Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
kurde właśnie się załamałam :shake: zawsze Luna miała śliczne ząbki, nawet ostatnio przed szczepieniem wetka ją badała i oglądała i mówiła, że ma ładne zęby, a ja dzisiaj patrzę do paszczy a na tylnich trzonowcach (?) ogromny kamień!!! :crazyeye: skąd się to wzięło??? tzn podejrzewam, że wetka aż na tamten ząb nie zajrzała bo z przodu ma naprawdę ładne, ale kurna ona ma niecałe 4 lata!!!! :shake:

Moja ma kamień na kłach, chciałabym usunąć to dziadostwo podczas narkozy przy sterylce żeby 2 razy nie usypiać psa, ale nie wiem czy tak się da :roll:

Posted

da się - o ile nie będzie miała narkozy wziewnej bo wtedy rura przeszkadza :lol: Boluś tak miał robione ząbki podczas kastracji - a ja teraz nie wiem co z Luną zrobić - wogóle oglądałam ją dlatego, że od jakiegoś czasu strasznie mi się drapie po pysku i nie wiem od czego bo nic tam nie znalazłam :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']da się - o ile nie będzie miała narkozy wziewnej bo wtedy rura przeszkadza :lol: Boluś tak miał robione ząbki podczas kastracji - a ja teraz nie wiem co z Luną zrobić - wogóle oglądałam ją dlatego, że od jakiegoś czasu strasznie mi się drapie po pysku i nie wiem od czego bo nic tam nie znalazłam :placz::razz:może uczulona jest na trawska

Posted

beria napisał(a):
Może ten kamień podrażnia dziąsła :roll:

wszystko jest możliwe teraz :shake: ona tak mocno mocno się drapie że niedługo jej nic z brody nie zostanie :shake: podaję jej wapno ale bez efektów

Posted

Ja też po Beruni zostałam panikarą :shake: Staram się z tym walczyć, tłumaczyć sobie racjonalnie, ale jeden dzień pies nie ma apetytu i już mam ochotę wieźć go do weta :roll:

Posted

No masz, teraz mi ten kamień nie da spać :diabloti:
W grudniu wyniki krwi Gerdy były w porządku, a kamień ma chyba tylko na kłach :roll: Bez paniki, sprawdzę to jutro, bo teraz pies śpi z TZtem :roll:

Posted

http://www.vetserwis.pl/zeby_pies.html ja właśnie tu czytam kurde i będę musiała iść z nią na czyszczenie zębów :shake: i narkoza - właśnie jej zajrzałam do pyska :diabloti: (co z tego że spała ;-)) na jednym zębie ma niefajny ten kamień :shake: z drugiej strony też ma ale znacznie mniej :roll: badania krwi też miała robione niedawno i wyniki super

Posted

aga1215 napisał(a):
Czy nie masz wrażenia, że to foty Wektora?

strasznie podobni są chłopcy :loveu: a nie uważasz że i Wektorowi pasowałaby taka śliczna mała koleżanka jaką ma Cezar? :loveu: haha cudne mają te portreciki :lol:

Beria i tak trzymaj :klacz: bo ja chyba już jutro pojadę do Siemianowic do wetki :oops:

Posted

dobra - przespałam sie z tym problemem :lol: i do weta jedziemy we wtorek tak jak planowałam wcześniej :lol:

zamówiłam petosan - ponoć dobra pasta i zobaczymy - może uda się rozmiększyć ten kamień i zdjąć bez narkozy :roll:

Posted

Wacius ma dopiero 16 miesiecy i juz ma kamien na zebach :shake: nie mowiac o pozostalych psach.sciagami im przed kazda wystawa ale momentalnie pojawia sie znowu :( jak mieszkalismy we wroclawiu i poznaniu to tak nie bylo :shake:
przetestuj ten petosan i powiedz czy dziala bo tez sie nad nim zastanawiam hihi

Posted

Jostra go stosuje i poleca więc zamówiłam bo nawet jak teraz nie da rady tego zęba oczyścić to będę musiała się męczyć z Luną potem żeby nowy nie powstał :mad: a do paszczy Bolusiowej to aż sie bojezaglądać, bo on miał czyszczone zęby przy kastracji, ale to już prawie rok temu było :shake:

Posted

malawaszka, wiesz ,że podczas ostatniej wizyty wet powiedział ,że Tuffciowi trzeba będzie usunąc kamień ... nie bardzo mi sie to podoba , nie chcę znowu narkozy ...:diabloti:

Myjemy Tuffciowi zęby , ale wystarczy mała przerwa i nalot pojawia się .

ten petosan to pasta ? jest skuteczna ?

Słyszałam o bardzo dobrym preparacie , który rozpuszcza kamień.Koszt ok. 40 zł, ale zapomniałam nazwy...:oops:

Posted

tak - petosan to pasta i można ją kupić w komplecie ze szczoteczką taką fajnie wyprofilowaną - koleżanka mi mówiła że jest skuteczne

na vetserwisie wyczytałam, że małe rasy częściej mają kamień :angryy:

jakbyś sobie przypomniała nazwę tego preparatu to napisz :modla: ;)

Posted

malawaszka napisał(a):

jakbyś sobie przypomniała nazwę tego preparatu to napisz :modla: ;)

Ja mam zamiar kupić ten preparat. Chciałabym najpierw spróbować,może faktycznie okaże się rewelacyjny , a potem ewentualnie przeprowadzić zabieg.W najbliższym czasie podjadę do centrum i podeśle nazwę .;)

Posted

zajrzałam teraz Bolusiowi do pysia :-( jestem załamana - ma jakąś narośl z przodu na dziąśle - taki jakby przerost dziąsła - nie wiem keidy mu to urosło, ale mam wrażenie, że w przeciągu kilku dni!!! :shake: bo nie widziałam tego wcześniej

Posted

[quote name='malawaszka']zajrzałam teraz Bolusiowi do pysia :-( jestem załamana - ma jakąś narośl z przodu na dziąśle - taki jakby przerost dziąsła - nie wiem keidy mu to urosło, ale mam wrażenie, że w przeciągu kilku dni!!! :shake: bo nie widziałam tego wcześniejWaszeczko , może ta narośl to taki cypelek po dziabnięciu np patyczkiem
A tak na marginesie to muszę Ozzulka przyzwyczaić do mycia zębów :placz:bo tego nie robimy:oops:on je suche i narazie nie ma problemu z kamieniem , ale latka lecą :razz:

Posted

malawaszka napisał(a):
- ma jakąś narośl z przodu na dziąśle -

nie ma się co załamywać tylko na konsultację zapychać :roll: z Boleslawem,bedzie dobrze,trzymamy kciuki :multi: za Bolutka :lol: