Vectra Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 malawaszka napisał(a):aaa no i zapomniałam się pochwalić, że dziś pierwszą noc spaliśmy U SIEBIE :multi::multi::multi: :loveu: co prawda wsio jeszcze prowizorka, ale NASZA :multi::loveu: Prowaizorka prowizorką , ale jakie potem wspomnienia :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: Pierwsza noc w moim śmiesznym domku , minus 20 na dworze , bez ogrzewania :evil_lol: para z gęby leciała leżąc w łóżku , ale człowiek był u siebie :p :lol: Quote
malawaszka Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 [quote name='Vectra']Prowaizorka prowizorką , ale jakie potem wspomnienia :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: Pierwsza noc w moim śmiesznym domku , minus 20 na dworze , bez ogrzewania :evil_lol: para z gęby leciała leżąc w łóżku , ale człowiek był u siebie :p :lol: nooo my tez za ciepło nie mieliśmy bo :hmmmm: kominek rozmontowaliśmy :evil_lol: ale kołderka, przytulanko i lux :loveu: Quote
madziamn Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ale fajne fotki i nie ma się co dziwic Lunie ze wolała byc jedynaczką bo miała Pańcię tylko dla siebie a tu taka psiarnia;) Quote
anetta Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Wszystkie w podobnych barwach :crazyeye: :evil_lol: Prawie jak u Weszki :evil_lol: Szitsak jaki śmieszny :lol::lol: Quote
Vectra Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 czy Ty zostawiasz sobie tego kurdupelka ? :diabloti: Quote
malawaszka Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Vectra napisał(a):czy Ty zostawiasz sobie tego kurdupelka ? :diabloti: NIE :lol: sterylka i sio do domku, który juz czeka zresztą :lol: kochana jest bardzo, mądra też bardzo :loveu: ale ja nie mogę mieć trzech takich :roll: oczywiście moja Mama już zagadywała, że może by sobie ją zostawiła bo ona tak Oliwkę polubiła i za nią biega non stop :mad: ale ja wiem jakie by to było zostawienie SOBIE a potem gadanie, że to JA mam tyle a tyle psów :mad: założenie było takie, że biorę ją żeby nie wziął jakiś skur****n pseudohodowca i szukamy domku - domek się znalazł zanim mała trafiła do mnie praktycznie, ale sterylki muszę dopilnować bo z ludźmi to potem różnie bywa - chyba że mi wet powie, że ona jednak za młoda jeszcze anetta - PRAWIE robi WIELKĄ różnicę :lol: Quote
malawaszka Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Vectra napisał(a):Zaleca się robić sterylkę po 1 cieczce , a naj po 2 .... zmniejsza ryzyko nietrzymania moczu .... ale jest tyle szkół .... że cholera wie :niewiem: Mój wet odradza stanowczo , sterylkę przed ukończeniem roku .... nie tylko chodzi o nietrzymanie moczu , ale o dojrzałość psychiczną ... on mi to tłumaczył ... coś o kościec o mózg o coś tam ;) ale tak "pobawić" się mogą ludzie odpowiedzialni ... więc lepiej nie kusić losu i ją wyciąć przed pójściem do nowego domu .... a znowu najbardziej zmniejsza się ryzyko wystąpienia guzów sutków jak się wytnie przed 1 cieczką - teorii jest kilka, "na zachodzie" sterylizują i młodsze od niej, ale ja jakoś się boję zeby nie ciąć za młodej suni - to jeszcze dziecko, ale i tak musi ją wet wziąć w obroty bo nie powypadały jej mleczne kły i na dole chyba tez jakiś bonus został... nietrzymanie moczu u takich maluchów się chyba nie zdarza... jutro chyba podjadę do weta z nią i zobaczymy co powiedzą, będę też rozmawiała z tym domkiem - już rozmawiałam o sterylce i są ZA, ale woleli, zebym ja to załatwiła zanim ją wezmą - o ile nie jest za młoda Quote
Vectra Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Zaleca się robić sterylkę po 1 cieczce , a naj po 2 .... zmniejsza ryzyko nietrzymania moczu .... ale jest tyle szkół .... że cholera wie :niewiem: Mój wet odradza stanowczo , sterylkę przed ukończeniem roku .... nie tylko chodzi o nietrzymanie moczu , ale o dojrzałość psychiczną ... on mi to tłumaczył ... coś o kościec o mózg o coś tam ;) ale tak "pobawić" się mogą ludzie odpowiedzialni ... więc lepiej nie kusić losu i ją wyciąć przed pójściem do nowego domu .... Quote
modliszka84 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Vectra napisał(a): A wiesz w jakich okolicznościach Figa straciła dom ? maleństwo przywiezione z ulicy przez straż miejską... Quote
Vectra Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 w juesej , to tną szczeniaki ... czego u nas się nie praktykuje ... teorii jest dużo , to fakt , raczej trzeba zdać się na weta , jak on czuje ... bo pewnie co psiak , to inna bajka. O ząbki jeszcze nie wyleciały ? to jak najszybciej , co by deformacji szczęki nie było. Może by się udało zrobić 2w1 i ząbki i narządy wyciąć .... A wiesz w jakich okolicznościach Figa straciła dom ? Quote
tangerine74 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Cudna Figa! :loveu: Ja chcę taka wariatkę!!! Co tu zrobić, zeby móc taką mieć :placz: Problem cały czas w tym, ze 1 psu znajduję opiekę, ale dla 2, to nikt nie chce się podjąć. Wszyscy mieszkaja w blokach, a te łobuzy robią zadymki na korytarzarz nawet w wersji pojedynczej :placz: Ostatnio słyszalam opinię weta, ze młodo sterylizowane psy rosną wieksze. Bardzo mnie to zdziwiło:crazyeye: ale dowód rzeczowy mieszka w bloku moich rodziców. Był identyczny jak Gimlaś. Odjajczyli go w wieku 6 m-cy i nagle zaczał bardzo rosnać. Gimlaś w jego wieku juz tylko masy nabierał, a ten malec ma aspiracje na sredniaka, a papierowy jest :crazyeye: Quote
weszka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ale miałaś fajną wielkanocną bandę :loveu: Gratuluję "rozdziewiczenia" łóżeczka w nowym domeczku :multi: Quote
malawaszka Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Figa jest kochaniutka - już coraz mniej sika w domu :loveu: dziś wzięłam się za jej obcinanie, a tu na dźwięk maszynki panika :mdleje: połaskotałam ją tą maszynką, ogoliłam dupkę, a głowę zrobiłam nożyczkami :evil_lol: no nie mam szubienicy, nie miał mi kto jej potrzymać, a nie chciałam jej robić traumy przy pierwszym obcinaniu - myslę, że tragedii nie ma, a przynajmniej te uszy i głowa już nie takie wielkie :lol::loveu: zdjęcia jeszcze sprzed :lol::loveu: :evil_lol: cześć jestem Luna :lol: a teraz wespół w zespół z Pepą gonią mi kota :mad: Quote
LAZY Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ufff...z czystym sumieniem nadrobiłam! Chyba jestem w miarę na bieżąco, bo u Was się nie da bez regularnych wizyt być na bieżąco:shake: Gratuluję pierwszej nocy na swoim! Quote
malawaszka Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 [quote name='LAZY']Ufff...z czystym sumieniem nadrobiłam! Chyba jestem w miarę na bieżąco, bo u Was się nie da bez regularnych wizyt być na bieżąco:shake: Gratuluję pierwszej nocy na swoim! :loveu: nooo dawno Cię nie było :loveu: niestety znów w bloku siedzę, no ale w końcu przewiozę wszystko :lol: Quote
weszka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ale mała świruska :loveu: Pokaaaaa zdjęcia "po" :razz: ciekawam baaardzo co tam wyziornęło spod kłaków :cool1: Quote
malawaszka Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 [quote name='weszka']Ale mała świruska :loveu: Pokaaaaa zdjęcia "po" :razz: ciekawam baaardzo co tam wyziornęło spod kłaków :cool1: nie widać zbyt wiele bo Figa się focha na mnie :lol: Quote
Recommended Posts