Alicja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Maga100 napisał(a):i jak bylo i jak? jestem żądna. no własnie ..jak było ...jak ..... Quote
Vectra Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Maga100 napisał(a):i jak bylo i jak? jestem żądna. Alicja napisał(a):no własnie ..jak było ...jak ..... właśnie, właśnie - ja tu z wypiekami czekam na relacje Quote
malawaszka Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 zawiodę Was - było krótko :mdleje: oczywiście przyjechali wcześniej niż myślałam bo zapowiadali się, że spokojnie zjedzą śniadanie i wyjadą - no - może i tak było ale to sniadanie o jakiejś 6 rano :lol: więc dość wcześnie dostałam smsa, że jeszcze tylko 70 km :lol: a ja w ... rosole :errrr: chyba nie muszę opowiadać o znaczących spojrzeniach i mruganiu oczkami jak to super, ze mam JUŻ narzeczonego :roflt: hahaha pierwszy raz dziękowałam opatrzności, że z rodzicami tu mieszkamy bo mogłam co jakiś czas się wyrwać a to z pieskami na spacer bo siku im się na pewno chce, a to coś waznego załatwić :lol: a uans nie mogliśmy siedziec bo psy szczekają :shake: aaa jedno było dobre hahaha - zazyczyłam sobie od J na urodziny (co prawda są za miesiąc, ale nie mogłam już się doczekać) książki - sagę Zmierzch :lol: tak tak - odmładzam się i czytam wampiryczne romanse - czasem trzeba się udać w inny świat :lol: a fajnie i szybko mi się to czyta - pochłania i zapominam o świecie złym :mdleje: noo więc kuzynka zobaczyła książki i do swojej 13 letniej córki - ooo patrz Olu ciocia czyta ksiązki tego typu co Ty :roflt: ach ta ciocia :roflt: albo: to ile masz MONIŚ teraz piesków??? :diabloti: Quote
Alicja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 :roflt: Moniś to ile ty masz tych piesków ???? To jak ona ma 13 letnia córkę ...to ona szybko zaczęła w te klocki ;) Quote
malawaszka Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 [quote name='Alicja']:roflt: Moniś to ile ty masz tych piesków ???? To jak ona ma 13 letnia córkę ...to ona szybko zaczęła w te klocki ;) no i dlatego pisałam, że ja przynajmniej jak zaczęłam to wiedziałam co to antykoncepcja ;) Quote
Vectra Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 a nie było nic o ślubie ? nic o dzieciach ? aa do mnie w piątek wpada teściowa :cooldevi: będzie milusio i rodzinnie - temat piesków , na pewno zostanie poruszony :diabloti: szczególnie że teściowa zakończyła wiedzę na Marysi :siara: :evilbat: Quote
malawaszka Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 hahaha J nie był zbyt rozmowny tak z rana więc nie udało się na tyle atmosfery spoufalić :evil_lol: ALE!!!! z jednej rzeczy jestem zachwycona - druga jej córka to moja chrześnica - co prawda ma 7 lat a widziałyśmy się 3 raz, z czego pierwszy był na chrzcinach :roll: ALE!!!! KOCHA PSY :laola: od dziś ją kocham :loveu: i az mam ochotę częściej widywać coby tego daru nie zmarnować bo tam pielęgnowany nie będzie :shake: Quote
jambi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Alicja']:roflt: Moniś to ile ty masz tych piesków ???? To jak ona ma 13 letnia córkę ...to ona szybko zaczęła w te klocki ;) no właśnie Moniś, miałam dokładnie to samo napisać, ale Alicja mnie ubiegła... [quote name='malawaszka'] druga jej córka to moja chrześnica - co prawda ma 7 lat a widziałyśmy się 3 raz, z czego pierwszy był na chrzcinach :roll: ALE!!!! KOCHA PSY od dziś ją kocham :loveu: i az mam ochotę częściej widywać coby tego daru nie zmarnować bo tam pielęgnowany nie będzie :shake: nie martw się, tego daru się nie da zmarnować! i to optymistyczne jest, bo znaczy, że jest Was więcej :) znaczy w rodzinie Quote
malawaszka Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 matko... apogeum walki z komarami... trzymałam się dzielnie do dzisiejszej nocy - od 3 do 4 nad ranem polowałam na komary, mało nie zemdlałam jak zobaczyłam że są WSZĘDZIE :mdleje: do tej pory było raptem po kilka, a teraz! jakiś koszmar! lampa owadobójcza działa - owszem - na muchy, ćmy i inne, ale NIE na komary!!!! a J kupił taką porządną... no ale d-pa komary udają że jej nie widzą... ja już dziś nie wytrzymałam bo skończyłabym w wariatkowie słysząc cały czas w nocy bzzzzzzzzzzz bo ja to słyszę - J nie słyszy głuchelec jeden i uważa, że już oszalałam :lol: ale dziś mnie siostra pocieszyła bo ona też TO słyszy :evil_lol: i też dzisiejszej nocy walczyła - miałam już nie kupować tych do kontaktów bo to chemia itd... ale się nie da :shake: dziś już mnie doprowadziły do ostateczności jak zobaczyłam że na suficie znowu siedzą ich dziesiątki - grube dziesiątki :shock: pognałam do sklepu i teraz z dziką rozkoszą patrzę jak spadają :diabloti: NIE Ma LITOŚCI!!! czarę przepełnił ten jeden, czy ta jedna, która urąbała mnie w kolano tak, że wyrosło mi drugie :roll: Quote
Vectra Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 a wiesz co , mnie w nocy tak coś bzzzzzzzykło .... że nogi miałam jak słoń :( pół nocy umierałam .. alergia Quote
malawaszka Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 nienawidzę - ja mam mordercze instynkty jak mi coś bzyczy, a potem swędzi i bąble mam takie że masakra jakaś... zamieniam się w dzikusa polującego na ofiarę hahaha a J tylko marudzi: co Ty znowu wyprawiasz? śpij już, nic nie lata... :shock: Quote
Alicja Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 nie ma to jak Bros albo Raid do kontaktu ...szkodzi chyba tylko rybkom .... ludziska i zwierza nie mają zadnych nieprzyjemności po tym ...a komary padają :loveu: Quote
Maga100 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 nie kochasz komarków?? Ja mam w kontaktach płytki na komary. Są rewelacyjne. Po 10 minutach leżą same trupy. Quote
malawaszka Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Alicja napisał(a):nie ma to jak Bros albo Raid do kontaktu ...szkodzi chyba tylko rybkom .... ludziska i zwierza nie mają zadnych nieprzyjemności po tym ...a komary padają :loveu: zabił mi bros aksolola w zeszłym roku :cry: a i ja czuję go w powietrzu... oczami... - dlatego chciałam kupić dziś raid bo jego tak nie czułam, ale nie było kurna... teraz nie mam jeszcze akwarium więc luz... tylko o psią wodę się martwię więc ją zabrałam na razie... Quote
Vectra Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 malawaszka napisał(a):nienawidzę - ja mam mordercze instynkty jak mi coś bzyczy, a potem swędzi i bąble mam takie że masakra jakaś... zamieniam się w dzikusa polującego na ofiarę hahaha a J tylko marudzi: co Ty znowu wyprawiasz? śpij już, nic nie lata... :shock: hahahaha , właśnie to wieś robi z człowieka :evil_lol: ciesz się , że nie masz myszy - w pierwszym roku je opłakiwałam .... jak R je mordował ... teraz czynie to z wielką satysfakcją - OSOBIŚCIE , za moje ręczniki , firanki , ubrania - za wszystko co mi zniszczyły :evilbat: nawet pająka , potrafię zabić z dość bliskiej odległości :evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 nie nie ja to miałam już w mieście, tylko tam na 5 piętro komarów taka masa nie docierała nigdy :shake: pająków nie zabijam - to moi sprzymierzeńcy w walce z komarami :roflt: Quote
jambi Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 a to ja uprzejmie donoszę, że Raid na komary do kontaktu działa pierwszorzędnie - komary zabija, muchy tyż, a większym stworzeniom raczej nie szkodzi. Najlepszym dowodem na to, jest że Szczur żyje i ma się dobrze, chociaż mieszka niedaleko kontaktu :) Quote
malawaszka Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 jambi_ napisał(a):a to ja uprzejmie donoszę, że Raid na komary do kontaktu działa pierwszorzędnie - komary zabija, muchy tyż, a większym stworzeniom raczej nie szkodzi. Najlepszym dowodem na to, jest że Szczur żyje i ma się dobrze, chociaż mieszka niedaleko kontaktu :) ale stworzonkom wodnym - akwariowym szkodzi niestety Quote
jambi Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 a widzisz! no ja akwarium nie mam póki co, więc na tym polu akurat wiedzy nie mam, ale za to mogę z pelna stanowczością stwierdzić, że i gryzonie i ptaszydła sa bezpieczne :) a z powodu aksolotla przyjmij kondolencje :sad: Quote
Alicja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 malawaszka napisał(a):ale stworzonkom wodnym - akwariowym szkodzi niestety ale na opakowaniu ostrzegają Quote
malawaszka Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 noo wiem wiem... naiwnie liczyłam na to, że pokrywa wystarczy... Quote
lolka75 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 co do komarow to powiem jedno... w tym roku jedyne komary ktore daly rade mnie uchlac to byly siewierskie bydlaki:mad:.......... mutanty jakies:diabloti: a tu w sklepie widzialam bardzo duzo roznych bzdur z cytronella. To nie dziala? Bo to chyba naturalne jest. I widze ze ludzie jak gdzies jada to kupuja takie opaski gumowe na rece nasaczone olejkiem cytronellowym. Quote
Justa Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 malawaszka napisał(a):zabił mi bros aksolola w zeszłym roku :cry: a i ja czuję go w powietrzu... oczami... - dlatego chciałam kupić dziś raid bo jego tak nie czułam, ale nie było kurna... teraz nie mam jeszcze akwarium więc luz... tylko o psią wodę się martwię więc ją zabrałam na razie... Waszko a dalej trzymasz go w zamrażarce? Quote
malawaszka Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 lolka75 napisał(a):co do komarow to powiem jedno... w tym roku jedyne komary ktore daly rade mnie uchlac to byly siewierskie bydlaki:mad:.......... mutanty jakies:diabloti: a tu w sklepie widzialam bardzo duzo roznych bzdur z cytronella. To nie dziala? Bo to chyba naturalne jest. I widze ze ludzie jak gdzies jada to kupuja takie opaski gumowe na rece nasaczone olejkiem cytronellowym. do nas pewnie jeszcze nie dotarły takie cuda :shake: można się wypsikać świństwem chemicznym... Justa napisał(a):Waszko a dalej trzymasz go w zamrażarce? taakk ocZywiście - zamroziłam go jak zaczął umierać i czekam, aż wymyslą sposób na odhibernowanie żywcem :diabloti: tylko czekaj.... muszę zerknąć czy przypadkiem nie pomyliłam z piersią z kurczaka :shock: Quote
Justa Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 malawaszka napisał(a):taakk ocZywiście - zamroziłam go jak zaczął umierać i czekam, aż wymyslą sposób na odhibernowanie żywcem :diabloti: tylko czekaj.... muszę zerknąć czy przypadkiem nie pomyliłam z piersią z kurczaka :shock: tak myślałam :p Quote
Recommended Posts