Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chyba, że to był samochód w cenie skarpetek... to nie zazdraszczam :evil_lol:
Lunetka z piłką - boska :loveu: co dostał Bolutek??? no bo chyba też dostał prezencik?

Posted

Bolutek jeszcze nie dostał bo szukam dla niego super wytrzymałej piszczącej zabawki - bo ma straszną korbę na piszczałki Oliwii :evil_lol: ale bardzo szybko je niszczy a co gorsza chce zjadać kawałki gumy, więc muszę dla niego poszukać coś super mocnego :roll:

Posted

no i dzisiaj była awantura :shake: Maja rzuciła się na Lunę jak Luna szybko do mnie podbiegała :shake: suki sie gryzły no to włączył się Bolek :crazyeye: i rzucił się na Majkę - Lunę zabrała moja mama i Luna już odpuściła bo nawet nie trzymana się nie włączyła, a Bolek z Majką wojna :crazyeye: oboje zawzięci :shake: a parę minut wcześniej Bolek dostawiał się do Majki, mamlał ją i latałza nią jak amant, no ale miarka się przebrała jak Maja zaatakowała jego pierwszą żonę :lol: nie wiem co o tym myśleć - ogólnie widzę, że Maja nie da sobie w kaszę dmuchać - chciała Lunę też ustawiać jak Luna po swojemu szczekała na robotników, ale odwołałam Lunę i poszła ze mną - Luna nie szuka zaczepki o dziwo :crazyeye: i chyba ustąpiła Majce, mam nadzieję, że to był jednorazowy wybryk :roll: ogólnie krew się nie polała, ale polałaby się jakbym ich nie rozdzieliła - tylko Bolek ma lekkie zadrapanie bo Maja go złapała za skórę i za brodę i potrząsnęła :mad: cholera jestem ogólnie zła bo awantura wybuchła o nic :angryy:

Posted

Wasia
majka moze byc zazdrosna o Ciebie to raz, a dwa jeżeli jest "w ciązy" to tez się tak moze zachowywac, a jak juz będa szczeniaki to ząden pies nie podejdzie :shake:

Ale Bolek mnie zaskoczyl? :crazyeye: Z suka sie tlukł? :crazyeye:

Posted

bo on jest "inny" :roll: i nie chodzi mi tu o to, że wykastrowany bo to mu nie przeszkadzało wpychać jej parę minut wcześniej łba między nogi :mad: ale on reaguje agresją na :hmmmm: każde głośniejsze zachowanie innych psów i suk też - np bardzo sie denerwuje jak Zmorka albo Szelma sapie :roll: to zwalam na jego ślepotę o na to, że on wtedy po prostu nie wie czy to na niego czy obok czy co :niewiem: ale bardzo mnie zastanawia, czy on wiedział, że gryzie tylko Maję - czy tak celował czy to był przypadek :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
bo on jest "inny" :roll: i nie chodzi mi tu o to, że wykastrowany bo to mu nie przeszkadzało wpychać jej parę minut wcześniej łba między nogi :mad: ale on reaguje agresją na :hmmmm: każde głośniejsze zachowanie innych psów i suk też - np bardzo sie denerwuje jak Zmorka albo Szelma sapie :roll: to zwalam na jego ślepotę o na to, że on wtedy po prostu nie wie czy to na niego czy obok czy co :niewiem: ale bardzo mnie zastanawia, czy on wiedział, że gryzie tylko Maję - czy tak celował czy to był przypadek :roll:

A ja mam wrażenie,że Bolutek robi za cichego dyrektora;) To,że ustępuje Lunecie,że nie szuka z nią zwady,nie znaczy wcale ,że jest pantoflarzem:eviltong: .On swoje wie!:lol: Denerwuje się kiedy jakis pies obok niego sapie,jest to dla niego zachowanie nienaturalne ,reaguje agresją ,w ten sposób stara się przywrócić sytuację do normy.Dobrze wiedział,że gryzie Majkę.To Maja wszczęła awanturę,"wsiadając" na nią chciał ją uspokoić,zachował sie jak prawdziwy samiec,szef stada!:lol: To nic,że mu bimbały wyciapano,pamięć o obowiązkach pozostała...:lol: Przecież doskonale pamięta dalej gdzie należy wsadzic łepetynę i sprawdzić to i tamto...:evil_lol:

Posted

hihi pewnie masz rację Matagi :lol: bo np. jak Luna się wysika to Boluś natychmiast po niej poprawia, tak samo po majeczce i innych psach z którymi mamy kontakt, a Luna już nie robi tego zawsze - o ile to wogóle świadczy o czymś bo miewam na ten temat wątpliwości :lol:

a z tym pamietaniem gdzie łeb wsadzić to mnie zadziwił - robił to tak nachalnie dzisiaj, że :crazyeye: i latał za Mają po podwórku jak mega amant głuchy na moje wołania :lol: :mad:

Posted

Matagi napisał(a):
A ja mam wrażenie,że Bolutek robi za cichego dyrektora;) To,że ustępuje Lunecie,że nie szuka z nią zwady,nie znaczy wcale ,że jest pantoflarzem:eviltong: .On swoje wie!:lol: Denerwuje się kiedy jakis pies obok niego sapie,jest to dla niego zachowanie nienaturalne ,reaguje agresją ,w ten sposób stara się przywrócić sytuację do normy.Dobrze wiedział,że gryzie Majkę.To Maja wszczęła awanturę,"wsiadając" na nią chciał ją uspokoić,zachował sie jak prawdziwy samiec,szef stada!:lol: To nic,że mu bimbały wyciapano,pamięć o obowiązkach pozostała...:lol: Przecież doskonale pamięta dalej gdzie należy wsadzic łepetynę i sprawdzić to i tamto...:evil_lol:

Jest tylko jeden szkopuł :evil_lol: On warczy a raczej burczy jak wpada na mnie na kazdym spacerze :) Burczy też na latarnie, na wiatr...... Ogolnie to taki burczący chłoptaś :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nawet jak go sie drapie to burczy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dobrze że moje Zmoroszelmy traktują go jak powietrze :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Z tym sikaniem,to czasami dziwne rzeczy sie dzieją:roll: :lol: Niektóre zachowania jestem w stanie sobie wytłumaczyć,ale dzisiaj zdurniałam!:evil_lol: Okii z Babą był w domu,na podwórku biegały sznaucerki-emerytki i Ziuta.Kiedy przyszły na górę,otworzyłam drzwi i przykazałam Okiiemu i Babie startowac na podwórko.Baba poleciała,zaś Okii zaczął sie certolić.Podskakiwał,robił dziwaczne przysiady,ale nie chciał wyjśc.Pomyślałam,że może dlatego,że Ziuta stoi na wprost niego i jakby toruje mu przejście.Zaszłam Okiiego od tyłu i pogoniłam.A ten wybiegł,zatrzymał sie obok Ziutki......podniósł łapę i konkretnie ją obsikał!:roll: Szczęśliwy zbiegł po schodach,Ziuta za nim.Na podwórku obwąchał ją i zaczął sie z nią bawić.O co mu chodziło?Czy to było "oznakowanie"swojej własności /jest drugi samiec w domu,Tosiek/,czy też totalne lekceważenie?:roll: Chyba musze tę parkę poobserwować dokładniej:roll: :evil_lol: .aaa ,kiedy Okii jest na podwórku,to Tosiek siedzi w tym czasie w kojcu.Piekli sie niesamowicie/kiedyś panowie sie pobili,nie lubia sie bardzo/,skacze,szczeka.A Okii raczej nie reaguje,ale zdarza mu sie podejść i ....obsikać wrzeszczącego Tośka:cool1: .

Posted

[quote name='Gosiek']Monisiu - cudne foteczki :loveu:

a piłeczka bossska - gdzie taką fajowa kupiłaś?

aaa jaki cudo prezencik dostalam :multi::multi::multi:

Ja tez mam taką tylko że przy moim psie to wydaje się ona malutka :shake:

Posted

Pysia napisał(a):
Jest tylko jeden szkopuł :evil_lol: On warczy a raczej burczy jak wpada na mnie na kazdym spacerze :) Burczy też na latarnie, na wiatr...... Ogolnie to taki burczący chłoptaś :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nawet jak go sie drapie to burczy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dobrze że moje Zmoroszelmy traktują go jak powietrze :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Ojjj to na pewno Bolek dyrektor:evil_lol: Może na emeryturze,ale dyrektor.:evil_lol: Dyrektory jak nie wiedza co zrobić,to burczą;) ,to podnosi ich autorytet!:evil_lol: :evil_lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Ojjj to na pewno Bolek dyrektor:evil_lol: Może na emeryturze,ale dyrektor.:evil_lol: Dyrektory jak nie wiedza co zrobić,to burczą;) ,to podnosi ich autorytet!:evil_lol: :evil_lol:

Ja tam wiem że Bolus i Lunka to terrorysty!! Od samego Bin Ladena :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Ja tam wiem że Bolus i Lunka to terrorysty!! Od samego Bin Ladena :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Hiiii hiii:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wiem cos o tym:lol: ;) ,mam takową terrorystkę w domu tyż:lol: :evil_lol: Ma 15 lat,zębów sztuk jeden,ale aktywna z niej "działaczka".:evil_lol: Obcieliśmy jej ....brodę!:lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Hiiii hiii:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wiem cos o tym:lol: ;) ,mam takową terrorystkę w domu tyż:lol: :evil_lol: Ma 15 lat,zębów sztuk jeden,ale aktywna z niej "działaczka".:evil_lol: Obcieliśmy jej ....brodę!:lol:

Brode ?:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: No i co ona biedna teraz pocznie :placz:

Posted

Pysia napisał(a):
Burczy też na latarnie, na wiatr......

:mad: noo tu to już przesadziłaś :evil_lol:

jo-jo a ta piłka pluszowa to u Was jeszcze żyje :crazyeye:

Matagi - opowiadasz mi o tej obciętej brodzie :placz: już chyba z rok, obiecałaś fotkę I CO??!! ja się pytam GDZIE TA FOTKA!!! :mad: a wogóle to baaardzo niewychowanego masz tego Okiiego wiesz?? :shake: jak tak można sikać po współmieszkańcach :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
:mad: noo tu to już przesadziłaś :evil_lol:

jo-jo a ta piłka pluszowa to u Was jeszcze żyje :crazyeye:

Matagi - opowiadasz mi o tej obciętej brodzie :placz: już chyba z rok, obiecałaś fotkę I CO??!! ja się pytam GDZIE TA FOTKA!!! :mad: a wogóle to baaardzo niewychowanego masz tego Okiiego wiesz?? :shake: jak tak można sikać po współmieszkańcach :shake:

A po swoich panciach mozna ? Przypomnij sobie ....:eviltong:

Posted

[quote name='jo-jo']Ja tez mam taką tylko że przy moim psie to wydaje się ona malutka :shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol:bo ci psies za duży urósł :razz:

Posted

Pysia napisał(a):
A po swoich panciach mozna ? Przypomnij sobie ....:eviltong:

aa o tym to tutaj pisałam i pamiętam, że Boluś jak bardzo mu się chciało a nie mógł wymacać żadnego drzewa to myknął mi na nogawkę :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']aa o tym to tutaj pisałam i pamiętam, że Boluś jak bardzo mu się chciało a nie mógł wymacać żadnego drzewa to myknął mi na nogawkę :lol:

jakby Ben myknal mi na nogawke, to bym miala potok w butach i z nogawki by mi kapalo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Bubu :roflt: :roflt::roflt:

No ladnei sie porobilo, usmialam sie z opowiesci Matagi, usmialam sie z opowiesci Waszki i Pysi :roflt::roflt::roflt::roflt:

Posted

malawaszka napisał(a):
inspiracją była Ozzy i jego piłki :lol:
To Ozzy też była kobietą? :lol:

A propos dyrektorów - mój Bugajski też burczy. Ale do dyrektora mu daleeeko :evil_lol: On warczy asekuracyjnie, tak na wszelki wypadek, licząc, że ktoś sie tego burczenia wystraszy. Bo jakby się nie wystraszył, to wystraszyłby się Boogie :lol: