malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Olbrzym - gigant - wielki wielki - nie widać na zdjęciach tego bo jest chudy, ale jak nbierze masy to :mdleje: jest wysoki bardzo! nooo co jest? przestańcie już gadać, niech no która porzuca Quote
Justa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Może i widać, ale rozumiesz.. ja już wszędzie widze średniaki :lol: :mdleje: I w dodatku piłeczkowy !!! :loveu: Tylko nie rozumiem, jak ktoś się mógł takiego cuda pozbyć? :( Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 no tak - zaśredniaczonaś na maxa :lol: dopsisz się teraz od Gass? :) a biedak miał pecha bo jego pan - starszy pan kupił sobie w zeszłym roku sceniacka :roll: a w tym roku dostał udaru albo coś w tym stylu i nie może już się psem zajmować, a kochający synalek chciał go oddać do schroniska :shock: Quote
Justa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 malawaszka napisał(a):no tak - zaśredniaczonaś na maxa :lol: dopsisz się teraz od Gass? :) a biedak miał pecha bo jego pan - starszy pan kupił sobie w zeszłym roku sceniacka :roll: a w tym roku dostał udaru albo coś w tym stylu i nie może już się psem zajmować, a kochający synalek chciał go oddać do schroniska :shock: Bardzo bym chciała się dopsić, ale teraz nie mam jak :( Raz, że studia które pochłaniają mnóstwo czasu, a dwa że mieszkam z rodziną, która uważa, że jeden malutki piesek to i tak zbyt wiele jak na 3-pokojowe mieszkanie :mdleje: Ale co się odwlecze to nie uciecze i będę miała i Gasske w rodowodzie i pięknego cudownego szczona :loveu: Jaki.. empatyczny synalek.. Chyba u cześci ludzie jest zakorzenione, że schornisko to miejsce, gdzie można bezpiecznie oddać pieska i tam bez problemu znajdą mu nowy dom.. Naoglądali się hamerykańskich filmów, gdzie schrony są jak u nas 4gwiazdkowe hotele dla psów. Quote
Vectra Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 widać po jego "twarzy" że szalony lekko :diabloti: bardzo ładny , lubię sznaucery olbrzymy ... bo są najmniej dziamiące :evilbat: znaczy z tych co ja znam , to najmilsze były średniaki .... bo mini jazgoty :) olbrzymy różnie , jedne słodkie inne straszące .. a średniaczki to słodkie taki misie Quote
Justa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Średniaki są najbardziej postrzelone ze wszystkich, przynajmniej te które ja znam :diabloti: Takie.. w swoim świecie :p Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 średniaki słodkie misie :lol: one mają największy temperament ale wiem na pewno, ze jakbym miała takiego olbrzymka to na spacerach chodziłabym norrmalnie dumna i blada :grins: wczoraj na postoju jak z nim wyszłam poganiać, pobawić się bo już się nudził a i ja chciałam kości rozprostować to norrmalnie tak się fantastycznie czułam z takim psem, że ahhhh :mdleje: Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Vectra napisał(a):bardzo ładny , lubię sznaucery olbrzymy ... bo są najmniej dziamiące :evilbat: Patrząc po moich tymczasach, to dochodzę do wniosku, że albo tyko suki miniaki są dziamgoty (Waszko Drops się nie liczy, bo on wśród dziamgot się rozkręcał :eviltong:), albo ja już mam za dużą tolerancję na dziamgolenie, ostatnia możliwość mam super szczęście. Kogucą się po cichu :evil_lol: Ale by mi się chciało takiego dużego, albo choć średniego czarnucha :loveu: Quote
Justa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 malawaszka napisał(a):ale wiem na pewno, ze jakbym miała takiego olbrzymka to na spacerach chodziłabym norrmalnie dumna i blada :grins: Czyli, że nie czujesz sie dumna i blada jak wychodzisz ze swoimi [SIZE="5"]4 wypierdkami? :lol: :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 zerduszko napisał(a):Patrząc po moich tymczasach, to dochodzę do wniosku, że albo tyko suki miniaki są dziamgoty (Waszko Drops się nie liczy, bo on wśród dziamgot się rozkręcał :eviltong:), albo ja już mam za dużą tolerancję na dziamgolenie, ostatnia możliwość mam super szczęście. Kogucą się po cichu :evil_lol: szczęściara :lol: to pewnie moja aura sprawia że u mnie wsie rozdarte :lol: Quote
eria Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 "bardzo ładny , lubię sznaucery olbrzymy ... bo są najmniej dziamiące " taaaa może ciut mniej od miniatur ale za to głosem donośniejszym i potrafią się drzeć równie bez sensu jak małe :D pozwolę sobie wstawić linka http://www.eria.republika.pl/vid.html filmik trzeci z góry - pies leży i się drze bez sensu po to tylko by się drzeć :diabloti::diabloti: Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 malawaszka napisał(a):szczęściara :lol: to pewnie moja aura sprawia że u mnie wsie rozdarte :lol: Ale Klucha rozdarta za wszystkie 5.... :2gunfire: jak mijamy jakiegoś piczbulla, to ona sobie chociaż stęka i jojczy, nie może wytrzymać żeby nie drzeć ryjca... aż jeden facet mnie opierdzielił, że bronię jej kontaktów z innymi psami, bo ona przecież chce się pobawić aż piszczy :evil_lol: A ona żar w oczach, tak się pobawić chciała :loveu: Quote
Vectra Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Justa napisał(a):Średniaki są najbardziej postrzelone ze wszystkich, przynajmniej te które ja znam :diabloti: Takie.. w swoim świecie :p wiesz co , ja dużo nie znam , bo jakoś w moich okolicach nie były modne ;) Najmilszy średniak p&s , przychodził do mnie do sklepu , miał na imię Ferdynand , był bardzo grzeczny , miły , pieszczotliwy - ale pan go widać dobrze wychował ... niestety odeszło mu się w wieku chyba 14 lat , a miesiąc po nim odszedł jego pan :( moja kumpela miała 3 sznaucery , każdy inny wzrost :) Zulus był najfajniejszy , słodki i uroczy .... był średniakiem... Miniaturka mnie oszpeciła na całe życie , jak miałam 8 lat ... więc mam do nich dystans ... ale chyba są najbardziej szalone i ruchliwe ... Ja kiedys miałam pomysł chwilowy , by nabyć olbrzyma .... jak mi rodzina marudziła o dobermanie , że NIE .... ale przegłosowałam dobka ... Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 a propos szczekania u mnie - moje psy są zaprzeczeniem powiedzenia, że jak pies je to nie szczeka - szczekają z pełnymi ryjami - wszystkie :lol: z patykiem w ryju szczeka Luna, Iwka szczekała właśnie z misiem w zębach :lol: Quote
Justa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Ja myślę, że zła opinia o miniaturach to kwestia tego, że dużo ludzi bierze małego niekłopotliwego pieska i nie ma pojęcia, że toto ma charakterek i trzeba toto wychować. Pozwalają na wszystko, a potem są tego skutki. I nie mówię tylko o dziamgoleniu, aczkolwiek dla mnie takie dziamgolenie tych małych piesków uwieszonych na smyczy to kwestia ich znerwicowania w dużym stopniu. Dużo rzadziej ludzie biorą sobie na takie kanapowce, co to mają kolanka grzać, średnie psy czy duże. Takie jakieś przeświadczenie panuje. A co do dystansu, to do każdego psa trzeba go mieć, szczególnie nie swojego. Ja też się dotkliwie o tym przekonałam po spotkaniu z zębami berneńczyka - a mówią, że to takie psie anioły :p Ten był ostro zeschizowany, ja mialam 12 lat, a on po prostu atakował, bez ostrzeżenia. Także uogólnianie często mija się z prawdą ;) Średniaki chyba nigdy modne nie będą i dobrze. Dla mnie olbrzym jest już trochę za duży, miniatura trochę za mała (aczkolwiek ilekroć mijamy yorczka mam wrażenie, że mam dużego psa :diabloti:) a sredniak - ideał :loveu: Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Justa napisał(a):Ja myślę, że zła opinia o miniaturach to kwestia tego, że dużo ludzi bierze małego niekłopotliwego pieska i nie ma pojęcia, że toto ma charakterek i trzeba toto wychować. Pozwalają na wszystko, a potem są tego skutki. I nie mówię tylko o dziamgoleniu, aczkolwiek dla mnie takie dziamgolenie tych małych piesków uwieszonych na smyczy to kwestia ich znerwicowania w dużym stopniu. Jestem zmuszona z ostatnim się nie zgodzić :stop: Ale jak po raz 586 gadam z ludźmi, którzy chcą ode mnie sznupa, bo nie gubi sierści a juraski sa bardziej chorowite, bo nie uczulają, bo dziecku sie podoba... no to faktycznie nie dziw, że większość psów zachowuje się tak a nie inaczej. Quote
Vectra Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 akurat teoria , że mini są nie wychowane , bo po co ? jest bardzo prawdziwa ..... :) widać po moim Franiu :evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Iwonka zdecydowanie znerwicowana nie jest a rozdarte toto jak stara szmata :evil_lol: wczoraj jak wróciłam do domu to burki były z J na łące - wszystkie duże mnie poznały i biegły do mnie a Iwonka co - przy J stojąc darła się w niebogłosy bo OBCY idzie :lol: a ona do ludzi - wszystkich jest SUPER - przylepka całuśna, ale z daleka trzeba pokazać, jaka jestem groźna i duża :lol: Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 malawaszka napisał(a):Iwonka zdecydowanie znerwicowana nie jest a rozdarte toto jak stara szmata :evil_lol: wczoraj jak wróciłam do domu to burki były z J na łące - wszystkie duże mnie poznały i biegły do mnie a Iwonka co - przy J stojąc darła się w niebogłosy bo OBCY idzie :lol: a ona do ludzi - wszystkich jest SUPER - przylepka całuśna, ale z daleka trzeba pokazać, jaka jestem groźna i duża :lol: Duże :errrr: Quote
malawaszka Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 zerduszko napisał(a):Duże :errrr: no dobra czepialska - dorosłe :lol: a ja znalazłam niedawno to zdjęcie i się na nie nie mogę napatrzeć - mój najkochańszy :cry: Quote
Alicja Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [FONT=Arial]Bolutek :loveu: http://img203.imageshack.us/img203/5822/dscf0030ny3.jpg[/FONT] Quote
lolka75 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Wasia cza bylo cos wymyslic i nie oddawac czarnego wielkoluda:shake:.... piekny pies i PRAWDZIWY:diabloti: czesc pani magisterko Waszkowska:loveu: Quote
dbsst Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='Justa'] Średniaki chyba nigdy modne nie będą i dobrze. Dla mnie olbrzym jest już trochę za duży, miniatura trochę za mała (aczkolwiek ilekroć mijamy yorczka mam wrażenie, że mam dużego psa :diabloti:) a sredniak - ideał :loveu:[/QUOTE] u mnie mieszka średniak śliczny pies strasznie fajny zakochałabys się. nienawidzi łowczarków :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='dbsst']u mnie mieszka średniak śliczny pies strasznie fajny zakochałabys się. nienawidzi łowczarków :evil_lol:[/QUOTE] a ja Cię widziałam wczoraj ze Szpilipsem :) byłaś na szpacerku i plotkowałaś z jakimiś gachami :cooldevi: Quote
Recommended Posts