Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oby oby - boję się tego, że jak już zaczął chorować starszy pies to tak się będzie ciągnąć to w nieskończoność - przy tej chorobie zaczął więcej pić wody a co za tym idzie dużo sikać - zastanawiam się czy nie zrobić mu mocznika i kreatyniny, chociaż logicznie rzecz biorąc to nam też się chce bardziej pić jak mamy problemy gardłowe, gorączkowe nie? no i jeszcze kaloryfery poodkręcane bo zimno na dworze więc sucho w domu - kurde popadam w paranoję :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
oby oby - boję się tego, że jak już zaczął chorować starszy pies to tak się będzie ciągnąć to w nieskończoność - przy tej chorobie zaczął więcej pić wody a co za tym idzie dużo sikać - zastanawiam się czy nie zrobić mu mocznika i kreatyniny, chociaż logicznie rzecz biorąc to nam też się chce bardziej pić jak mamy problemy gardłowe, gorączkowe nie? no i jeszcze kaloryfery poodkręcane bo zimno na dworze więc sucho w domu - kurde popadam w paranoję :oops:

Zrób mu poziom cukru. Na wszelki wypadek.

Posted

malawaszka napisał(a):
no i jeszcze kaloryfery poodkręcane bo zimno na dworze więc sucho w domu - kurde popadam w paranoję :oops:

Moja też więcej teraz pije, czasem ziapie jak w lecie i w nocy rezygnuje z łóżka na rzecz podłogi. Ale co się dziwić, zarośnięta jak owca, w mieszkaniu ciepło, spacerki ograniczone, bo atrakcyjna dziewucha i kawalery się schodzą :cool3:
Jak dużo spacerowała zimą to piła trochę mniej, chociaż była porządnie wymęczona. A Bolutek nie lubi zimowych spacerków.
Może też bardziej mu chce się pić po lekach?

Posted

Waszka-jak jutro wrócicie z badań-PISZ!!!! :kciuki:
ja też stawiam że to zimowo-alergiczne przypadłości - aby do wiosny :lol:
też masz poprzestawiane emotki??? :angryy:

Posted

Cholera ! One sikają jak wodociągi jeżeli mają jakis stan zapalny ... Ropny . Albo coś ... To jakoś tak dziwnie jest i inaczej niż u człowieka ... A o cukrzycy to ja myslałam natychmiast, jak Mania zaczęła pić i lać bez opamiętania ... No i cukrzycy nie było . Polidypsja i poliuria jest charakterystyczna dla cukrzycy u ludzi . I to bardziej takiej w młodym wieku . U Mańki to był ta wielka zropiała cysta w sutku ...

Posted

aga1215 napisał(a):
Ty też pijesz jak Ci gorąco!
a dajesz jej suchą karmę???

kaloryfery w chaupie wylaczone, ale jest cieplo, fakt

suche dostaje "na kolacje" na obiad wcina gotowane

Posted

u Bolusia sikanie i picie było spowodowane tym, że dostał silny steryd - o tym powiedziała mi dziś Pani Kałuża/Machura jak do niej dzwoniłam czy mam zmniejszyć dawkę lewotyroxyny bo mi się boluś pobudliwy bardzo zrobił :p no i ona mi dopiero wyjaśniła, że picie takie i sikanie to efekt tego sterydu - już się to uspokaja wszystko - szkoda tylko, że weci którzy mu to podali nie uprzedzili że mogą być takie skutki uboczne to bym tak nie panikowała, ale na ekg i tak idziemy jutro dla spokojności :cool1:

opłaca się chorować

dostałem kość Luny bo ona tylko ją nosiła i pilnowała :evil_lol:

mniam :loveu:

ona mówi, że jestem chory - czy chore psy tak śpią??? :shake:

Posted

PIKA napisał(a):
Przestańcie mnie straszyc :shake:

Saba tez duzo pije a co za tym idzie duzo sika :shake:

ale u Bolusia to było zrywanie się w środku nocy dwa razy - bieg "na oślep" do kuchni - oczywiście ja musiałam wstać i mu drzwi otworzyć - wychłeptanie całej miski wody i spać - poza tym raz zlał się w domu co się nigdy nie zdarzyło do tej pory - dlatego się wystraszyłam, ale juzjestem uspokojona bo nikomu tak nie ufam jak P. Kałuży :cool1:

Posted

Sterydy u psów działają rzeczywiście moczopędnie. Zupełnie odwrotnie niż u ludzi, u których zatrzymują wodę. Mańka jest od ponad roku na dużych dawkach sterydów ...
Napewno Bolutek się wykaraska . Nie martw się.