Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
... ale w ogóle jak to brzmi - UBIEGŁEGO WIEKU!!! i najgorsze - ja już wtedy BYŁAM NA ŚWIECIE aaaaa :cry: zegar tyka tik tak tik tak :scared:
:evil_lol:

Stary Gracik :diabloti: :lol:
Tekla64 napisał(a):
pociesz sie ze cale szczecie nikt od tego tykania nie jest wolny!!!!

Mnie tam nic nie tyka, jak chce wiedzieć która godzina, to patrzę na wyświetlacz w telefonie :evil_lol:

Posted

Saththa napisał(a):
O matko, 500 zł za wymienienie żaróweczki od zapalniczki?(teoretycznie) O Matko...

Pozdrawiamy:)

Jakiej żarówki :diabloti:, oni przeprowadzili poważną naprawę "backlight slot of cigarette unit" albo "Hintergrundbeleuchtung Schlitz Zigarette Einheit" lub cuś w tym stylu :diabloti:

Posted

Erhan napisał(a):
Jakiej żarówki :diabloti:, oni przeprowadzili poważną naprawę "backlight slot of cigarette unit" albo "Hintergrundbeleuchtung Schlitz Zigarette Einheit" lub cuś w tym stylu :diabloti:

Łoj no w znacznym uproszczeniu nie działała żarówka :D

Posted

Vectra napisał(a):
a to może mój ? bo ja już go się pozbyłam .... czerwony jest , 3 drzwiowy

a nie, bo Ty swojego sprzedawałaś jak my swojego już mielim :p poza tym nasz to raczej "Malina" i troche więcej drzwi ma ;) ... nad Twoim nawet sie przez chwile zastanawiałam czy by go nie kupić, ale na szczęście mi przeszło :roflt:

malawaszka napisał(a):
i do tego musiałabym chłopa zmienić :roflt:

niekoniecznie, mój całe życie sie zarzekał że nie ma to jak normalne szybkie plaskate auto (czytaj bmw) a teraz? lifty, upalanie, jakieś kurna takie rzeczy co to ja ich nawet wymówić nie umiem... i jeździ se chłopina smokiem 4 litry silnik na ogromnych terenowych oponach i tylko sie zastanawia lift 2 cale wystarczy? ... i też sie zarzeka że nie ma jak automat...

Posted

Saththa napisał(a):
O matko, 500 zł za wymienienie żaróweczki od zapalniczki?(teoretycznie) O Matko...

Pozdrawiamy:)

przyjęcie auta
wprowadzenie auta na stanowisko
diagnoza
wyjęcie zapalniczki
odkręcenie parę śrub , każda śrubka oddzielna stawka
zdjęcie ramki
wyjęcie żarówki
poszukanie nowej żarówki
rozpakowanie żarówki
zamontowanie żarówki
zamontowanie ramki
wkręcenie śrubek
włożenie zapalniczki
odpalenie stacyjki
odprowadzenie auta na parking
wystawienie faktury

to kupa roboty , więc kosztuje

zważywszy że koszt takiej żarówki , to max 30 zł , wymienienie jej , to 20 minut ...

ale jak się to mówi - śmierć frajerom , serwis musi gmachy za coś utrzymać :diabloti:

Posted

jambi napisał(a):
a nie, bo Ty swojego sprzedawałaś jak my swojego już mielim :p poza tym nasz to raczej "Malina" i troche więcej drzwi ma ;) ... nad Twoim nawet sie przez chwile zastanawiałam czy by go nie kupić, ale na szczęście mi przeszło :roflt:

kupił go mój znajomy :) jeździ non stop , bezawaryjnie .... ja w niego dużo kasy zapakowałam , bo poprzedni właściciel ... wielkie guru od expo , pajac bez pojęcia notabene ... grosza nie dołożył , a co majstrował sam , to tak popieprzył , że szkoda słów.
Ale autko się odwdzięcza , że ktoś o niego zadbał .
Swoją drogą , cieszę się , że kupił go ktoś z "rodziny" znaczy ja zamieniłam na Voyagera złomka :grins: bo kasa , praca ... nie poszła na marne...
No pomijam , że te pachruścia z forum expo , wpadały i oglądały i szlag ich trafiał , że mój ex TZ , tak to cudo wypolerował mechanicznie ... więc w rewanżu doskonałą reklamę mi zrobili , w ramach kary ? że obsmarowałam im admina majsterkowicza guru od expo , co powinien samochodziki z kartoników sklejać , a nie brać się na mechanikę ....
Najzabawniejsze były tarczki cierne , w przednim zawieszeniu :evil_lol: bo taki kit wciskają ludzikom od expo , jak przód nie działa .... a w moim działały , bo zrobione zostały , krzyżaki , przeguby , łożyska i na napędzie 4x4 jeździł na asfalcie ..
gdzie guru głosi - expo nie może jeździć po asfalcie z napędem na 4 koła , bo tarczki cierne szlag trafia ....
coś czego nie ma , nie może szlag trafić :cooldevi:

Posted

Vectra napisał(a):
No pomijam , że te pachruścia z forum expo , wpadały i oglądały i szlag ich trafiał , że mój ex TZ , tak to cudo wypolerował mechanicznie ... więc w rewanżu doskonałą reklamę mi zrobili , w ramach kary ? że obsmarowałam im admina majsterkowicza guru od expo , co powinien samochodziki z kartoników sklejać , a nie brać się na mechanikę ....

no patrz, ja tyz z tego światka a za pachruścia się nie poczuwam, może dlatego że nie wpadłam do Cię, jedyne co, oglądałam go w ogłoszeniach ;)

admin majsterkowicz jak go nazywasz, niejaki Cheridan (bo zapewne jego masz na myśli) .... taaak, taki z niego guru jak ze sznaucera koza... i to i to brode ma...
w naszym ex nie dość, że spieprzył robote, to jeszcze sie nie rozliczył do końca, a po rozpadzie w szeregach adminów, szans na rozliczenie nie mamy żadnych, bo nie po tej stronie barykady jesteśmy

ja odpuściłam sobie Twojego z innego powodu - mi się zamarzył biały sport :p

ps. a obecny admin z forum ex to mój przyjaciel :roflt: ... ale to juz zupełnie inne forum

Posted

jambi napisał(a):
no patrz, ja tyz z tego światka a za pachruścia się nie poczuwam, może dlatego że nie wpadłam do Cię, jedyne co, oglądałam go w ogłoszeniach ;)

admin majsterkowicz jak go nazywasz, niejaki Cheridan (bo zapewne jego masz na myśli) .... taaak, taki z niego guru jak ze sznaucera koza... i to i to brode ma...
w naszym ex nie dość, że spieprzył robote, to jeszcze sie nie rozliczył do końca, a po rozpadzie w szeregach adminów, szans na rozliczenie nie mamy żadnych, bo nie po tej stronie barykady jesteśmy

ja odpuściłam sobie Twojego z innego powodu - mi się zamarzył biały sport :p

ps. a obecny admin z forum ex to mój przyjaciel :roflt: ... ale to juz zupełnie inne forum

tam to forum expo , się pokłóciło , powstały dwa fora - prawda ?
mi chodziło o Jonego , czy jak mu tam
niech mu ziemia lekka będzie , tylko niech nie tyka się już aut :evil_lol:

Ja rozumiem , że ktoś nie ma kasy na naprawy - to niech nie rusza sam , niech wyjeździ ile się da i odstawi auto.
Ale takie "przeróbki" jakie były w złomku , to po prostu karać za to powinni ..

Np , zamiast zaszpachlować , ew wstawić "łatki" w progach , to guru wcisnęło w dziury , piankę budowlaną
Ryska na błotniku ... wystarczyło delikatnie pędzelkiem zamalować .. ale nie , trzeba było iść na całość :diabloti: wałkiem opędzlować błotnik cały , hameraitem :multi: w kolorze czarny mat ... auto było czerwone ...
Na szczęście poległ w naprawie z zawieszeniem , bo zbrakło widać sznurka od snopowiązałki , lub nie wiedział gdzie zawiązać ..
Silnik też naprawiał :diabloti: tymi doktorami ze stacji benzynowych .. efekty były zaskakujące
Tylko fakt , że to stary amerykaniec ... temu tak dzielnie ten autochodzik , zniósł wszelkie naprawy guru Jonego od expo ..

Posted

jambi napisał(a):
mój całe życie sie zarzekał że nie ma to jak normalne szybkie plaskate auto (czytaj bmw) a teraz? lifty, upalanie, jakieś kurna takie rzeczy co to ja ich nawet wymówić nie umiem... i jeździ se chłopina smokiem 4 litry silnik na ogromnych terenowych oponach i tylko sie zastanawia lift 2 cale wystarczy? ... i też sie zarzeka że nie ma jak automat...

Znaczy jeepnięty:evil_lol:, z tego się ciężko wyleczyć, mam to samo, już 5 lat nie chce odpuścić, przeszło w formę przewlekłą :roll: :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):

Napisał Saththa

Pozdrawiamy:smile:
przyjęcie auta
wprowadzenie auta na stanowisko
diagnoza
wyjęcie zapalniczki
odkręcenie parę śrub , każda śrubka oddzielna stawka
zdjęcie ramki
wyjęcie żarówki
poszukanie nowej żarówki
rozpakowanie żarówki
zamontowanie żarówki
zamontowanie ramki
wkręcenie śrubek
włożenie zapalniczki
odpalenie stacyjki
odprowadzenie auta na parking
wystawienie faktury

to kupa roboty , więc kosztuje

zważywszy że koszt takiej żarówki , to max 30 zł , wymienienie jej , to 20 minut ...

ale jak się to mówi - śmierć frajerom , serwis musi gmachy za coś utrzymać :diabloti:

Tuż napisałam, że teoretycznie :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
nawet nie czytam co piszecie hahahha nie wiem co to expo :D

Grosziwo napisał(a):
ja czytam ale nic nie rozumiem. A właśnie , co to jest expo ?

ford explorer

Posted

Alicja napisał(a):
waszka , jakie kupiłaś autko

widać też nie czytasz co tu nabazgrane :D nie kupiłam jeszcze i pewnie kilka miesięcy minie zanim kupię - jeśli w ogóle to się uda bo w zeszłym roku też miałam obiecane więc z rezerwą podchodzę :D

Posted

malawaszka napisał(a):
widać też nie czytasz co tu nabazgrane :D nie kupiłam jeszcze i pewnie kilka miesięcy minie zanim kupię - jeśli w ogóle to się uda bo w zeszłym roku też miałam obiecane więc z rezerwą podchodzę :D

no nie czytam bo za trudne słowa tutaj goszczą :)

Posted

malawaszka napisał(a):
nie kupiłam jeszcze i pewnie kilka miesięcy minie zanim kupię

Tylko pamiętaj, żeby na wątku czasami zdjątko jakiegoś psińca zapodać, bo przez kilka miesięcy rozważań teoretycznych na tematy motoryzacyjne, temat przewodni może ulec zatarciu :evil_lol:

Posted

Erhan napisał(a):
Tylko pamiętaj, żeby na wątku czasami zdjątko jakiegoś psińca zapodać, bo przez kilka miesięcy rozważań teoretycznych na tematy motoryzacyjne, temat przewodni może ulec zatarciu :evil_lol:

weź w mojej głowie mocny bałagan się zrobił w tym temacie... i wpadam w panikę bo prosiłam wujka żeby się rozglądał za Sharanem, a teraz znowu nie wiem czy nie lepiej jakiś passat kombi czy coś...

Posted

My mamy paroletniego forda mondeo komi i powiem wam że jest mi w nim lepiej (jako pasażer) niż w nowiutkim volvo.Mąż (kierowca) też jest zadowolony.Mamy go już parę ładnych miesięcy i nic jeszcze nie wymienialiśmy.

Posted

ale tu sie motoryzacyjnie zrobilo :)

my tyz bedziemy lada chwila kupowac nowe auto
bo stwierdzilismy ze nasz 11 letni fiat palio weekend - dobrze ponad 400tys przebiegu musi odejsc na zasluzona emeryture :)