ciapuś Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Ludziki od Szamana starają sie podjechać po niego w ten weekend ale czy im się uda będę wiedziała dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro. Quote
jurmar98 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Ponieważ większość ostatnich wypowiedzi ,nie dotyczy Szamanka,to może trochę informacji o małym.Byłem wczoraj u niego dość długo.Chłopakowi chyba nie służy sucha karma ,bo miał straszną biegunkę (przed odjazdem podałem mu tabletki-mam nadzieję ,że pomogą)Bardzo posmakował w "domowym " jedzeniu,gdzie większa część to mięcho,bo po tych paru wizytach wie gdzie ono jest i ciągle wkłada morduchę do reklamówki.Nadal jest tak stęskniony za spacerami,że z trudem udaje się założyć mu smycz ,bo przy otwieraniu boksu od razu pcha się z całej siły do wyjścia ,a mimo wieku spacerowałby "bez końca" .Cioteczka Pati zrobiła mu parę fotografii,więc jak trafi na wątek,to myślę,że je zamieści.Bardzo fajnie serwuje łapę i szybko przyzwyczaja się do nowych warunków.Jak już pisałem wcześniej,mimo ułomności wcale nie byłby kłopotliwym pieskiem,nie lubi tylko chodzić po schodach,więc mieszkanie w bloku,chyba by odpadało ,chociaż myślę,że i do tego by się przyzwyczaił. Ciapuś uchyl rąbka tajemnicy odnośnie ewentualnej adopcji,bo niebawem wyjeżdżam i jutro lub pojutrze moja ostatnia wizyta w hoteliku Quote
Bliss Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 schodami bym się nie martwiła - na pewno się przyzwyczai - wiem to po moim Miszce jak to będą schody codziennie pokonywane to po kilku razach on je nosem wciągnie - niewidomy pies jak pozna coś dobrze to pędzi zupełnie jakby widział :cool3: oby ten domek był dobry i go zabrał Quote
Niewiasta_21 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 to Lena od ponad roku czeka na dom, a nie ma watku na dogo? jezuuu, to jakim cudem chcialyscie jej znalezc dom, jesli nikt o niej nie wie (poza ogloszeniami, ktore moze miala). Irysku czytaj uważnie. Lena miała jechac do Angli,gdzie miała miec dom. Musiała odbyc 6 miesięczną kwarantannę w Polsce. Wszystko sie przedłużyło,a suka i tak została bez domu. Quote
malawaszka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 ciapuś napisał(a):Ludziki od Szamana starają sie podjechać po niego w ten weekend ale czy im się uda będę wiedziała dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro. no to trzymam :kciuki: Dziewczyny to zakładajcie Lence watek - kurcze myslałam, że ona jużw domu jest :placz: Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 tak czy siak, pol roku miala kwarantanne, a gdzie drugie pol roku. bez watku... no trudno. szkoda, ze od poczatku nie bylo powiedziane, ze Bonus na miejsce po Ślepku nie pojdzie. co do chodzenia slepych psow po schodach, to nie jest takie huraa. Tobik jest u nas juz ponad rok i nie znosi chodzenia po schodach, biorac pod uwage, ze mieszkamy tak jakby na drugim pietrze, wejscie pod drzwi mieszkania zajmuje nam 10-15 minut. na szczescie jest winda, ktora rzadko sie psuje ;) bo nie ma co od razu wykluczac mieszkania! w polowie sa windy :) a wtedy psiakowi to nie bedzie robilo roznicy czy dom czy mieszkanie. zdradz ciapus cos o tym domu? maja inne zwierzeta, gdzie mieszkaja, itd.? Quote
Bambino Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 To jeżeli Bonusek nie może jechac w miejsce Szamanka, to może jednak ten piesuś podobny do Szamanka, który stoi za kratami na którymś zdjęciu ? Quote
szajbus Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Bardzo się ciesze, ze ci państwo są w kontakcie i domek dla Szamanka jest coraz bliżej. Jak macie fotki przystojniaka to wklejcie- proszę.... Quote
fona Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Wlasnie sie zakonczyl bazarek dla Szamanka, jest 231 zl, mam pytanie - Szaman potrzebuje pieniedzy czy moze przekazujemy je Kodi, Bonusowi - czy komu// dzieki Quote
malawaszka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a czy dotarło 100 zł ze sznaucerowej skarpety? proszę potwierdźcie bo muszę mieć porządek na tym koncie - aha - ale dopisek był tylko że dla ślepka - konto Monika W. Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 o to sie kasa posypala, a ja chcialam miec dobre serce i zalicytowalam u malawaszki bezcenna posciel ;( (jak teraz moje pieniadze nie sa juz potrzebne) Quote
malawaszka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 irysku co Ty opowiadasz, że pieniądze niepotrzebne - ani jedna złotówka nie zostanie zmarnowana i jak okaże się, że Szamanek nie potrzebuje już pieniędzy z któregoś konkretnego bazarku to dostanie je inny równie mocno potrzebujący psiak - ale o tym decydować będziemy dopiero jak Szamanek będzie w swoim domku Quote
fona Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 IRYSEK, pieniadze zawsze sa potrzebne i nadwyzka uratuje kolejnego psa, ciesz sie, kobieto, w takiej poscieli to tylko dobre sny Quote
ciapuś Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Bosze Wy to chyba nie śpicie :evil_lol: Dokładnie ile zostało ze Ślepcia będę wiedziała jak psiak będzie już bezpieczny w domu a ja będę mizła fakturę za hotel ale z tego co widzę (oczywiście jeśli pojedzie do domu) to wszystkie bazarki mogą iść na Bonuska (bo Kodince coś się chyba szykuje:multi:) Rozliczenie wpłat jak zawsze w moich wątkach w pierwszym poście Quote
irysek Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 no fakt, ze pojda na inna biede, ale akurat temu chcialam pomoc (mam sentyment do psow slepuszkow). super, ze bonus tyle kasy bedzie do przodu, tez mu sie nalezy biedaczkowi. tyle lat walki o zycie za nim. Quote
szajbus Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Kibicuje Ślepciowi cały czas. Niech mu się uda, niech mu sie uda................ Quote
jurmar98 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Coś wygląda na to ,że w tym tygodniu nici z adopcji.Szkoda,bo chłopak zostanie praktycznie sam,ponieważ jutro wyjeżdżam na tydzień. Quote
ciapuś Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Pojedzie ,pojedzie :multi: Jedzie w poniedziałek ,juz wszystko jest ustalone Quote
malawaszka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 no to trzymamy :kciuki: za pogodę na poniedziałek - zamawiamy suche drogi, zachmurzone niebo, żeby nie było za gorąco i żeby nie raziło w oczy :loveu: Quote
zuzka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Oj to świetnie że biedulka już niedługo na spacerki będzie chodził ze swoim ludziem Quote
jurmar98 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 No to kamień z serca.Jeszcze jutro tylko pożegnalna wizyta u przyszłego Pomorzanina i będę miał spokojne wczasy. Quote
bela51 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Wszyscy trzymamy kciuki za szczęsliwą podróż i dłuuuuuuuuuuugie , nowe życie.:multi::multi::multi: Quote
szajbus Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 :multi: Super! Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę, Ślepcio wkrótce będzie miał swojego ludzia i prawdziwy dom! Quote
Recommended Posts