Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lzy sie w oczach kreca ..wielkie ukony dla rodziny,ktora go wziela do siebie:loveu::loveu::loveu:niezmiernie sie ciesze na takie zakonczenie

Posted

wieści z domku od Ślepcia
Ślepcio odwiedził salon piękności i z pięknego psa stał sie jescze piękniejszy.
Pozbył się nadmiaru starej brudnej sierści która wyłaziła mu garściami,został nabalsamowany i teraz piękny i pachnący wybiera się do stolicy do doktora Garncarza na badanie oczów. Weterynarz który go prowadzi w Gdańsku jest dobrej myśli i mówi że jest szansa na to aby ślepcio widział przynajmniej na jedno oko :multi::multi::multi:
A tu kilka fotek z salonu piękności :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Aż się popłakałam ze wzruszenia i radości oczywiście :).
Żeby każdy wątek psiaka w potzrebie mógł się tak kończyć.

"Jak mi dobrze."

Posted

Trafił fantastycznie i w końcu będzie szczęśliwy ,bo tego psiaka nie da się nie kochać.Żałuję tylko,że nie mogłem osobiście"przekazać" go nowej rodzinie.Ale i tak mimo niepogody mieliśmy ostatni "pożegnalny " spacerek i obiadek w niedzielę i ostatnie pożegnalne fotki (może uda mi się je wkleić- chociaż wątpię).Dobrze,że oprócz zwyrodnialców i osób nieczułych na niedolę zwierząt są jeszcze ludzie, do których można zastosować cytat Gorkiego -"Człowiek to brzmi dumnie"
I jeszcze jedno refleksja ogólna,Jak to dobrze czasem zaryzykować i nie dać się opanować rutynie.Mówię o decyzji Ciapuś ,by zaryzykować wydanie Zulusa jego nowej rodzinie.Spowodowało to,że nie tylko Zulus znalazł domek,ale i "wypatrzony" wówczas w schronisku Szamanek (będę go tak nazywał dopóki nie dowiemy się jakie jest jego imię w nowym domku).Serdeczne podziękowania za wspaniałą współpracę w tym przypadku dla wszystkich Cioteczek z wątku.

Posted

[quote name='aneta355']Ja wierzę, że dużo jest takich wspaniałych ludzi, tylko jak do nich trafić:roll:
Powodzenia psiaku, ale będziesz miał teraz fajne życie:multi:[/QUOTE]
Szuklac, szukac, a anioly sie zdarzaja!!!!

Posted

[quote name='ciapuś']A z bardzo dobrych wieści
dzwoniła do mnie Pani od Ślepcia ,
są w połowie drogi do domu i już nie wyobrażają sobie życia bez Szamanka ,to miłość od pierwszego wejrzenia.:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:[/QUOTE]
Szamanek nawet do niego pasuje.Ciesze sie, ze Szamankowi (Slepciowi) udalo sie..inne bidule nie maja takiego szczescia. Niestety ostatnie dni to same smutasy...na innych watkach...tragedia ale tutaj znowu mnie zaladowalo energia .
Dzieki Szamusi i kochanym panstwu...

Posted

Droga Ciapuś.Dziś to już okrągły tydzień.Wiem,że może nie należy tak często niepokoić nowej rodziny Szamanka(?),ale myślę ,że wszyscy to zrozumieją,że pragniemy jak najwięcej wiadomości o ulubieńcu.Może byś tak...?

Posted

jurmar98 napisał(a):
Droga Ciapuś.Dziś to już okrągły tydzień.Wiem,że może nie należy tak często niepokoić nowej rodziny Szamanka(?),ale myślę ,że wszyscy to zrozumieją,że pragniemy jak najwięcej wiadomości o ulubieńcu.Może byś tak...?

Przylaczam sie do tego. A jak z operacja oczka? W W-wie dr.Garncarz no i jeszcze w Berlinie doskonaly dr. Muller podobno operacja tansza niz w Polsce?
Czy macie juz okuliste w Gdansku?

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam dzisiaj z panią Małgosią i podałam link do wątku. Może sama napisze?;) Ja po dzisiejszej rozmowie byłam szczęśliwa, że piesek trafił do tak wspaniałych ludzi.

Posted

Być może Pani nie może trafić na wątek,bo coś długo brak wieści.Nie niepokoję się,bo jestem pewny,że jest mu dobrze,ale niecierpliwię.Chciałbym znowu zobaczyć tą sympatyczną mordeczkę.

Posted

Właśnie rozmawiałam z Panią Ślepcia.
Od naszej ostatniej rozmowy nic się nie zmieniło
Ślepcio jest pupilem całej rodziny(i nie tylko)jest rozpieszczany i kochany najmocniej jak tylko się da.
Mam nadzieje że Rodzinka Ślepcia znajdzie chwilkę czasu i sama napisze jak bardzo się cieszy że Ślepcio jest u Nich