Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Odwiedziłam dzisiaj stronę łódzkiego schroniksa i wypatrzyłam tam kilka kudłatych biedot :(. Jak mi kto pomoże to im założę własne wątki, żeby im szanse na dom zwiększyć.

A jak tam nasz Ślepotek ?

Dogo pomoge ci:roll:

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wygłaskałam Ślepcia-Szamana. Jest piękny i miły.:evil_lol: Jurmar98 już jutro rano go odwiedzi. Teraz trzeba go intensywnie ogłaszać.

Posted

Melduję się .Wczoraj nie miałem już siły ,bo późno wróciłem z hoteliku.Dojechaliśmy szczęśliwie,choć było trudno,bo na całej trasie lało.Szczęśliwie w Lednicy pogoda była znośna,więć jeszcze mieliśmy czas na ostatni spacerek.Szaman umieszczony jest w boksie z budą,którą "zaopatrzyłem" w kocyki i poduszkę.Nakarmiłem malucha przed odjazdem dobrym jedzeniem i z żalem musiałem jechać do domu.Psiak jest kochany,mimo jego niedomagania uwielbia spacerować (ogon wówczas przypomina metronom).Na jednym z postojów ,po załatwieniu potrzeb pobiegaliśmy wokół drzewa około 5-ciu minut.Szamanek był wniebowzięty.
Uczy się bardzo szybko nowych warunków.Przy wyjściu ze schroniska nie chciał zejść ze schodka (nowość)-pierwsze wyjście z samochodu na moich rękach,ale już następne sam swobodnie wyhopnął na zewnątrz.Wydaje się ,że jest nauczony utrzymywania czystości.Teraz pilnie przydałoby się przeprowadzić podstawową kosmetykę.Postaram się to jakoś załatwić.Jeśli chodzi o zdjęcia,to na razie nie robiłem,myślę,że dobrze będzie zrobić po doprowadzeniu go do jego naturalnego pięknego wyglądu.Kupiłem mu już preparat witaminowy i olej z wątroby rekina na wzmocnienie.
Tyle na razie,bo jedzonko przygotowane i trzeba ruszać "z wizytą przyjaźni" do naszego pupila.

Posted

Wizyta o Szamanka była bardzo udana.Mały poznał mnie i tak się cieszył,że z trudem mogłem założyć mu obrożę.Potem był dłuuugi spacerek (i chyba jeszcze większa radość) i śniadanko (mnóstwo wołowiny i wieprzowiny gotowanej z odrobiną ryżu i marchewki oraz tabletki witaminowo-minerałowe i olej z wątroby rekina).Potem była kosmetyka.Po wyczesaniu mnóstwa sierści ukazał się piękny psiak (będę musiał kupić mu preparat z biotyną).Na końcu zmęczony jurmar usiadł pod drzewkiem na hotelowej łączce,a Szaman przywiązany pięciometrową linką buszował po krzach.Wyczesanego piękniacza można już było fotografować ,a efekty prześlę do Cioteczki Ciapuś,która obiecała wystawić.
Choć ode mnie do hoteliku to wyprawa na ponad 200km ,to mały tak mnie ujął,że jutro też jadę,a dziś jeszcze prawdopodobnie obiecany wczoraj spacerek z Cioteczką Tamb

Posted

malawaszka napisał(a):
Jurmar najlepiej weź Szamanka do siebie i nie będziesz musiał tyle jeździć :loveu::loveu::loveu:;)

dobrze mówisz :evil_lol::evil_lol::evil_lol:;)

Posted

[quote name='szajbus']Ale się ciesze , że psina już bezpieczna.
Ciapus a co to za kopia Ślepiotka? Tez jest niewidomy?
Będziesz mu zakładała osobny watek?
Piesek na szczęście widzi ale jest bardzo podobny do Ślepcia

a tu zdjęcia od jurmar98

Posted

Dobrze, że piesio już bezpieczny i czuje znowu ludzkie zainteresowanie. To postawi go na nogi szybciej, bo ma dla kogo żyć.
A czy jest zabezpieczony przeciw kleszczom?

Posted

[quote name='malawaszka']skoŃczyŁo siĘ wyrÓznienie na alegratce szamanka wiĘc jak ktoŚ moŻe to bardzo proszĘ o kod

Jeszcze mogę.Napisz tylko gdzie wysłać sms-a