Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
o matko Erhan cóż za niespodzianka :shake: aaa

Też się cieszę, że Cię widzę w dobrym zdrowiu fizycznym :evil_lol:, czytałem nawet, że przybyło Ci tu i ówdzie :cool3:
Podeślij mi numerek, chyba że jest ten sam co był, to jutro przejrzę co mi tam jeszcze z zaskórniaków zostało po noworocznych szaleństwach:drink1: i podeślę Ci na te Twoje siedem (czy ile tam ich masz, bo trudno się doliczyć) nieszczęść ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
fefnaście ich mam

Ale nadal wszystkie mikro, a ten Birmanek bardzo dobrze się z Tobą prezentował - bierz go do się na włości ;)

Numerek zaktualizowałembyłemżem :cool3:

Posted

chłopaki moje :loveu: jestem mega dumna, że się tak ładnie dogadali!

"te! arystokata! cho no tu - pozujemy, niech się cieszą!"

"phi! z takimi burkami to ja się nie zadaję!"

ętelygenty :lol:

Posted

Tylko sama popatrz jak dużo pustej przestrzeni jest na tych fotkach :razz:, a taki stateczny duży czarny we środku między tymi szarakami to piękna kompozycja byłaby :cool3:, że nie wspomnę o idealnym dopasowaniu do Twojej garderoby :cool3: i doskonałym prezentowaniu się na tle nowych mebli :cool3:

BIERZ GO ;)

Dziadkowe emeryty fajne som ;)

Posted

Erhan napisał(a):

Zetrę sobie resztki zębów do dziąseł ;)

Waszko miła, powiedz mi, jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła? Dziś obcinałam Klsuke i i już wiem why sznupom się rżnie uszy&ogony i nie goli łap :eviltong:

A arystokrata dostojny, ale ma klatę grubasek :loveu:

Posted

zerduszko napisał(a):
jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła?

Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart.
Jak mi padnie mój 35 W Andis, to sobie taką zakupię.

Posted

Erhan napisał(a):
Tylko sama popatrz jak dużo pustej przestrzeni jest na tych fotkach :razz:, a taki stateczny duży czarny we środku między tymi szarakami to piękna kompozycja byłaby :cool3:, że nie wspomnę o idealnym dopasowaniu do Twojej garderoby :cool3: i doskonałym prezentowaniu się na tle nowych mebli :cool3:

BIERZ GO ;)

ehh wiem wiem - mnie nie musisz przekonywać - ale mam tu kilka przeszkód w domu :shock:

zerduszko napisał(a):
Zetrę sobie resztki zębów do dziąseł ;)

Waszko miła, powiedz mi, jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła? Dziś obcinałam Klsuke i i już wiem why sznupom się rżnie uszy&ogony i nie goli łap :eviltong:

A arystokrata dostojny, ale ma klatę grubasek :loveu:

maszynkę jaką do pudla? jutro będę obcinać tego arystokratę to Ci powiem czy się moja maszynka spisała bo do szorstkiej i grubej sierści ona się nie nadaje więc może do pudla :roll: wyczesałam dziś z niego reklamówkę pudlowego kudła

Katerinas napisał(a):
Fajny psiak :)
On ma taką chyba bardziej kręconą sierść, nie?

moja droga - to sznaucer miniaturowy CZARNO-SREBRNY (czyli kolor jego taki jak Luny i Dropsa)!!!!! buuhahahaha LINIA HAMERYKANSKA! tak by właśnie wyglądały te wszystkie szampiony jakby ich do łysa nie rwali :shock:

Fides79 napisał(a):
:lol: ha ha ha padłam ze smiechu jak zobaczyłam tą mini foto-powiastkę :turn-l::roflt:

:)

Erhan napisał(a):
Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart.

noooo też bym taką chciała bo taka to pewnie nie zauważa nawet kołtunów - moja nie daje rady :shake:

Posted

Erhan napisał(a):

Ja mam małe, ale mocno zarośnięte, często skołtunione burki. Ale bydło jakby nie było :evil_lol: to może sie nada.

malawaszka napisał(a):
maszynkę jaką do pudla? jutro będę obcinać tego arystokratę to Ci powiem czy się moja maszynka spisała bo do szorstkiej i grubej sierści ona się nie nadaje więc może do pudla :roll: wyczesałam dziś z niego reklamówkę pudlowego kudła

Znaczy, że na twardym włosie ciężej idzie? Coś mi się nie wydaje, moja maszynka jedynie pudla nie była w stanie ni trochę przyciąć :roll:
Już 5 dzień rozczesuję Kluszczona. Filc na łapach, kołtuny nawet na plecach, przygotowuję pozew o odebranie praw do opieki :angryy:

Posted

Erhan napisał(a):

dokładnie tak!!! najlepsza maszynka to taka do strzyżenia bydła właśnie, te "typowe" dla pudli czy innych mają słabą moc i wymiękają przy pierwszym odejściu

A Amerykański arystokrata takie ma łaputki chudziutkieeeee.... ja Ci powiem, jak dla mnie to Dropsio sie lepiej prezentuje...

Posted

zerduszko napisał(a):
Znaczy, że na twardym włosie ciężej idzie? Coś mi się nie wydaje, moja maszynka jedynie pudla nie była w stanie ni trochę przyciąć :roll:

Pysia moja maszynką goliła nowofundlandy i nigdy nie miała problemów, a ja mam problem z ogoleniem nią Luny :shake:

jambi napisał(a):

A Amerykański arystokrata takie ma łaputki chudziutkieeeee.... ja Ci powiem, jak dla mnie to Dropsio sie lepiej prezentuje...

no BA! :grins: w końcu to mój synuś księciunio Drops przydomek Łódzkie Schronisko :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
moja droga - to sznaucer miniaturowy CZARNO-SREBRNY (czyli kolor jego taki jak Luny i Dropsa)!!!!! buuhahahaha LINIA HAMERYKANSKA! tak by właśnie wyglądały te wszystkie szampiony jakby ich do łysa nie rwali :shock:
ups... sorki... nie wiedziałam :oops:
Ale swoją drogą całkiem sympatycznie ;)

Posted

Katerinas napisał(a):
ups... sorki... nie wiedziałam :oops:
Ale swoją drogą całkiem sympatycznie ;)

sympatycznie czy nie, dla mnie sznaucer to pies niemiecki - tak zresztą zdaje sie ma we wzorcu... włos twardy, bez skłonności do skrętów, loków, fal... a pokaż sie z takim "niemcem" na ringu wystawowym, zaraz sie zaczną szepty i komentarze

to jest temat rzeka i pole do wielu dyskusji, ale mi sie nie chce dyskutowac gdy słysze "każdy ma to co sie mu podoba" albo "a ja wole typ amerykański" - sznaucer to sznaucer - Niemcy opracowali wzorzec i tego sie powinnismy trzymać!

Pamiętam jak rozmawiałam z pewną osobą na temat szczeniaka, powiedziała mi owa osoba wtedy "ale wiesz, jak kupisz ode mnie, to nigdy nie wygrasz w konkurencji bo ja mam stary typ" a ja jej na to "ale właśnie o to chodzi"

jakby tak postawić obok siebie dwa typy sznaucerów, to przepaśc widać gołym okiem, jakby to dwie rasy były

Posted

Czytam czytam... i mało co rozumiem... Mój Gustaw jak był młodszy, był kruczoczarny, sierść miał sztywną... śmieję się, bo teraz jest szarawy, jakby sie w myciu sprał, a sierść zrobiła mu się mięciutka no i ma skłonności do fal... znaczy sie mam podróbkę?? :lol:

Posted

AniaGucio napisał(a):
Czytam czytam... i mało co rozumiem... Mój Gustaw jak był młodszy, był kruczoczarny, sierść miał sztywną... śmieję się, bo teraz jest szarawy, jakby sie w myciu sprał, a sierść zrobiła mu się mięciutka no i ma skłonności do fal... znaczy sie mam podróbkę?? :lol:

haha nie wiem czy podróbkę :lol: ale widzisz - Brokat podróbką nie jest i jaki pudel się z niego zrobił bo nie był skubany na łyso :lol: