Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
... wartość naprawy , zawsze przekracza kilka krotnie wartość pojazdu :roll: ale ni diabła nie chciał innego samochodu ....

Są ludzie co kochają swoje autka, a stare auta mają duszę :loveu: i jeśli się o nie dba, to są pewniejsze i bardziej niezawodne niż nówki naszpikowane komputerami, gdzie przepalona żarówka potrafi skutecznie unieruchomić auto ;)

Podobnie bywa z psami, nieprawdaż ? ;)

Posted

Erhan napisał(a):
Są ludzie co kochają swoje autka, a stare auta mają duszę :loveu: i jeśli się o nie dba, to są pewniejsze i bardziej niezawodne niż nówki naszpikowane komputerami, gdzie przepalona żarówka potrafi skutecznie unieruchomić auto ;)

prawdaż :loveu: ja kocham moje autko, ale jakoś nie mam zacięcia do dbania... no i kazdy wieziony pies zostawia coś od siebie w tej duszy :roll: moja Jetka przejechała ze mną kawał świata - m.in szutry Szwecji i kawałeczek Norwegii - w miesiąc ponad 5000 km i ZERO usterki :loveu::loveu::loveu: no ale to było kilka lat temu... a czas jest nieubłagalny ehhhhh - ja tam bym mogła nią jeździć, tylko jest coraz mniej bezpiecznie, a jak pomyślę o tych zabezpieczeniach, które teraz są standardem, a moja jetna nawet o nich nie słyszała to skóra cierpnie :roll: zabrzmiało jak mowa pożegnalna, ale jeszcze się nie żegnamy :lol:

Doginka zdjęć mało bo ja zapracowana a psy wyglądają jak nieboskie storzenia misie kudłate :evil_lol:

Posted

Erhan napisał(a):

Bo to mylne myślenie ludzi też jest ;) chcą tylko NOWE , jak ktoś dba .. to przyjeżdża dziadkiem raz na rok na przegląd , robi tysiące km ..... a nowe cudeńka - z czego byśmy żyli ? :evil_lol: z dziadków się nie da :diabloti:

Jetka to bardzo porządne auto.Nie do zajechania , njiu cudeńka nie przeżyją TYLE lat w takim stanie .. zresztą już to widać ... modele aut z przed 6-10 lat, juz są na wymarciu ... a dziadki ? :p

Posted

malawaszka napisał(a):
...ja tam bym mogła nią jeździć, tylko jest coraz mniej bezpiecznie, a jak pomyślę o tych zabezpieczeniach, które teraz są standardem, a moja jetna nawet o nich nie słyszała to skóra cierpnie...

Najważniejszym zabezpieczeniem, które zapewne Twoje autko posiada jest element łączący kierownicę z fotelem kierowcy;), a cała reszta gadżetów, będących teraz standardem lub za dopłatą, jest w aucie zbędna, bo zabezpieczenia przed ludzką głupotą i brakiem wyobraźni jeszcze nikt nie wprowadził :roll:.
Ludzie sądzą, że elektronika w aucie zwalnia z myślenia, a to całkiem nie tak...:roll:
malawaszka napisał(a):
... a psy wyglądają jak nieboskie storzenia misie kudłate :evil_lol:

Melduję, że moje kudłate zrzuciły :evil_lol: zimowe futro :lol:, ~ 3kg czarnej wełenki oddam w dobre ręce, ktoś chece? :lol:;)

Posted

Erhan napisał(a):
Najważniejszym zabezpieczeniem, które zapewne Twoje autko posiada jest element łączący kierownicę z fotelem kierowcy;)

co ja się nakombinowałam jaki to element :mdleje: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
TAK!!!! :grins: to najpiękniejszy element w samochodzie :loveu::loveu::loveu:

Ale skromność :diabloti:

Niunia śliczna :loveu: Jeszcze parę latek i może babcią zostanę, tylko kurde młody żadnej dziewuchy nie ma. :p

Posted

katastrofa :mdleje: Pepa jest łysa :placz::placz::placz: przy tych lekach sierść się kiepści strasznie, wypada, kołtuni - przynajmniej u niej bo już miała przeciez taką ładną - no i jak tu psa czecać jak po każdym czesaniu pół psa mniej, a jak nie czesałam to porobiły siękołtuny bo ona ma takie lichutkie te włoski :shake: wczoraj wysmarowałam ją olejem palmowym, dziś kąpałam i chciałam po nałożeniu odżywki poczesać trochę tych kołtunów - ale normalnie włosy garściami wychodzą, a ta durnota o 1 w nocy mi wyć zaczęła w wannie... wzięłam nożyczki i powycinałam.... kto ma wyobraźni odrobinę potrafi sobie wyobrazić jak Pepa teraz wygląda :eek2::ices_bla: