Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Kochane stworzonko stwierdziła, ze trza Cie dokarmić:loveu: pochwaliłaś Kocinkę?:) Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 oczywiście, że pochwaliłam z trudem powstrzymując odruch wymiotny :D Quote
Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 malawaszka napisał(a):oczywiście, że pochwaliłam z trudem powstrzymując odruch wymiotny :D Super :D heheh Quote
ulana Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 wilczy zew napisał(a):Kicia zasłuzyla na obiad :-) No toż sobie przyniosła. ;) To Luna już starsza pani. Quote
AniaGucio Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 ulana napisał(a):No toż sobie przyniosła. ;) To Luna już starsza pani. Z tego co wiem, Lunka ma 12lat. Z tą lipemią i trzustką to prawda - my mamy i lipemię, i chorą trzustkę i uszkodzoną zastawkę mitralną. Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było serducho u Lunki. Quote
agaga21 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 malawaszka napisał(a):oo masakra Fika mi własnie przyniosła jakiegoś ogromnego gryzonia :mdleje: martwego ofc... przyniosła pod drzwi tarasowe i wrzeszczy :lol: lecę więc w trachu, że coś jej się stało a tam taaaaki prezent :mdleje: Jarek musiał zrobić pogrzeb :roll: widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong: Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 agaga21 napisał(a):widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong: żeby nie powiedzieć, że wcale... Luna ma chore serduszko - zmiany związane z wiekiem, coś tam z lewą zastawką, powiększoną komorą - tachykardia nadkomorowa... rzucam hasła jakie usłyszałam bo nie ogarniam tego... RTg nie zrobiliśmy bo Luna się za mocno podekscytowała i źle oddychała, ma też trochę płynu, dostała furosemid w niewielkiej dawce i inne leki na serducho; za 10 dni RTG klatki i tchawicy bo szmery na tchawicy są i dr podejrzewa, że jest zapadnięta; póki co wspomagamy wątrobę i zobaczymy za jakiś czas po dłuższej głodówce... mam załamkę bo powiedziałam też o Piździ i o jej kaszlu jak to wygląda i dr mowi, że to tez może być serce Quote
zerduszko Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Same takie wieści ostatnio :shake: Trzymajcie się! Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 no jakaś plaga... pocieszające, że jakoś strasznie źle z tym serduszkiem nie jest - starość po prostu dopadła ją szybciej niż powinna... pewnie dlatego odmawiała czasem już spacerów... ech te psiaki są mądrzejsze od nas naprawdę, umawiam się też z Piździą na badanie serca bo ona też czasem się zatrzymuje i nie chce iść dalej a Luna jak to Luna narobiła rabanu w poczekalni... dobrze, że tam się umawiamy na godzinę i nie siedzimy długo bo co był jakiś pies to ta się darła jakby z psami kontaktu nie miała w ogóle :splat: a przecież w psiarni mieszka... Quote
wilczy zew Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Mieszka,mieszka ale tamte obce :-) Dobrze,ze wiadomo co jest. Quote
ulana Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ech, ta starość tak przychodzi zupełnie znienacka czasem. A i nie wiadomo kiedy psiaki się starzeją. Mój skończy zaraz 5 lat i do mnie to nie dociera jakoś. Sporo chorób, ale i sporo psiaków wokół. A przecież to nie ci szczęściarze rozpieszczani od małego, ale z jakąś historią, niekoniecznie sprzyjającą zdrowiu... Quote
Erhan Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Z wadą serca psisko może przeżyć na lekach parę lat, albo paść bardzo szybko, zależy od choroby -powodzenia w diagnozie, w kosztach leków pomogę w miarę swoich możliwośći ;) Quote
WATACHA Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Strasznie dużo psiaków choruje ostatnio :(. Quote
furciaczek Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ten rok jest po prostu przeokropny:shake: Quote
Margi Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Faktycznie rok jakoś źle się zaczyna,ale mam nadzieję,że leki zadziałają i będzie w miarę dobrze. Quote
Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 będzie lepszy. dopiero się zaczał. i ma byc lepszy i będzie. Kurde! Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 obawiam się, że jak się ma stado zgredów to dobrze to już było... ale bez walki się nie poddamy c'nie? Quote
Pysia Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Jak ma się stare psy, to trzeba sie pogodzić z niektórymi faktami. Ciężko przychodzi, ale trzeba. Zmorka ma tez 12 lat i tez słabe serduszko. W styczniu plynu nie było, ale mam jej znowu zrobić pod koniec marca kontrolne RTG i badania. I tak już będzie.... Wspomagacze, badania i ...oczekiwanie. Nie czekam. Cieszę się każdym dniem. I nie powinnam teraz mieć tymczasów. Powinnam jej zapewnić absolutny spokój. Lunka mądra psinka. Sama sobie spokój zapewniła. A na pocieszenie powiem, że taka 8 kg bzdzina mojej znajomej z pracy ma 20 lat i od 5 lat chore serce. Płyn jej ściągali już kilka ray. Już niby to miał być TEN dzień, a ona wychodziła na prostą. Nie widzi, nie słyszy, ledwo chodzi i ma stwierdzoną chorobe serca od 5-ciu lat. I żyje nadal ;) Jej szczęście że jest nieduża. Duże psy z chorym sercem nie maja siły wstawac i koło się zamyka... Quote
Recommended Posts