Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahha nooo to prawda :lol: gospodarz śmierdział kozami to jego do naszego domku też nie wpuściła :roll: :lol: a jak widziałą go z balkoniku to wychodziła z siebie - no i jeszcze dlatego że miał wielką czarną brodę, a ona pierwsz raz takiego rumcajsa widziałą :lol: i to jeszcze śmierdzącego kozami :lol: a facet normalnie do rany przyłóż - dziczeliśmy tak jak goopki a on z rodziną obok mieszka to rano poprosił nas tylko, żebyśmy szkła za okno nie wyrzucali bo on tu boso chodzi :lol: :lol: :lol:

Posted

Malawaszka wg prosby "Nadmorska Luna" w ruchu. Co prawda są to zdjęcia z dzieciństwa tzn. z okresu przedszkolnego. :D

Moja Luneczka wysyła :buzi: :buzi: :buzi: dla swojej "bliźniaczej siostrzyczki" i oczywiście dla jej Pańci Malawaszki. :lol:

Posted

Teraz seria nowych zdjęć "Nadmorskiej Luneczki"

Lunka leniuszek

Jak widac maleństwo jest straszliwie zarośnięte i nie długo czeka je wizyta u fryzjera. Będzie po niej tradycyjnie obrażona jakieś kilka godzin :lol:.

Posted

ten typ tak ma - NIC kompletnie nie robię :wink: jej się jakoś nie robią przebarwienia - ja jej nawet po jedzeniu nie myję :oops: :wink: ale kosztem czystej brody ma szarawe włosy na grzbiecie :lol:

Posted

Pytałaś sie mnie jaka jest moja Lunka. Przedewszystkim bardzo rozpieszczona. Noszona na rękach, ciągle całowana. Nienawidzi fryzjera, czesania ale kocha jedzenie i to każde.Zresztą jak na miniaturkę to jest potęzna , waży około 9 kg.( I to juz po diecie odchudzającej!) A o figurke to musimy dbać w szczególności gdyż jest juz po sterylce i będzie miała tendencję do tycia. Co do psów - małe i średnie kocha , za dużymi nie przepada bo są dla niej za brutalne a ona jest taka "delikatna" :lol: . Zresztą ma swoich ulubieńców i wrogów. Niektóre psiaki kocha od pierwszego "węchu" a niektórych niecierpi zanim je pozna bliżej. :lol:

Posted

Zresztą jest mi wszystko jedno, mogłaby być nawet w kropeczki bo to jest piesek do niuniania. Jej metryka leży głęboko w szufladzie i nawet nie wyrobiłam jej rodowodu. :D .

Posted

haha to wszystko tak samo oprócz żarłoczności - moja to straszny niejadek i nawet po sterylce mi nie przytyła - miała większy apetyt, ale tylko przez 3 miesiące więc nie zdążyła zgrubnąć - teraz już znowu je jak ptaszek :wink: i waży ok 7 kg :wink: - może 7,5

Posted

Szczęściara z Ciebie. Moja to taki dziwny przypadek, straszliwie nieufna do obcych ale za coś do jedzenia sprzedałaby wszystko, podejrzewam że nawet mnie :lol: . Dla niej niema żadnych przeszkód -surowa cebula, kwaśne kiwi - wszystko smakuje jak "ptasie mleczko" . Przez ciastecza nawet wybaczyła Panu Dokotrkowi wciskanie gruczołów okołodbytowych :lol: . Sprzedajna jędza. :lol:

Posted

To, że nie ufna to właścicie powinno leżeć w jej naturze, bo sznauce to pies stróżujący jest! Gala też jest nieufna i co mnie bardzo zdziwiło ostatnimi czasy : Nie weźmie nic od obcego :o Chociaż na codzień mogłaby jeść jeść i jeszcze raz jeść 8) I waży 8 kg przy wzroście 35cm ;)

Waszunia, ale gdzie fotecki??? :D

A Lunka II taka zarośnięęęęęęęta ;) Galucha też... Niedługio do fryza :angel: A jak ona nosi ogon?

Posted

hahah Lunateż nieufna - jak był u nas znajomy Taty kiedyś i Luna go chciała pożreć to dałam mu ciasteczko, żeby ją przekupił, a ta zołza ciasteczko owszem wzięła, ale odchodząc z ciastkiem w pysku dalej na niego warczała :lol:

Posted

To zależy od humorku, zazwyczaj jak antenka do góry lekko zakręcona. Z tego co mi mówiła znajoma hodowczyni nosi wzorcowo- cokolwiek to oznacza :D . Jeżeli chodzi o eksterier to jestem laikiem, nigdy nie wystawiałam żadnego mojego psa.

Posted

a mój szczekacz, któremu mordka się prawie nie zamyka , ostatnio, nauczyła sie pyskować z zabawkami w pysku, czasem nawet z dwoma na raz. A zapomniałam napisać że jest straszną egoistką i wszystkie zabawki jak idzie spać znosi koło siebie żeby nam nie przyszło do głowy się nimi pobawić !

Posted

Zresztą dziewczyny powiedzcie mi czy każdy sznaucer jest takim "kilerem" zabawek? Mój poprzedni pies -kaukazka Herunia przez cały swój żywot - 14 lat nie zniszczyła żadnej zabaweczki, wszystkie wyglądały prawie jak nowe, a terażniejsza mała jędza rozpracowała je w dwa dni, zostały tylko strzępy po zabawkach. :x Juz nie nadążam kupować nowych, a jak idziemy na zakupy do hurtowni to siada przed półką z zabawkami i jak rozpieszczony dzieciak domaga się nowej . Ale przynajmnie po niej widać że się cieszy, przez pierwszy dzień z nią się nie rozstaje, spi , czasem wychodzi z nia na dwór. :lol:

Posted

Egoistka to jak Galcia ;) Ona sie potrafi bić o patyk z Bernardynem :o Ostatnio tak obwarczała bydlątko, że aż zatkało i psa i właściciela :lol:
A mama to co jakieś 2 godziny znosi z dużego pokoju wszyskie zabawki, które sunia tam przyniesie ;) Jak tylko wylądują na półce za chwiilke z nowu są w dużym pokoju ;) Bałaganiarz jeden 8)
Galik ma ogonek półświnkowaty 8)

Posted

buuuahahha to samo - tylko Luna od jakiegoś czasu trzyma swoje rzeczy w swoim pokoju :lol: który sobie sama przejęła i tam ma wszystko :lol: a najlepsza jest jak mój Tata się pojawi na horyzoncie to zbiera wszystko szybko i chowa pod łóżkiem - nawet mój dywanik mały w zeberkę parę razy został tam wziągnięty jak tylko tata na nim stanął :lol:

Posted

a moja tak kocha patyki ,a że ma zakaz ich wnoszenia do domu to się wycwaniła, na spacerku znajduje jakiś , obgryza końce tak że jak włoży do pyska to spod tej jej wiecznie rozczochranej brody go nie widać i szybko leci do domciu. Przez całą drogę jest grzeczniutka jak :lilangel: :lilangel: :lilangel: , nie szczeka, chetnie wraca do domciu, szybko wskakuje do mieszkania i hop do swojej budy ( bo ma tez swoją budę pod moim biurkiem) a tam dopiero ida drzazgi . I wtedy jest najbardziej szczęśliwą mordką na świecie. Myśli że oszukała nas :D .

Posted

A to bestyjka :evilbat: :D 8) Ale my kochamy takie sznaucerkowe numerki, cio? ;)

Galuńka to tak samo jak znajdzie gdzieś suchy chleb dla prtaków. W mordkę łapie i oczywiście nic nie widać, potem szybciutko do domciu i na dywanik w dużym pokoju :evil: Jak się mama wkurzy to za psem tylko sie kurzy :lol:

Posted

no dobra - mam nadzieję, że tu jeszcze tego nie było :roll:

ostatni ciepły spacer przed zimą :angel: listopad

piękne łabędzie na naszym jeziorku

a tu moje słonko chyba na coś czeka :hmmmm:

aaa już wiemy na co

w poszukiwaniu badyli