Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ja myślę, bo inaczej moje małe latawce stróżujące musiałyby Cię pożreć żywcem :lol:

a co do pytań technicznych to nurtuje mnie pewien problem - otóż byłam w sobotę u siostry TZ - w nowym mieszkaniu - super extra klasa - w małym budynku - na dole siedziba firmy, na górze 4 mieszkanka, wszystko eleganckie - klatka schodowa taka, że tam już bym mogła mieszkać, ale ponieważ nad nimi juz nic nie ma a był okrutmy upał to w tymże pięknym mieszkanku (nota bene z Ytonga zbudowane) był upał gorszy niż na dworze - coś zostało spieprzone tylko co???? pomijam fakt, że Ytong był murowany jak zwykła cegła - tak to jest jk buduje firma :x bo my bedziemy mieć użytkowe poddasze i kilka pokoi bdzie tam - niby w projekcie (z tego co mówi nasz architekt) jest tak, żeby nie było tam szklarni, ale czy aby na pewno?? oni też nie mieli mieć tak, a finalnie koniecznie muszą zainwestować jeszcze w klimę bo latem mieszkać się tam nie da - ja omało nie rozpuściłam się przez te klika godzin u nich :-?

Posted

:hmmmm:
My mamy dom budowany z porothermu. Na dole domu mam klimatyzację za darmo :D Dosłownie teraz w te upały woleliśmy siedzieć w domu niż na ogrodzie :D Góra domu niestety nagrzewa się od dachu. I w pokoikach na górze jest ciepło ale nie tragicznie. Może kwestia że to ytong? Tego nie wiem... bo od razu planowaliśmy budowę z porothermu...

Posted

no - my też robimy z porothermu, ale Ytong to jest bardzo dobry materiał, ale musi być odpowiednio kładziony - a macie jakoś dodatkowo, specjalnie odizolowany dach?? bo to od tego zależy temp. na poddaszu - co na dachu?? bo my dajemy dachówki - kurcze -to dla mnie teraz priorytet, żeby nie było dusznego poddasza bo to straci cały urok :roll:

Posted

Na górze mam w sumie poddasze użytkowe - dach z blachy, izolacja wełną - ciepło jest, ale nie ma tragedii. Okna dachowe, w które słońce grzeje w dzień mam zasłonięte roletami, w oknach żaluzje i jest ok. Na dole jest pustak max,2x4cm styropian i połówka maxa - i w sumie skwaru też nie mamy 8)

Posted

U nas też poddasze użytkowe. Dach pokryty dachówką, izolacja wełną. Nie mamy okien dachowych (jak ja je nazywam "lucyferów" :lol: ), tylko normalnie okna. W dzień przeważnie zasłonięte roletami. Z resztą nie wiem jak u Was... ale u nas całe życie toczy się na dole domu. Na górę wchodzimy na wieczór na spanie 8)

Posted

Justi0022 napisał(a):
U mnie wchodzi się na górę na spanie i na siedzenie na dogo :lol:
hehehe ... Justi, zapomniałam o dogo... :lol: bo u nas też na dogo do kompów trzeba wejść na górę :wink:

Posted

mniam mnia wszystko nadaje się do jedzenia :lol:

po jedzeniu trzeba troszkę pobiegać bo podobno znowu zgrubłem :-?

ależ tu gąszcze :o

a ta wariatka tradycyjnie jakieś goopie miny :lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
malawaszka napisał(a):
tam zaraz plująca :lol:
:lol: :lol: :lol: waszko ja miałam napisać :lol: :lol: :lol: POLUJĄCA :lol: :lol: :lol:

Aby było śmieszniej, ja przeczytałam to jako polująca :oops:

Posted

Ale sie temat rozwianal o boduwnictwie...Chciałam na pw ale skoro i tak smeicicie... :wink: Waszeczko ile kosztuje postawienie 1 m kwadratowego chałupki własnej?