Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponieważ większość ostatnich wypowiedzi ,nie dotyczy Szamanka,to może trochę informacji o małym.Byłem wczoraj u niego dość długo.Chłopakowi chyba nie służy sucha karma ,bo miał straszną biegunkę (przed odjazdem podałem mu tabletki-mam nadzieję ,że pomogą)Bardzo posmakował w "domowym " jedzeniu,gdzie większa część to mięcho,bo po tych paru wizytach wie gdzie ono jest i ciągle wkłada morduchę do reklamówki.Nadal jest tak stęskniony za spacerami,że z trudem udaje się założyć mu smycz ,bo przy otwieraniu boksu od razu pcha się z całej siły do wyjścia ,a mimo wieku spacerowałby "bez końca" .Cioteczka Pati zrobiła mu parę fotografii,więc jak trafi na wątek,to myślę,że je zamieści.Bardzo fajnie serwuje łapę i szybko przyzwyczaja się do nowych warunków.Jak już pisałem wcześniej,mimo ułomności wcale nie byłby kłopotliwym pieskiem,nie lubi tylko chodzić po schodach,więc mieszkanie w bloku,chyba by odpadało ,chociaż myślę,że i do tego by się przyzwyczaił.
Ciapuś uchyl rąbka tajemnicy odnośnie ewentualnej adopcji,bo niebawem wyjeżdżam i jutro lub pojutrze moja ostatnia wizyta w hoteliku

Posted

schodami bym się nie martwiła - na pewno się przyzwyczai - wiem to po moim Miszce

jak to będą schody codziennie pokonywane to po kilku razach on je nosem wciągnie - niewidomy pies jak pozna coś dobrze to pędzi zupełnie jakby widział :cool3:

oby ten domek był dobry i go zabrał

Posted

to Lena od ponad roku czeka na dom, a nie ma watku na dogo? jezuuu, to jakim cudem chcialyscie jej znalezc dom, jesli nikt o niej nie wie (poza ogloszeniami, ktore moze miala).

Irysku czytaj uważnie. Lena miała jechac do Angli,gdzie miała miec dom. Musiała odbyc 6 miesięczną kwarantannę w Polsce. Wszystko sie przedłużyło,a suka i tak została bez domu.

Posted

ciapuś napisał(a):
Ludziki od Szamana starają sie podjechać po niego w ten weekend ale czy im się uda będę wiedziała dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro.

no to trzymam :kciuki:

Dziewczyny to zakładajcie Lence watek - kurcze myslałam, że ona jużw domu jest :placz:

Posted

tak czy siak, pol roku miala kwarantanne, a gdzie drugie pol roku. bez watku... no trudno.
szkoda, ze od poczatku nie bylo powiedziane, ze Bonus na miejsce po Ślepku nie pojdzie.

co do chodzenia slepych psow po schodach, to nie jest takie huraa. Tobik jest u nas juz ponad rok i nie znosi chodzenia po schodach, biorac pod uwage, ze mieszkamy tak jakby na drugim pietrze, wejscie pod drzwi mieszkania zajmuje nam 10-15 minut. na szczescie jest winda, ktora rzadko sie psuje ;)
bo nie ma co od razu wykluczac mieszkania! w polowie sa windy :) a wtedy psiakowi to nie bedzie robilo roznicy czy dom czy mieszkanie.

zdradz ciapus cos o tym domu? maja inne zwierzeta, gdzie mieszkaja, itd.?

Posted

Wlasnie sie zakonczyl bazarek dla Szamanka, jest 231 zl,
mam pytanie - Szaman potrzebuje pieniedzy czy moze przekazujemy je Kodi, Bonusowi - czy komu//

dzieki

Posted

o to sie kasa posypala, a ja chcialam miec dobre serce i zalicytowalam u malawaszki bezcenna posciel ;( (jak teraz moje pieniadze nie sa juz potrzebne)

Posted

irysku co Ty opowiadasz, że pieniądze niepotrzebne - ani jedna złotówka nie zostanie zmarnowana i jak okaże się, że Szamanek nie potrzebuje już pieniędzy z któregoś konkretnego bazarku to dostanie je inny równie mocno potrzebujący psiak - ale o tym decydować będziemy dopiero jak Szamanek będzie w swoim domku

Posted

Bosze Wy to chyba nie śpicie :evil_lol:
Dokładnie ile zostało ze Ślepcia będę wiedziała jak psiak będzie już bezpieczny w domu a ja będę mizła fakturę za hotel ale z tego co widzę (oczywiście jeśli pojedzie do domu) to wszystkie bazarki mogą iść na Bonuska (bo Kodince coś się chyba szykuje:multi:)
Rozliczenie wpłat jak zawsze w moich wątkach w pierwszym poście

Posted

no fakt, ze pojda na inna biede, ale akurat temu chcialam pomoc (mam sentyment do psow slepuszkow). super, ze bonus tyle kasy bedzie do przodu, tez mu sie nalezy biedaczkowi. tyle lat walki o zycie za nim.