Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']Idź do mnie do postu 2838

:roll: trudna zagadka na ten czas ale podejmuję trop!

edit

no ja tam mogę - bez śniegu i z flaszką/kami ale reszta to nie wiem

Biedrona co prawda pajacuje, że jedzie ale jak ją znam to zaraz będzie wrzeszczeć gdzie kaloryfer :p
chyba że tam jest co?

Posted

Tak późno gadacie a ja już byłam, padnięta :sleep:

Perukowce
mam dwa i nigdy żadnego nie owijałam (stosuję zasadę JankaBezZiemi). Żyją już 16lat i nic im nie jest. Fakt, że jeden w młodości trochę przemarzł ale na wiosnę przycięłam i śmignął znowu w górę.
Z owijaniem szalałam w pierwszym roku ogrodu jak porąbana :roll: ..ale potem mi przeszło. :oops:

..a liście też jeszcze mają i dużo innych krzaczorów też :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']och szczęściary mieszkacie w mniej surowym klimacie :lol: ja szaleję nadal z owijaniem - nie mam odwagi przestać :p[/QUOTE]
Jakim mniej surowym, przecież Gliwice rzut beretem od Ciebie.

Ja mieszkam na wygwizdowie, wschodnie wiatry hulają bezpośrednio od pola, a też nie zawijam perukowców (mam trzy) i żyją. Jak miały po 30 cm to zawijałam pierwszą zimą.
Berberysów nigdy, magnolie tylko w pierwszym roku i może drugim.
Mnie nie kochają morele - już 3 podejścia i za każdym razem po roku klapa. A reszta się dobrze ma. No Hakuro wierzba mi padła ale od grzyba jakiegoś po deszczach.

Posted

Dawno nas tu nie było :oops: dziś był przecudny dzień! więc zabrałam trójcę na dłuuugie łazikowanie... aż miałam potem wyrzuty sumienia bo Furka i Ruda po powrocie do domu leżały i wylizywały stopki :mdleje:

a jeszcze domowo najpierw :D

pac!

Panna Julietta :loveu:

Posted

[quote name='zerduszko']
A Luna to gdzie? Ani Tv nie ogląda, ani na spacery nie chodzi....[/QUOTE]

no Luna u Mamy głównie się starzeje i pasie... chodzi na spacery z nami, ale nie poszła na ten bo ruda ja wqrwiła na porannym spacerze - dokuczała jak Dropsowi aż ją Luna uszczypała w dupsko i na południowy spacer Princessa nie raczyła opuścić pieleszy, a ja nie zmuszam, Zgredek też nie był bo za daleko

Posted

[quote name='zerduszko']Zgredek to rozumiem, że na dalekie już nie chce. Ale Luna myślałam, że lubi i nie odpuszcza.[/QUOTE]

lubi i najczęściej idzie, ale zanim jak wyszłam z nimi to była z mamą na jakichś badylach pod lasem i już jej się nie chciało z nami, a zapraszałam :lol: ona nie lubi takich psów jak ruda i wcale jej się nie dziwię

Posted

[quote name='zerduszko']E, nie zna się! Takie psy są czadowe :eviltong: Ale księżniczki tak już mają :lol:[/QUOTE]

no Luna Lubi jak psy czują do niej respekt jak je pogoni, a ruda nic sobie z tego nie robi - nic a nic... już nawet Zgredkowi śmiga przed nosem jak przestał jej manto spuszczać :shake: żadnej swiętości nie uznaje