Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha Oliwia właśnie się bawiła z moją Mamą w wymyślanie imion a'la indiańskich - no i ona to Psi Kikutek, a Pepa to Śmierdzący Pierd Pepy :crazyeye: wymyśliła to Oliwia :roflt: hahahaha

Posted

[quote name='malawaszka']hahaha Oliwia właśnie się bawiła z moją Mamą w wymyślanie imion a'la indiańskich - no i ona to Psi Kikutek, a Pepa to Śmierdzący Pierd Pepy :crazyeye: wymyśliła to Oliwia :roflt: hahahaha
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha Oliwia właśnie się bawiła z moją Mamą w wymyślanie imion a'la indiańskich - no i ona to Psi Kikutek, a Pepa to Śmierdzący Pierd Pepy :crazyeye: wymyśliła to Oliwia :roflt: hahahaha

:crazyeye::turn-l::roflt::roflt::roflt:Ale masz mądrą siostrzenicę:evil_lol::loveu::loveu::loveu: i piękną połóweczkę domku:loveu:

Posted

ja to się bojam, że nie przyjedziecie :placz:

a w ogóle to sobie właśnie przypomniałam, że zanim nadeszła wiosna to miałyśmy się spotkać na Paprocanach - zaraz zima a spotkania nie było :placz:

Posted

aaa bo wzięłam się za ogłaszanie bezdomniaczków bo jakiś zastój w adopcjach u missieek mamy :shake: i tak mi jakoś zeszło :roll:

ale już mnie kręosłup boli więc idę :hand:

wasiu-srasiu :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']ja to się bojam, że nie przyjedziecie :placz:

:roll: no jest taka opcja :diabloti::evil_lol:

a w ogóle to sobie właśnie przypomniałam, że zanim nadeszła wiosna to miałyśmy się spotkać na Paprocanach - zaraz zima a spotkania nie było :placz:

aaaaa no własnie ......i elDoopa ze spotkania :cool1:

Posted

Vectra napisał(a):
Wasiu , artykuł dobry , ale to nie dziennikarz z ulicy napisał ;) tylko Zosia Mrzewińska :)
a keraki też mi się podobają

a widzisz - tak się zachwyciłam, żen ie spojrzałam kto jest autorem :oops: :lol: no to jak P. Mrzewińska to wszystko jasne :loveu:

Posted

nie mini CTR tylko lokowaty i farbowany softcoated :cool3:

"Historia Irish Soft Coated Wheaten Terriera okazuje się być ściśle związana z dwiema innymi irlandzkimi rasami terrierów - Terriera Irlandzkiego i Kerry Blue Terriera. Irish Soft Coated Wheaten Terrier wydaje się mieć wielki wpływ na te rasy."

a żeby jeszcze bardziej zamieszać to

Irlandzkie Terriery po raz pierwszy pokazywane były na wystawie w Dublinie w 1870 roku, jako odrębna rasa. Do 1880 roku nie było ustanowionego standardu dla Terriera Irlandzkiego. W tym czasie pod nazwą Terrier Irlandzki pokazywano psy tej samej wielkości ale o różnym włosie i maści. Irish Soft Coated Wheaten Terriery często oceniane były z dzisiejszymi Terrierami Irlandzkimi. Na tym samym ringu pokazywane były psy różnej maści( srebrne, szare, niebieskie i pszeniczne ) Interesujące jest to, że Kerry Blue nadal pokazywane są nietrymowane w Irlandii gdzie nazywają je Irish Blue Terrier.

;)