Pink Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Tez mam pare krzaczkow i tez je lubie. Tylko ja swoje tne dosc mocno, bo u mnie maja robic za nieregularna obwodke tylniej rabaty ale panosza sie strasznie :angryy: Quote
marako Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 (edited) Od jałowców wolę cyprysiki japońskie - też są różne rodzaje, o różnych kolorach i pokroju, nawet przypominają niektóre z jałowców, a są w dotyku OK, żadnych igiełek. (niestety parę jałowców posadziłam i wiem o jaki igiełki chodzi Pysi, ale płożące też mam i nie są takie straszne. Uwielbiam katalog z tej strony - www.pinus.net.pl - dość bogaty spis roślin i wiele różnych "filtrów" ze względu na pokrój rośliny, upodobania, kolory itp., a także niezłe zdjęcia każdej z roślin. Edited August 30, 2013 by marako Quote
Pysia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 O właśnie! Cyprysiki są ok dla kudełków :) Płożące też są straszne, bo koniecznie trzeba wykopać dziure pod nimi a potem się wczołgiwać. Jeden pies ok, ale jak jest więcej to któryś na bank wpadnie na taki pomysł. Potem jego śladem pójdą inne. Chyba 4 lata był spokój aż.. No właśnie "aż". Teraz mnie trafia jasny niespodziewany! I jak jałowce kochałam tak teraz ich serdecznie nie cierpię we wszystkich wersjach! Ale ta najniższa robi mi największe szkody futrowe. Quote
Pink Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Ja co do przydatnosci-uzywalnosci psieo-roslinnej, to sie nie wypowiadam, bo u mnie psy maja zakaz wlazenia na rabaty :evil_lol: Quote
Pysia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 U mnie rabbat brak. Są krzewy i drzewa. Dom z ogrodem był kupiony ze względu na psy, więc byłby nietaktem w stosunku do nich wyznaczać granice rabatowe :evil_lol: Monika, muszę wpełznąć pod trzmieline popatrzeć czy ukorzeniła się gałązka dla Ciebie ;) To chyba Trzmielina Fortunea 'Sunspot' ale kłamią o niej że osiąga metr szerokości jak wiesz ;) Quote
malawaszka Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 moje też na skarpę taką obsadzoną nie wchodzą bo to przecież niewygodne :lol: ale kto wie co się w przyszłości trafi... ale taki jałowiec np. dostanie igieł???? http://images10.fotosik.pl/2788/45d0b42c56459537.jpg cyprysików też mam kilka - co najmniej o dwóch wiem na pewno :evil_lol: ale nie płożące Quote
malawaszka Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Pysia napisał(a): Monika, muszę wpełznąć pod trzmieline popatrzeć czy ukorzeniła się gałązka dla Ciebie ;) To chyba Trzmielina Fortunea 'Sunspot' ale kłamią o niej że osiąga metr szerokości jak wiesz ;) nie wpełzaj - mam już :lol: na bazaru kiedyś kupiłam Quote
Pysia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Tawułe wczesną też mogę wykopać ;) Tzn sama se wykop :eviltong: Quote
marako Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) O matko, a ten jałowiec, który na fotce pokazałaś z pytaniem, czy dostanie igieł, to tak się płoży? Czy to jakiś inny na ziemi, niż ten na krzaku? Wygląda jak ten sam. Jak się on nazywa? Ja dziś sadziłam truskawki, bo dostałam ponad 30 krzaków - trzeba było poplewić trochę terenu, to całe przedpołudnie roboty miałam. W poniedziałek musimy ruszyć już w pracy z dziećmi, a ja zupełnie niegotowa - miałam w planie przygotować dziennik el., a zajęłam się działką. Czarno widzę siebie w pracy 2 września, jak mnie ludzie napadną o konta w dzienniku. Edited August 31, 2013 by marako Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 ta "górka" to jest ten sam jałowiec tylko gałąź puszczona na słupek - widziałam to kiedyś w jednej szkółce - fajnie to wygląda jak on tak spada ze słupka i rozchodzi się po ziemi, to jest Jałowiec płożący Golden Carpet no i dostanie on igieł czy nie? Quote
Pink Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Ja mam od 3 lat, Blue Carpet - on nie jest taki plaski jak ten ale tez z plozacych i mam calkiem plozacego - ten calkiem plozacy, jest klujacy a ten Blue jest miekki ... miekki nie igli a klujacy tak czyli to moze byc zaleznosc. Trzeba pomacac :cool3: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 no właśnie ten nie kłuje, a mam też jałowce jakieś tam dwa i one kłują mieliśmy dzisiaj super odwiedzinki - ciekawe czy ktoś zgadnie kto :multi: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 nasza dzisiejsza ekipa spacerowa :lol: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Przyjechali goście i ruszamy :loveu: Drops scykorzył i najpierw zostawał w tyle, potem musiałam go wziąć na smycz bo chciał wracać do domu :mdleje: szkoda, że Viki i Zgredek nie mogli iść bo to by była dopiero ekipa :lol: to goście :loveu: diablica gościówka Tosia - aaale jej się podobało :lol: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 jak był u nas to był... drobniejszy :lol: ale ganiał tak samo :loveu: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Tosiula jest świetna - lux torpeda :lol: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 :loveu: Luna padła z wrażenia :lol: Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 ups :lol: ale co tam mała wpadka, lecę dalej :lol: Quote
Recommended Posts