazwać egzystencją),a jednocześnie jest bardzo delikatny i nieśmiały.Jedzenie z ręki brał bardzo delikatnie i choć było widać,że smakuje to dopominanie się o więcej to było tylko błagalne "patrzenie". Jego ułomność nie jest wielką przeszkodą.Miałem podobnego sznupa - niewidomego Szamana,który po pierwszych dniach,tak się zaaklimatyzował w domku,że chadzał sam na półgodzinne wycieczki "na własną łapę".Ogłaszać nie umiem,ale finansowo,czy transportowo pomogę.Cioteczki-ogłaszajcie-za wyróżnienie,czy inne tego typu sprawy zapłacę. Quote
monika55 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Trzeba szukac DT platnego, hotelu, cokolwiek.Piesku, jest nadzieja. Quote
ciapuś Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Wyróżnione allegro dla Ślepcia Ślepcio zagubiony, porzucony, zdradzony ...POMOCY (656296992) - Aukcje internetowe Allegro oraz http://www.adopcje.8p.pl/pokochajmnie.php?imie=%8Clepcio&id=302 Quote
ciapuś Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 monika55 napisał(a):Trzeba szukac DT platnego, hotelu, cokolwiek.Piesku, jest nadzieja. Myślę że DT czy hotelik to by się znalazł ,bardziej martwię się o fundusze:placz::placz: Quote
malawaszka Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 agata51 napisał(a):malawaszka, wysłałam ci kod do alegratki Ślepka. Na razie tyle mogę. :loveu: wyróżniłam Quote
Weronia Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 ciapuś napisał(a):Myślę że DT czy hotelik to by się znalazł ,bardziej martwię się o fundusze:placz::placz: Ciapuś! Przypadek jest pilny:( Trzeba być dobrej myśli. Ja myślę, że fundusze się znajdą! Quote
nika28 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Może znacie jakiś dobry hotelik gdzieś blisko Łodzi ? Boże, trzeba mu jak najszybciej pomóc :-( Quote
tamb Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 To jakiś obłęd, pilnie potrzebna pomoc http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-wypalonymi-oczami-nie-pozwolmy-trafic-mu-do-schronu-pilne-139325/ Quote
Aga&Ganja Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='tamb']To jakiś obłęd, pilnie potrzebna pomoc http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-wypalonymi-oczami-nie-pozwolmy-trafic-mu-do-schronu-pilne-139325/ To jakaś moda na wypalanie oczu, tracenie wzroku? :roll: MASAKRA! Quote
ciapuś Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Beata19 napisał(a):zaznaczam:shake: czy Ślepcio ma allegro...??? Tak ma nawet dwa ,zwykłe i wyróżnione Quote
basiapron Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 a moze jakiś pomysł do skarbonki zgłosisz,który by mu pomógl: http://www.dogomania.pl/forum/f98/drugi-etap-skarbonka-zglaszajcie-staruszki-w-potrzebie-drugi-etap-135362/ Quote
jurmar98 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 nika28 napisał(a):Może znacie jakiś dobry hotelik gdzieś blisko Łodzi ? Boże, trzeba mu jak najszybciej pomóc :-( A czemu blisko Łodzi.W Lednicy k Krakowa jest dobry hotelik (15 zł za dobę).Tam miałby na pewno wiele odwiedzin krakowskich Cioteczek i moje.Tylko potrzeba kilka deklaracji finansowych."Zaoszczędziłem" na Zulusie ,który znalazł domek więc spokojnie mogę zadeklarować minimum 80 zł miesięcznie.Zróbmy zrzutkę (choć wiem,że jest ciężko,bo każdy ma kilku podopiecznych)i władujmy chłopaka do hoteliku.Niech czeka na domek w dobrych warunkach.Chyba,że płatny tymczas. Quote
ciapuś Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 jurmar98 a myślisz że znajdzie sie miejsce dla Ślepka na już Bo jeśli tak to zmieniam tytuł że zbieramy na hotel Quote
Weronia Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='basiapron']a moze jakiś pomysł do skarbonki zgłosisz,który by mu pomógl: http://www.dogomania.pl/forum/f98/drugi-etap-skarbonka-zglaszajcie-staruszki-w-potrzebie-drugi-etap-135362/ To bardzo dobry pomysł!!! Quote
bela51 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Póki co zbierajmy na hotelik. A jego włascicielowi życzę dokładnie takiego samego końca jego życia.:mad: Quote
nika28 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 jurmar98 napisał(a):A czemu blisko Łodzi. Nie, nie musi być blisko Łodzi. Tak tylko napisałam... :-( Quote
Recommended Posts