Maga100 Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 cytowane historie świetne :klacz: najlepsza ta tego... nie pamiętam :hmmmm: Ryszarda? Quote
beria Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 malawaszka napisał(a):kurde właśnie się załamałam :shake: zawsze Luna miała śliczne ząbki, nawet ostatnio przed szczepieniem wetka ją badała i oglądała i mówiła, że ma ładne zęby, a ja dzisiaj patrzę do paszczy a na tylnich trzonowcach (?) ogromny kamień!!! :crazyeye: skąd się to wzięło??? tzn podejrzewam, że wetka aż na tamten ząb nie zajrzała bo z przodu ma naprawdę ładne, ale kurna ona ma niecałe 4 lata!!!! :shake: Moja ma kamień na kłach, chciałabym usunąć to dziadostwo podczas narkozy przy sterylce żeby 2 razy nie usypiać psa, ale nie wiem czy tak się da :roll: Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 da się - o ile nie będzie miała narkozy wziewnej bo wtedy rura przeszkadza :lol: Boluś tak miał robione ząbki podczas kastracji - a ja teraz nie wiem co z Luną zrobić - wogóle oglądałam ją dlatego, że od jakiegoś czasu strasznie mi się drapie po pysku i nie wiem od czego bo nic tam nie znalazłam :placz: Quote
Alicja Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='malawaszka']da się - o ile nie będzie miała narkozy wziewnej bo wtedy rura przeszkadza :lol: Boluś tak miał robione ząbki podczas kastracji - a ja teraz nie wiem co z Luną zrobić - wogóle oglądałam ją dlatego, że od jakiegoś czasu strasznie mi się drapie po pysku i nie wiem od czego bo nic tam nie znalazłam :placz::razz:może uczulona jest na trawska Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 ale dopiero od tego roku??? :niewiem: we wtorek idziemy do P. Machury z nią i z Bolusiem na kontrolkę więc zobaczymy :roll: ale ja już oczywiście panikuję :oops: Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 beria napisał(a):Może ten kamień podrażnia dziąsła :roll: wszystko jest możliwe teraz :shake: ona tak mocno mocno się drapie że niedługo jej nic z brody nie zostanie :shake: podaję jej wapno ale bez efektów Quote
beria Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja też po Beruni zostałam panikarą :shake: Staram się z tym walczyć, tłumaczyć sobie racjonalnie, ale jeden dzień pies nie ma apetytu i już mam ochotę wieźć go do weta :roll: Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 ja sięboję o zęby bo od tego zaczęło się chorowanie u mojego Czikusia - najpierw ogromny kamień, potem nerki :-( to się jakoś tam wiązało ze sobą Quote
beria Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 No masz, teraz mi ten kamień nie da spać :diabloti: W grudniu wyniki krwi Gerdy były w porządku, a kamień ma chyba tylko na kłach :roll: Bez paniki, sprawdzę to jutro, bo teraz pies śpi z TZtem :roll: Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 http://www.vetserwis.pl/zeby_pies.html ja właśnie tu czytam kurde i będę musiała iść z nią na czyszczenie zębów :shake: i narkoza - właśnie jej zajrzałam do pyska :diabloti: (co z tego że spała ;-)) na jednym zębie ma niefajny ten kamień :shake: z drugiej strony też ma ale znacznie mniej :roll: badania krwi też miała robione niedawno i wyniki super Quote
beria Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Nie sprawdzę teraz, nie jestem panikarą, nie jestem panikarą, nie jestem panikarą. I tego będę się trzymać :cool3: Quote
aga1215 Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 malawaszka napisał(a):nooo górale mówią że będzie ciężka zima :evil_lol: lecę obejrzeć Cezarka :loveu: Czy nie masz wrażenia, że to foty Wektora? Quote
malawaszka Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 aga1215 napisał(a):Czy nie masz wrażenia, że to foty Wektora? strasznie podobni są chłopcy :loveu: a nie uważasz że i Wektorowi pasowałaby taka śliczna mała koleżanka jaką ma Cezar? :loveu: haha cudne mają te portreciki :lol: Beria i tak trzymaj :klacz: bo ja chyba już jutro pojadę do Siemianowic do wetki :oops: Quote
Alicja Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 :mad:nie panikować mi tu proszę , bo i ja zacznę a to już by było za dużo ;) Quote
AlKil Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Udzieliło mi się. Sprawdzę zęby Albiemu....Killer i tak je teraz wymienia:lol: Quote
malawaszka Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 dobra - przespałam sie z tym problemem :lol: i do weta jedziemy we wtorek tak jak planowałam wcześniej :lol: zamówiłam petosan - ponoć dobra pasta i zobaczymy - może uda się rozmiększyć ten kamień i zdjąć bez narkozy :roll: Quote
Elitesse Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Wacius ma dopiero 16 miesiecy i juz ma kamien na zebach :shake: nie mowiac o pozostalych psach.sciagami im przed kazda wystawa ale momentalnie pojawia sie znowu :( jak mieszkalismy we wroclawiu i poznaniu to tak nie bylo :shake: przetestuj ten petosan i powiedz czy dziala bo tez sie nad nim zastanawiam hihi Quote
malawaszka Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 Jostra go stosuje i poleca więc zamówiłam bo nawet jak teraz nie da rady tego zęba oczyścić to będę musiała się męczyć z Luną potem żeby nowy nie powstał :mad: a do paszczy Bolusiowej to aż sie bojezaglądać, bo on miał czyszczone zęby przy kastracji, ale to już prawie rok temu było :shake: Quote
Alka Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 malawaszka, wiesz ,że podczas ostatniej wizyty wet powiedział ,że Tuffciowi trzeba będzie usunąc kamień ... nie bardzo mi sie to podoba , nie chcę znowu narkozy ...:diabloti: Myjemy Tuffciowi zęby , ale wystarczy mała przerwa i nalot pojawia się . ten petosan to pasta ? jest skuteczna ? Słyszałam o bardzo dobrym preparacie , który rozpuszcza kamień.Koszt ok. 40 zł, ale zapomniałam nazwy...:oops: Quote
malawaszka Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 tak - petosan to pasta i można ją kupić w komplecie ze szczoteczką taką fajnie wyprofilowaną - koleżanka mi mówiła że jest skuteczne na vetserwisie wyczytałam, że małe rasy częściej mają kamień :angryy: jakbyś sobie przypomniała nazwę tego preparatu to napisz :modla: ;) Quote
Alka Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 malawaszka napisał(a): jakbyś sobie przypomniała nazwę tego preparatu to napisz :modla: ;) Ja mam zamiar kupić ten preparat. Chciałabym najpierw spróbować,może faktycznie okaże się rewelacyjny , a potem ewentualnie przeprowadzić zabieg.W najbliższym czasie podjadę do centrum i podeśle nazwę .;) Quote
malawaszka Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 zajrzałam teraz Bolusiowi do pysia :-( jestem załamana - ma jakąś narośl z przodu na dziąśle - taki jakby przerost dziąsła - nie wiem keidy mu to urosło, ale mam wrażenie, że w przeciągu kilku dni!!! :shake: bo nie widziałam tego wcześniej Quote
Alicja Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='malawaszka']zajrzałam teraz Bolusiowi do pysia :-( jestem załamana - ma jakąś narośl z przodu na dziąśle - taki jakby przerost dziąsła - nie wiem keidy mu to urosło, ale mam wrażenie, że w przeciągu kilku dni!!! :shake: bo nie widziałam tego wcześniejWaszeczko , może ta narośl to taki cypelek po dziabnięciu np patyczkiem A tak na marginesie to muszę Ozzulka przyzwyczaić do mycia zębów :placz:bo tego nie robimy:oops:on je suche i narazie nie ma problemu z kamieniem , ale latka lecą :razz: Quote
anushka Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 malawaszka napisał(a):- ma jakąś narośl z przodu na dziąśle - nie ma się co załamywać tylko na konsultację zapychać :roll: z Boleslawem,bedzie dobrze,trzymamy kciuki :multi: za Bolutka :lol: Quote
Recommended Posts