Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudna wiosna :loveu: U nas podobna :multi: I szaleńtwo Gimlasia podobne do Lunkowego :evil_lol: Tylko na szczęście bez wody. Oczywiscie Gimlego zdaniem. Wg niego szanujący sie sznaucer nie wchodzi do wody o ile go nie zmuszą :shake:
Pepunia odmłodniała w tym krótkim futerku :p i wyszczuplała (przynajmniej optycznie :razz:).

Posted

[quote name='tangerine74']Cudna wiosna :loveu: U nas podobna :multi: I szaleńtwo Gimlasia podobne do Lunkowego :evil_lol: Tylko na szczęście bez wody. Oczywiscie Gimlego zdaniem. Wg niego szanujący sie sznaucer nie wchodzi do wody o ile go nie zmuszą :shake:
Pepunia odmłodniała w tym krótkim futerku :p i wyszczuplała (przynajmniej optycznie :razz:).

nie tylko optycznie - schudła jakieś 4 kg więc dużo jak na tak małego psa...

Gimloń nie pływa?? haha Luna jak widać sama sobie znajduje pretekst żeby popływac - specjalnie nie chciałam jej rzucać patyków do wody bo wydawało mi się, ze za zimna jest jeszcze, więc sobie sama znalazła patyki w wodzie :lol:

Posted

http://img23.imageshack.us/img23/7087/dsc0122l.jpg
a większych patyków nie było? :razz: Cudowna z niej wariatka wodna :loveu:

Gimloń nie lubi wody, bo jako malec wbiegł za wielką kumpelką do wody. Jej woda sięgała do połowy łap. On zanurkował :cool3: No i się wystraszył, gamoń maleńki, na tyle, ze teraz w upały ledwie brodzi. Gdy mu woda zaczyna moczyc firankę pod brzuchem to sie wycofuje speszony :cool3:

Papa naprawdę odmłodniała :loveu:
4 kg schudła? :crazyeye: Szok ! To ponad pół Gimlonia :crazyeye:

Posted

malawaszka napisał(a):
to nie słyszałaś o najnowszych trendach na SHOW??!! :evil_lol: na mokrą włoszkę :evil_lol:

sędziowie oceniają smukłość kończyn :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

tangerine74 napisał(a):

to chyba jakaś nowa miara wagi - Gimlonie:evil_lol: to Samba ma 1,2 gimlonia:roflt:

Posted

[quote name='tangerine74']http://img23.imageshack.us/img23/7087/dsc0122l.jpg
a większych patyków nie było? :razz: Cudowna z niej wariatka wodna :loveu:

Papa naprawdę odmłodniała :loveu:

były większe były - i też wyłowiła :evil_lol:
noo Pepa to była waga ciężka :roll: a teraz jeszcze jak opitoliłam kołtunki na udkach to ma taką maciupką dupinkę że totalnie mnie rozczula jak sobie tak drepcze :loveu:

zupełnie nie rozumiem czego Wy chcecie od Pepkowej fryzury :obrazic:

hahaha Kojot dobre!!! Luna to też jakieś 1,2 Gimlonia :evil_lol::evil_lol::evil_lol: teraz to pewnie nawet i 1,3 :roll: złodziejaszek jeden!

ale dziś widziałam fajny widoczek - jechał sobie na motocyklu pan i pies - pies przed panem lezał i też miał okulary - AST to był - widok rewelacyjny :loveu: a kilka dni temu u weta widziałam gościa w skórzanej kurtce a'la te motocyklowe a na kolanach 7 miesięczny sznupek mini... w skórzanej kamizelce szytej na miarę - wyobraźcie sobie jak zapiałam na ten widok :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ale za to dziś miałam też niefajne chwile bo przecież nie może być tak, że jest tylko fajnie :placz: umówiłam się z missieek na spacer, jadę sobie niedaleko mnie i widzę psa na poboczy przy zjeździe na dwupasmówkę - no więc pomyślałam sobie: "no to pospacerowałam" i z wizją zbierania połamanego psa zatrzymałam się, idę, cmokam - podniósł głowę, ale nie wstał wiec dalej myślałam, że połamany,a le jak siechciałam zbliżyć to wstał i zaczął uciekać :placz: w stronę dwupasmówki więc odpuściłam bo był szczyt i na drodze pies bez szans, śledziłam ją jak szła poboczem bo jak na złość okaząło się że sunia i kto wie czy nie zaciążona bo nie chuda, ale zachowanie identyczne jak Pepa jak ją próbowałam złapać :placz: śledziłam ją, poszła pod mostem poboczem w okolice działek, ale ciągle blisko tej drogi, jeszcze jotkę ściągnęłam na pomoc, ale sunia uciekała i zawsze w stronę ulicy - no załamka no... serce mi pęka, zainteresowali się działkowicze i mówili ze ok 3 dni już tam się błąka i czeka na tego skurczysyna co ją tak zostawił :placz: zostawiłam nr tel i mają próbować ją zwabić na działki, może się uda ją oswoić powoli i zabrać no :shake:

Posted

Dla porządku: 1 Gimloń = 7,5 kg ;)
Wczesniej miał 7,3 kg, ale po odjajczeniu zmieniła mu sie przemiana materii i zrobił zapasik na zimę ;)

Dowiedz się gdzie robia te kamizelki skórzane na miarę:loveu:

Trzymam kciuki za wabienie uciekinierki.