frodzio13 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Witajcie, Jestem nowa na forum a moje przybycie tu od razu wiaże się z prośbą o pomoc. Mianowicie: Mieszkam w bloku, sama mam malego pieska - pekińczyka. Sąsiedzi pode mną mają dwa owczarki niemieckie dlugowłose. Tu pojawia się problem. Wg mnie jest to znęcanie. Owe owczarki trzymają w mieszkaniu 3-pokojowym. Są to 2 suki i żeby się nie pogryzły są trzymane w oddzielnych pokojach na łańcuchach. Na dwór wychodzą sporadycznie a jak wyjdą w jednym miejscu sikaja dobre 10 minut! Kolejna sąsiadka mowiła mi, że te 2 psy tak zsikaly się w domu, że zalały jej sufit!! Ponad to Psy są agresywne i wogóle nie wychowane (szczekają nieraz do 2 w nocy). Własciciel psów jest policjantem, wiec mieszkańcy bloku obawiają się podjac kroków. Dodam, że rozmowy probowano już kilkakrotnie, bezskutecznie. Psy nadal pozostawiane sa w domu na długi czas, ujadają, są trzymane na łańcuchach. (udało się tylko zmusi do nakładania kagańca psom). Pomożcie, nie chcę aby te psy żyły w takich warunkach. Quote
jarzyna84 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 zawiadom TOZ albo straz dla zwierzat, jesli u Ciebie w miescie maja swoj oddzial... Quote
**Villemo** Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Wal do TOZu.Z Policji mogą nie zareagować:angryy: Albo napisz anonimowa skargę do komendanta i wysli tak z 10 razy żeby się wpienił to może COŚ zrobi(może akurat faceta nie lubi:evil_lol:) Możesz też nadac sprawę do lokalnej gazety czy kablówki-nie pogardza Quote
frodzio13 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 TOZ nie ma siedziby w moim mieście. Spróbuję się z nimi skontaktowac. Quote
Recommended Posts