Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ślepciu ma szanse na lepsze życie -czeka na niego miejsce w hoteliku.Musimy zebrać deklaracje miesięczne na 450zł.
Proszę pomóżcie

Wszystkich chętnych do pomocy Ślepciowi proszę o wpłaty na konto

Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"
Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8
Łódź 93-239
z dopiskiem "Darowizna na ŚLEPCIA"

Wpłaty

MAGDALENA M. 200zł
ANETA HELENA L. 20zł
ESKA 20zł
BAMBINO 10zł
BOLESŁAW M. 10ZŁ
MONIKA W. 100ZŁ
KATARZYNA S.10ZŁ

Kolejny smutny wątek i kolejna walka o godne życie dla niewidomego starego psa.
Przedstawiam Wam psa którego życie jego "właściciel" zmienił w koszmar.
20 lutego do schroniska został przyprowadzony przez właściciela ślepy stary pies.
Jego życie w momencie przekroczenia drzwi schroniska zmieniło sie w koszmar.Biedny zagubiony psiak mający jedynie do dyspozycji słaby już ze względu na wiek słuch i węch kulił się z przerażeniem szukał znajomej dłoni do której mógł się przytulić.
Ale jego pan był niewzruszony.
-Pes się "zepsuł" i jest mu już niepotrzebny, jeśli nie zostanie przyjęty do schroniska to zostanie uśpiony.

I tak właśnie Lear (dla mnie Ślepcio) został podopiecznym naszego schroniska.
Psiak mimo że przebywa w schronisku już od kilku miesięcy jest bardzo zagubiony i zalękniony.Z przekręconą główką nasłuchuje co się wokół niego dzieje,Z przerażeniem stara sie zorientować czy coś mu nie grozi.Nie należy do najpiękniejszych(chociaż mnie rzucił na kolana) dlatego mało kto sie nim interesuje.Kiedy dzisiaj przyklęknęłam przy nim i zaczęłam go głaskać jego zdziwienie i radość była ogromna.Kiedy przestawałam go głaskać delikatnie łapał mnie za rękę jakby chciał powiedzieć
- nie zostawiaj mnie tutaj ,zostań jeszcze,tek rzadko ktoś się mną interesuje.
Wiem że sprawa nie będzie prosta,ale może wspólnymi siłami uda nam się odmienić los tego skrzywdzonego przez człowieka psa.
Psa który przez wiele lat był wiernym przyjacielem ,a na starość człowiek odpłacił mu sie lękiem i samotnością.

Kontakt w sprawie psa
agamic@onet.eu
792-061-133Agnieszka

Deklaracje comiesięczne na hotelik
jurmar98 - 80 zł
Bambino - 10zł

eski - 20zł
malawaszka 50zł jednorazowo
Pani Magda 100zł co miesiąc + 100zł jednorazowo

ogłoszenia dla Ślepcia
Ślepcio zagubiony, porzucony, zdradzony ...POMOCY (656296992) - Aukcje internetowe Allegro
SZNAUCER mix starszy ślepy pies bez szans na dom? (656067517) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. -
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1972...chroniska.html
http://zwierzaki.cafeanimal.pl/SLEPE...uka-domu,20126
Niewidomy staruszek oddany do schroniska na śmierć : malawaszka : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
STARY ŚLEPY PIES - oddany do schroniska przez właściciela - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Łódź
STARY ŚLEPY PIES - oddany do schroniska przez właściciela - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa
STARY ŚLEPY PIES - oddany do schroniska przez właściciela - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Poznań
Ogłoszenia - Praca, nieruchomości, motoryzacja - Gdańsk, Gdynia, Sopot - Trójmiasto. Ogłoszenia drobne: darmowe i płatne.
http://www.adopcje.8p.pl/pokochajmni...Clepcio&id=302

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciapuś napisał(a):
....,Nie należy do najpiękniejszych(chociaż mnie rzucił na kolana)......

Wiem dlaczego rzucił cie na kolana to miniatura Tajsona i Endriu,ludisz takie kudłacze .:diabloti::diabloti::diabloti:.

Posted

A obiecałam sobie że już żadnego nowego wątku w moich subskrypjcach.
Ale jak zobaczyłam tytuł (jak widzę że ślepaczek to już ma połowę mojego serca) no i to zdjęcie (a ja mam słabość do kudłatych psiaków) i historia biedaka, no i przepadłam.
Trzeba się sprężyć Cioteczki i Wujaszkowie Dobrzy !!!
Biedaczek :-(.
Nie wyobrażam sobie co ten piesek musi czuć : ślepy i porzucony przez opiekuna z domu dostał się na łańcuch :placz: przy budzie.

Ciapuś, czy on był pieskiem domowym czy takim pilnujacym żyjacym na polu.

I czy on jest ogólnie zdrowy ?

Posted

Cioteczki i Wujkowie porozsyłajcie wątek Slepcia po znajomych:modla::modla::modla::modla:

Jego biedne serduszko długo już tego stresu nie wytrzyma,trzeba sie śpieszyć więc czym więcej osób będzie do pomocy tym łatwiej coś zdziałać

Posted

zuzka napisał(a):
Wiem dlaczego rzucił cie na kolana to miniatura Tajsona i Endriu,ludisz takie kudłacze .:diabloti::diabloti::diabloti:.

oj nie taka miniatura :cool3::cool3:

Posted

ehhh no i upłakałam się znowu :-(:-(:-( jaki on jest duży? no jak wyżej ktoś pytał - czy jest domowy czy podwórkowy? wiadomo coś czy ze strachu nie lubi innych psów czy spokojnie je przyjmuje?

Posted

-czy jest domowy czy podwórkowy to trudno powiedzieć
-prócz ślepoty i starości raczej mu nic nie dolega
-jest tak mniej więcej wielkości boksera
dzisiaj wyglądał na bardzo grubego ale kiedy wyczesałam z niego reklamówkę sierści zrobiło się go połowę :evil_lol:
Czesanie bardzo mu sie podobało,ale na plecki nie chciał się przewrócić abym wyczesała mu brzuszek.Widać że jest bardzo zestresowany.Jego życie w schronisku polega na staniu i nasłuchiwaniu.Niewiele osób do niego podchodzi bo z daleka widać że to staruszek i do tego slepy a jak wiadomo 99% osób szuka tylko młodych i pięknych:placz:

Posted

Niestety jest bo pies stoi przy samym przejściu,ale mam obiecane że jak zwolni się gdzieś buda to go przeniosą.
Mam nadzieję że jednak uda nam się coś wymyślić i szybko go wyciągniemy gdzieś do spokojniejszego miejsca.

Posted

Jejku, dopiero teraz , po słowach malawaszki, zwróciłam uwagę że ten łańcuch taki krótki że pies to albo w budzie leży albo stoi na baczność, chyba z pół metra ma tylko !!!
Buda niby ładna, ale co z tego jak pies jest na takim krótkim łańcuchu :(.
A czy dużo psów tam w schronisku ma takie warunki jak ten ślepaczek ?! I one tak całymi dniami na tych krótkich łańcuchach , no płakać się chce :-(.

Trzeba coś wymyślić koniecznie dla bidulka Ślepcia, tylko co ???
Może jak więcęj dobrych osóbek tu zaglądnie to coś się ruszy w sprawie piesia.

Posted

ciapuś napisał(a):

Zastanawiam się też nad tym czy damy radę zebrać kase na jakiś hotelik
Co Wy na to?

Ja jestem na tak, tylko trzeba zwołać więcej ciotek na wątek...

Posted

ciapuś napisał(a):
ja jutro zrobie allegro wyrółżnione i kilka innych ogłoszeń.
Zastanawiam się też nad tym czy damy radę zebrać kase na jakiś hotelik
Co Wy na to?

ja ze zbiórek odpadam i to nie wiem na jak długo - mój TZ w piątek był ostatni dzień w pracy i nie wiem co dalej :placz::placz::placz: