AlKil Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Hello! przybiegłam na chwileczkę i biegnę dalej...:lol: Quote
Doginka Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 eria napisał(a):jak zobaczyłam to zdjęcie tej sznupki.....pierwsza moja myśl - "jsuuu opitoliła Pepę !!!!!!!!!!!! ":evil_lol::evil_lol::evil_lol: To samo pomyślałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
AnkaG Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 tangerine74 napisał(a):Cztery sznupki :loveu: Po cichutku zazdroszczę Tobie cały czas :cool3: Za to mam ciekawy wniosek: otóż sznup szczekający pod płotem jest cichszy, niż sznup szczekający w mieszkaniu :lol: Nie mam tylko pojecia jak to by było z czterema... :lol: Nooo ale cztery rozdarte sznupy w autku to sam miód. :diabloti::mad: Rany napisałam hałas przez ch. :oops::evil_lol: Quote
tangerine74 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 AnkaG napisał(a):Nooo ale cztery rozdarte sznupy w autku to sam miód. :diabloti::mad: Wygrałaś licytację :p 4 rozdarte sznupy w samochodzie, to jest to :lol: Quote
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial]:razz:kiedy przeprowadzka :grins: oj przydałabyś sie nam z nożyczkami w schronie :razz: [/FONT] Quote
malawaszka Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Alu muszę uzbierać kasę na dobre ostre nożyczki - jak takie będę miała to możemy spróbować się kiedyś umówić, bo z tym co mam to masakra - miałam całą dłoń spuchniętą - na szczęście założyłam rękawiczkę na tą rękę którą trzymałam nożyczki bo bym miała pozdzierane :shake: ale poszukam na necie ile kosztują porządne i może kupię niebawem - to naprawdę dla wielu psów wielka szansa - dziadunio, którego obcinałyśmy z Grażyną w Tychach - ten, który miał odparzenia, nie miał zębów itd... Ma DOM!!! został adoptowany na drugi dzień po obcięciu!!!!! :mdleje: to niesamowite :loveu::multi::multi::multi: możliwe, że i bez obcięcia by go adoptowali, ale o ile fajniej jest myśleć, że to dzięki temu :lol: Quote
Vectra Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ja myślę , że gdyby faktycznie schroniska zadbały o image psiaków ,to by tych adopcji może więcej było ..... niektórych niestety odstraszają kołtuny , smrodek etc :( Tak mi się nasunęło , jak oglądam animal planet "policję dla zwierzów" tam w schroniskach , psiaki wyniuniane trafiają do adopcji .... Quote
malawaszka Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 [quote name='Vectra']Ja myślę , że gdyby faktycznie schroniska zadbały o image psiaków ,to by tych adopcji może więcej było ..... niektórych niestety odstraszają kołtuny , smrodek etc :( dokładnie, ale nie ma na to warunków przy takich nakładach finansowych jakie gminy dają na psy :shake: Tak mi się nasunęło , jak oglądam animal planet "policję dla zwierzów" tam w schroniskach , psiaki wyniuniane trafiają do adopcji .... to racja, ale tam też pies, który warknie na gumową rękę przy misce dostaje morbital i nie mają przepełnienia - ja bym musiała uśpić moje obydwa psy :roll: Quote
Vectra Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 akurat z tym ,to się wcale nie dziwie .. mówię o morbitalu ... od razu nie dostają go , tylko szkoleniowcy pracują nad tym .... moim zdaniem to rozsądne podejście ... lepiej nie narażać niewinnych .... niektórzy nie potrafią panować nad psem ... więc taki agresor , może być niebezpieczny .. Szczerze , to sama bym wolała ten morbital , niż siedzenie w zapchlonej , brudnej klatce przez całe życie ... jeszcze o suchym pysku. W takiej Szwecji np , czeka się w kolejce na adopcje psa ... daj no jakieś Olki foty :) lubię na nią popatrzec .... Quote
malawaszka Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 ja widzę w tych programach, że teraz jest o tych szkoleniowcach - jeszcze niedawno nie było - tylko warknął i koniec - to przesada bo jak mówię wg tego musiałabym uśpić moje psy - obie będą warczeć na gumową rękę :roll: ja broń boże nie jestem za trzymaniem po klatkach psów nieadopcyjnych (ale pies, który był masę czasu głodzony itp ma prawo pilnować żarcia - wtedy musi znaleźć świadomego właściciela) - to niczemu dobremu nie służy :shake: Olka pod wpływem Euro - taki z niej kibic, że jak oglądałam z mamą :lol: któryś mecz Polaków na euro i bardzo się emocjonowałyśmy i był ten jedyny goolll to jak wrzasnęłyśmy to Olka się poryczała :evil_lol: Quote
Vectra Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 biorąc pod uwagę , to jak karmią w naszych schroniskach , to się nie dziwie , że psy robią się przy misce agresywne ... ehhhhhh Klamka też powinna już byc tam daleko ;) przecież agresywna była :evilbat: Dlatego podoba mi się idea DT , niestety nie mogę dawac .. bo to bardzo miarodajny test dla psa.Warunki domowe , jeden pan , mniej stresu .... Olka , jest KLAWA :D Quote
AlKil Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Brawo Oliwka, pokaż naszym jak się gra w piłkę!!!!:multi: A animal planet mój Michał uwielbiał zamiast dobranocek i do dziś to mu zostało. Mnie fascynuje podejście do tematu uwięzionego zwierzaka, że można rozpruć pół ulicy, zdemolować co się da, by go uratować. Widział ktoś coś takiego u nas????:p Quote
madziamn Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ktoś już tu pisał że Oliwka genialna jest i ma rację. Jeszcze pokaże naszym jak się gra. Moniczko coś Ci wyślę na PW ja byłam w szoku. Quote
Doginka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 malawaszka napisał(a):ja widzę w tych programach, że teraz jest o tych szkoleniowcach - jeszcze niedawno nie było - tylko warknął i koniec - to przesada bo jak mówię wg tego musiałabym uśpić moje psy - obie będą warczeć na gumową rękę :roll: ja broń boże nie jestem za trzymaniem po klatkach psów nieadopcyjnych (ale pies, który był masę czasu głodzony itp ma prawo pilnować żarcia - wtedy musi znaleźć świadomego właściciela) - to niczemu dobremu nie służy :shake: Ja sama bym pogryzła jakbym była głodna i ktoś by mi michę spod nosa zabierał:angryy: - oglądam to codziennie i nieraz wyję ze złości - ostatnio do uśpienia poszedł super przytulaśny pies - zdał wszystkie testy, oprócz gumowej łapy:placz::angryy: - pies który był głodzony będzie bronił michy - to po kiego ... wsadzać głodnemu psu łape do michy zamiast dać mu zjeść i dopiero się z nim bawić:razz: Poryczałam się, bo uśpili tego psa:placz::mad::angryy: Quote
Vectra Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 AlKil napisał(a):Brawo Oliwka, pokaż naszym jak się gra w piłkę!!!!:multi: A animal planet mój Michał uwielbiał zamiast dobranocek i do dziś to mu zostało. Mnie fascynuje podejście do tematu uwięzionego zwierzaka, że można rozpruć pół ulicy, zdemolować co się da, by go uratować. Widział ktoś coś takiego u nas????:p Raz widziałam jak straż pożarna zdejmowała z drzewa kota :cool3: Program jest super , u mnie nawet Franio ogląda :evil_lol: Policja dla zwierząt , super sprawa .. z tym , że u nas :hmmmm: no tam .. daleko .... co to te programy nagrywają .. policja dla zwierzów ma chyba większe prawa/przywileje/możliwości niż nasza krajowa mi.. znaczy policja :cool1: Quote
malawaszka Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Zamienię Oliwię na :hmmmm: obiektyw :lol: Dziś wykąpałam Pepę, czesałam, suszyłam, odżywkowałam, wyglądała pięknie :loveu: .... przez jakieś 10 minut....... Oliwia jadła rosołek, ja wzięłam sie za porządki w szafie :mdleje: Pepa oczywiście asystowała przy jedzeniu, w kuchni było baaardzo wesoło, Oliwia przy jedzeni świetnie się bawiła - dochodziły mnie radosne śmiechy i piski :roll: nagle coś mnie tknęło - matko boska przecież ona na pewno coś tam broi skoro sama taką ma radochę :mdleje: pędzę do kuchni i co widzę? Pepa cała w makaronie i zupie :mdleje: :mad::mad::mad: Quote
Vectra Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 hahhahahaha , jak przeczytałam "wykąpałam Pepe ...... Olka jadła rosołek" Od razu widziałam Pepe w makaronie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: czemu ? :niewiem: Quote
AnkaG Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Odżywka do włosów rosołowo - makaronowa super. :evil_lol: Zdolne dziecko, pewnie po cioci. :lol: U mnie czasami powarkuja zwłaszcza jak dostaną kości do żarcia na ogrodzie. Ale nie próbują z zębami skakać. Chybabym za ogon wywiesiła na płocie. Jak wezmę gazetę w łapę i krzyknę, że dam zaraz w doopę to wszystko spyla aż się kurzy. No ktoś musi rządzić w takim stadzie. :evil_lol: Ale nie biję tylko straszę ... To tak jakby ktoś chciał do TOZ donieść. :evil_lol: Quote
eria Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 malawaszka napisał(a):Zamienię Oliwię na :hmmmm: obiektyw :lol: Dziś wykąpałam Pepę, czesałam, suszyłam, odżywkowałam, wyglądała pięknie :loveu: .... przez jakieś 10 minut....... Oliwia jadła rosołek, ja wzięłam sie za porządki w szafie . Pepa oczywiście asystowała przy jedzeniu, w kuchni było baaardzo wesoło, Oliwia przy jedzeni świetnie się bawiła - dochodziły mnie radosne śmiechy i piski :roll: nagle coś mnie tknęło - matko boska przecież ona na pewno coś tam broi skoro sama taką ma radochę :mdleje: pędzę do kuchni i co widzę? Pepa cała w makaronie i zupie :mdleje: :mad: heheheheheh no i jak rosołek wpłynął na włos ? natłuścił pewnie :diabloti: Quote
malawaszka Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 ano natłuścił :mad: i to na długo :angryy: a potem jak wyszłam na spacer to musiałam wrzasnąć na całe osiedle bo Pepa po drugim czyszczeniu z wielką radością pędziła do ludzkiego g***a :angryy::angryy::angryy: na szczęście się opamiętała bo dobiec bym nie zdążyła :shake: Quote
eria Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 kurcze wszędzie g***na a Foxi odpukać już dobrych parę miesięcy żadnym se kagańca nie zapchała... Quote
AnkaG Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 A tak wogóle to ludzie kibli nie mają tylko po krzakach walić muszą ... :cool3: Cudna ta Pepa. Słodkie słoneczko. Udał ci się wasiu nabytek. :multi: Szkoda, że na żywo przeczochrać nie mogę twojego stadka ... Quote
eria Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 AnkaG napisał(a):A tak wogóle to ludzie kibli nie mają tylko po krzakach walić muszą ... :cool3: ... też się nad tym zastanawiam:angryy: krzaki jak krzaki....ale spotykałam się już z g*** na ścieżce albo przy samej ścieżce:angryy: Quote
AnkaG Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 eria napisał(a):też się nad tym zastanawiam:angryy: krzaki jak krzaki....ale spotykałam się już z g*** na ścieżce albo przy samej ścieżce:angryy: Hmmm no co powiedzieć .... Polaki to fajny naród. :diabloti: Quote
Recommended Posts