Fides79 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 http://img407.imageshack.us/img407/8451/dsc0012yv.jpg a tego koleżkę to ja widziałam i na innym forum;) tylko teraz to się dużo lepiej prezentuje :lol: Quote
malawaszka Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 no raczej nie lepiej :shake: tamte zdjęcia były 4 mies temu prawie robione, zaraz po tym jak trafił do schroniska, w uszach ma okropne zrosty :( nie wiem czy nie będzie konieczna operacja :shake: załamka i jeszcze jedna panienka - klonik Twojego Felka http://www.dogomania.pl/threads/200923-Ma%C5%82a-czarna-sznupka-kilka-miesi%C4%99cy-w-piekle-szkielecik-%28#post16178962 Quote
Erhan Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 malawaszka napisał(a):o matko Erhan cóż za niespodzianka :shake: aaa Też się cieszę, że Cię widzę w dobrym zdrowiu fizycznym :evil_lol:, czytałem nawet, że przybyło Ci tu i ówdzie :cool3: Podeślij mi numerek, chyba że jest ten sam co był, to jutro przejrzę co mi tam jeszcze z zaskórniaków zostało po noworocznych szaleństwach:drink1: i podeślę Ci na te Twoje siedem (czy ile tam ich masz, bo trudno się doliczyć) nieszczęść ;) Quote
malawaszka Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 fefnaście Erhan - fefnaście ich mam :shock: posyłam pw bo nie wiem co tam masz za numerek :cool3: dziękować! Quote
Erhan Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 malawaszka napisał(a): fefnaście ich mam Ale nadal wszystkie mikro, a ten Birmanek bardzo dobrze się z Tobą prezentował - bierz go do się na włości ;) Numerek zaktualizowałembyłemżem :cool3: Quote
jambi Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Erhan dobrze gada, dobrze Ci było Wasia z Birmankiem do twarzy! :grins: [quote name='malawaszka'] i jeszcze jedna panienka - klonik Twojego Felka http://www.dogomania.pl/threads/200923-Ma%C5%82a-czarna-sznupka-kilka-miesi%C4%99cy-w-piekle-szkielecik-%28#post16178962 klonik Felka i Balbiny ... to jest ta panienka, która sie pojawiła na "szanucerach w schronisku"... :( Quote
malawaszka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 no ja WIEM że mi do pyska z Birmanem!!!!! WIEM WIEM WIEM :cry: Quote
jambi Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 malawaszka napisał(a):no ja WIEM że mi do pyska z Birmanem!!!!! WIEM WIEM WIEM :cry: nio :grins: i co? faaajne sa te sznupy olbrzymie co? ;) Quote
malawaszka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 chłopaki moje :loveu: jestem mega dumna, że się tak ładnie dogadali! "te! arystokata! cho no tu - pozujemy, niech się cieszą!" "phi! z takimi burkami to ja się nie zadaję!" ętelygenty :lol: Quote
Erhan Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Tylko sama popatrz jak dużo pustej przestrzeni jest na tych fotkach :razz:, a taki stateczny duży czarny we środku między tymi szarakami to piękna kompozycja byłaby :cool3:, że nie wspomnę o idealnym dopasowaniu do Twojej garderoby :cool3: i doskonałym prezentowaniu się na tle nowych mebli :cool3: BIERZ GO ;) Dziadkowe emeryty fajne som ;) Quote
zerduszko Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Erhan napisał(a):Dziadkowe emeryty fajne som ;) Zetrę sobie resztki zębów do dziąseł ;) Waszko miła, powiedz mi, jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła? Dziś obcinałam Klsuke i i już wiem why sznupom się rżnie uszy&ogony i nie goli łap :eviltong: A arystokrata dostojny, ale ma klatę grubasek :loveu: Quote
Katerinas Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='malawaszka']a ja Wam przedstawiam mojego nowego tymczasowicza - Brokat z Koszalina http://img407.imageshack.us/img407/8451/dsc0012yv.jpg Fajny psiak :) On ma taką chyba bardziej kręconą sierść, nie? Quote
Fides79 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 :lol: ha ha ha padłam ze smiechu jak zobaczyłam tą mini foto-powiastkę :turn-l::roflt: Quote
Erhan Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 zerduszko napisał(a): jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła? Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart. Jak mi padnie mój 35 W Andis, to sobie taką zakupię. Quote
malawaszka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Erhan napisał(a):Tylko sama popatrz jak dużo pustej przestrzeni jest na tych fotkach :razz:, a taki stateczny duży czarny we środku między tymi szarakami to piękna kompozycja byłaby :cool3:, że nie wspomnę o idealnym dopasowaniu do Twojej garderoby :cool3: i doskonałym prezentowaniu się na tle nowych mebli :cool3: BIERZ GO ;) Dziadkowe emeryty fajne som ;) ehh wiem wiem - mnie nie musisz przekonywać - ale mam tu kilka przeszkód w domu :shock: zerduszko napisał(a):Zetrę sobie resztki zębów do dziąseł ;) Waszko miła, powiedz mi, jaka maszynka byś do pudla z duża ilością podszerstka poleciła? Dziś obcinałam Klsuke i i już wiem why sznupom się rżnie uszy&ogony i nie goli łap :eviltong: A arystokrata dostojny, ale ma klatę grubasek :loveu: maszynkę jaką do pudla? jutro będę obcinać tego arystokratę to Ci powiem czy się moja maszynka spisała bo do szorstkiej i grubej sierści ona się nie nadaje więc może do pudla :roll: wyczesałam dziś z niego reklamówkę pudlowego kudła Katerinas napisał(a):Fajny psiak :) On ma taką chyba bardziej kręconą sierść, nie? moja droga - to sznaucer miniaturowy CZARNO-SREBRNY (czyli kolor jego taki jak Luny i Dropsa)!!!!! buuhahahaha LINIA HAMERYKANSKA! tak by właśnie wyglądały te wszystkie szampiony jakby ich do łysa nie rwali :shock: Fides79 napisał(a)::lol: ha ha ha padłam ze smiechu jak zobaczyłam tą mini foto-powiastkę :turn-l::roflt: :) Erhan napisał(a):Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart. Jak mi padnie mój 35 W Andis, to sobie taką zakupię. noooo też bym taką chciała bo taka to pewnie nie zauważa nawet kołtunów - moja nie daje rady :shake: Quote
zerduszko Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Erhan napisał(a):Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart. Jak mi padnie mój 35 W Andis, to sobie taką zakupię. Ja mam małe, ale mocno zarośnięte, często skołtunione burki. Ale bydło jakby nie było :evil_lol: to może sie nada. malawaszka napisał(a):maszynkę jaką do pudla? jutro będę obcinać tego arystokratę to Ci powiem czy się moja maszynka spisała bo do szorstkiej i grubej sierści ona się nie nadaje więc może do pudla :roll: wyczesałam dziś z niego reklamówkę pudlowego kudła Znaczy, że na twardym włosie ciężej idzie? Coś mi się nie wydaje, moja maszynka jedynie pudla nie była w stanie ni trochę przyciąć :roll: Już 5 dzień rozczesuję Kluszczona. Filc na łapach, kołtuny nawet na plecach, przygotowuję pozew o odebranie praw do opieki :angryy: Quote
jambi Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Erhan napisał(a):Do dużych mocno zarośniętych psiuli najlepsza jest mocna maszynka do strzyżenia bydła. Niedawno miałem w łapie Oster Clipmaster'a - 150 W i niech moc będzie z Tobą - to nie żart. Jak mi padnie mój 35 W Andis, to sobie taką zakupię. dokładnie tak!!! najlepsza maszynka to taka do strzyżenia bydła właśnie, te "typowe" dla pudli czy innych mają słabą moc i wymiękają przy pierwszym odejściu A Amerykański arystokrata takie ma łaputki chudziutkieeeee.... ja Ci powiem, jak dla mnie to Dropsio sie lepiej prezentuje... Quote
malawaszka Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 zerduszko napisał(a):Znaczy, że na twardym włosie ciężej idzie? Coś mi się nie wydaje, moja maszynka jedynie pudla nie była w stanie ni trochę przyciąć :roll: Pysia moja maszynką goliła nowofundlandy i nigdy nie miała problemów, a ja mam problem z ogoleniem nią Luny :shake: jambi napisał(a): A Amerykański arystokrata takie ma łaputki chudziutkieeeee.... ja Ci powiem, jak dla mnie to Dropsio sie lepiej prezentuje... no BA! :grins: w końcu to mój synuś księciunio Drops przydomek Łódzkie Schronisko :lol: Quote
Katerinas Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 malawaszka napisał(a):moja droga - to sznaucer miniaturowy CZARNO-SREBRNY (czyli kolor jego taki jak Luny i Dropsa)!!!!! buuhahahaha LINIA HAMERYKANSKA! tak by właśnie wyglądały te wszystkie szampiony jakby ich do łysa nie rwali :shock: ups... sorki... nie wiedziałam :oops: Ale swoją drogą całkiem sympatycznie ;) Quote
jambi Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Katerinas napisał(a):ups... sorki... nie wiedziałam :oops: Ale swoją drogą całkiem sympatycznie ;) sympatycznie czy nie, dla mnie sznaucer to pies niemiecki - tak zresztą zdaje sie ma we wzorcu... włos twardy, bez skłonności do skrętów, loków, fal... a pokaż sie z takim "niemcem" na ringu wystawowym, zaraz sie zaczną szepty i komentarze to jest temat rzeka i pole do wielu dyskusji, ale mi sie nie chce dyskutowac gdy słysze "każdy ma to co sie mu podoba" albo "a ja wole typ amerykański" - sznaucer to sznaucer - Niemcy opracowali wzorzec i tego sie powinnismy trzymać! Pamiętam jak rozmawiałam z pewną osobą na temat szczeniaka, powiedziała mi owa osoba wtedy "ale wiesz, jak kupisz ode mnie, to nigdy nie wygrasz w konkurencji bo ja mam stary typ" a ja jej na to "ale właśnie o to chodzi" jakby tak postawić obok siebie dwa typy sznaucerów, to przepaśc widać gołym okiem, jakby to dwie rasy były Quote
Katerinas Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 jambi Ja się w sznaucerach nie wyznaję ;) Wybacz ;) Zresztą z tego co mi się zdaje (a może się mylę, toć wiek już nie ten ;)) to ten psiak rodowodu nie ma ... Quote
malawaszka Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Katerinas Brokat ma tatuaż - znam jego pochodzenie, rodziców Quote
AniaGucio Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Czytam czytam... i mało co rozumiem... Mój Gustaw jak był młodszy, był kruczoczarny, sierść miał sztywną... śmieję się, bo teraz jest szarawy, jakby sie w myciu sprał, a sierść zrobiła mu się mięciutka no i ma skłonności do fal... znaczy sie mam podróbkę?? :lol: Quote
malawaszka Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 AniaGucio napisał(a):Czytam czytam... i mało co rozumiem... Mój Gustaw jak był młodszy, był kruczoczarny, sierść miał sztywną... śmieję się, bo teraz jest szarawy, jakby sie w myciu sprał, a sierść zrobiła mu się mięciutka no i ma skłonności do fal... znaczy sie mam podróbkę?? :lol: haha nie wiem czy podróbkę :lol: ale widzisz - Brokat podróbką nie jest i jaki pudel się z niego zrobił bo nie był skubany na łyso :lol: Quote
Recommended Posts