Fides79 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 malawaszka napisał(a):nie umim :lol: muszę jej jakąś operację wymyślić chyba i wykorzystam narkozę :errrr: TFU TFU!!!!! jakiejś melisy jej może zaaplikuj ;) Quote
Pink Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Jak tak przejrzalam ten topik Zbynia, to az mnie zdziwko lekko zlapalo ... ze tez tacy weci jeszcze po swiecie chodza :roll: Quote
Saththa Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Zbynio miał dużo szczescia... jak sobie przypomne tę ranę opatrzona to normalnie:shake: Quote
Tekla64 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 no ogrodek mnie sie baardzo podoba , kawal dobrej roboty i bedziecie mieli mase satysfakcji jak juz palcem nie trza bedzie pokazywac hihihi ale to szybciutko pojdzie zdjecia ... jak zwykle twoje maluchy sa swietne Quote
malawaszka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 duuużo jeszcze do zrobienia, mnóstwo planów, i ja bym chciała wszystko JUŻ! ale nie da się kurde :placz: Quote
malawaszka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Robią nam drogę, zdjęli już wierzchnią warstwę, nie ma przejazdu, okoliczni oczywiście postawiali płoty w linii drogi, a teraz wojują żeby nie przestawiać ich... wyzywają, kłócą się jedni z drugimi - masakra jakaś - dno totalne :angryy: teraz przez nich będzie się ta budowa pewnie odwlekać... wrr Quote
danyww Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 malawaszka napisał(a):Robią nam drogę, zdjęli już wierzchnią warstwę, nie ma przejazdu, okoliczni oczywiście postawiali płoty w linii drogi, a teraz wojują żeby nie przestawiać ich... wyzywają, kłócą się jedni z drugimi - masakra jakaś - dno totalne :angryy: teraz przez nich będzie się ta budowa pewnie odwlekać... wrr Zrób porządek z nimi :-x Tak:chainsaw: albo tak :snipersm: :evil_lol: Quote
malawaszka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 noo hahah dokładnie coś tędy jest, a my mamy wiejską rozrywkę :lol: Quote
Tekla64 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 no z plotami i granicami w sercach jest to ciezki temat hihihi zwlaszcza dla tych starszawych ale mlodzi tyz nie bardzo sie kwapia oddac cos ze " swego" za to cudze zawsze i bez wahania a my czekamy na szamba ekologiczne zamiast dawno obiecanej kanalizy i tyz sa hryje mimo ze w calosci platne przez gmine Quote
malawaszka Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 No i budowa drogi zawieszona przez tydzień - przyjedzie geodeta, zrobi rozgraniczenie i dopiero będzie się działo bo tu pewnie "żodyn" nie ma zrobione dokładnie hahaha Quote
danyww Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 malawaszka napisał(a):No i budowa drogi zawieszona przez tydzień - przyjedzie geodeta, zrobi rozgraniczenie i dopiero będzie się działo bo tu pewnie "żodyn" nie ma zrobione dokładnie hahaha Nooo, to pewnie miejscowi już sztachety szykują :evil_lol: ..na geodetów Quote
ania0112 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Sorry Monika za wstawkę ale: Szukam osoby z Opola lub okolic (Krapkowice) do wykonania pa dla owczarka, znacie kogoś? Quote
Tekla64 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 u nas ruszyla robota z szambami, ciekawe kiedy do nas zawitaja, pewnie jak gosci bede miec! zurawie jeszcze sa i cudne mgly sie zaczely Quote
malawaszka Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Ania znalazłaś już w tym Opolu? Kto mi powie co się robi z cebulami lilii? mam je wykopać? No i Margi - wykiełkowało mi trochę (za mało :placz:) sasanek - co mam z tym zrobić dalej???? :oops: Quote
Margi Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Cebule lilii zostawiasz w ziemi. Sasanki trzeba przepikować ( przesadzić )w inne miejsce,ale dopiero jak będą miały kilka listków (2-3 ). Nie martw się w przyszłym roku znowu dostarczę marychę :evil_lol: Quote
malawaszka Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 a nie mogę rosnąć tam gdzie są? :hmmmm: te sasanki? no i na zimę mają być na dworze? Quote
Margi Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Powinny być przesadzone,bo będą mocniejsze i lepiej będą rosnąć.No i na zimę zostają w ziemi. Quote
ania0112 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Tak, fundacja fioletowy pies w poniedziałek zrobi pa.... mam nadzieję, ze domek okażę się taki jak przez telefon:roll: Quote
Pink Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Nie wiedzialam, ze sasanki musza byc przepikowane ... no to mnie robota czeka, jak to to wykielkuje. ps Aniu to kciuki bedze trzymac Quote
malawaszka Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 ania0112 napisał(a):Tak, fundacja fioletowy pies w poniedziałek zrobi pa.... mam nadzieję, ze domek okażę się taki jak przez telefon:roll: super - trzymam kciuki, żeby domek był fajny!!! a jeszcze mi powiedzcie - czy z liatrą się coś robi na zimę? albo z tym co ma w kłosach? Quote
Pink Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Klosy mozesz zostawic, jak Ci przekwitniety widok nie przeszkadza, to czesc nasion sie wysieje. Na zime nic sie nie robi, ona normalnie zimuje w gruncie. Quote
Margi Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Ja akurat liatrę obcinam na zimę,ale można zostawić w całości. Quote
malawaszka Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 no to jeszcze mi się przypomniało o co miałam pytać :oops: co się robi z liśćmi konwalii???? wyglądają teraz paskudnie! i co się robi z liśćmi tych kwiatów, które dostałam od marako??? zapomniałam czy to były irysy??? :oops: boszzz ja tego nigdy nie przyswoję :placz: Quote
Recommended Posts