malawaszka Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 próbowałam kiedyś kiedyś z britem, nie wiem cyz z tym konkretnie bo nie pamiętam, miał być dla alergików ale nie było po nim dobrze, Luna nie ma na szczęście tak gwałtownych reakcji jak Twoja sunia - u niej objawia się uporczywym drapaniem się po brodzie i ta broda już znowu taka wymęczona :( Quote
Katerinas Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 kurcze... tak patrzę ... Ale drogo jest na tej animalia.pl Ja od jakichś 4-5 lat kupuje karmę Hill's lub Royala na stawy. Tu http://animalia.pl/produkt,18294,63,Hill_s_Vet_Canine_j_d_Reduced_Calorie.html --> za 12 kg 242 zł A ja kupuję tu http://www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-diety-lecznicze-hills-hills-prescription-diet-jd-canine-12kg-o_l_165_589.html --> i płace za 12 kg 194 zł. To jest spora różnica :crazyeye: Quote
Migori Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 malawaszka napisał(a):próbowałam kiedyś kiedyś z britem, nie wiem cyz z tym konkretnie bo nie pamiętam, miał być dla alergików ale nie było po nim dobrze, Luna nie ma na szczęście tak gwałtownych reakcji jak Twoja sunia - u niej objawia się uporczywym drapaniem się po brodzie i ta broda już znowu taka wymęczona :( Kiepska sprawa z tymi karmami. Moja je RC hypo - cena niebotyczna - ale cóż począć. Quote
malawaszka Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 [quote name='Katerinas']kurcze... tak patrzę ... Ale drogo jest na tej animalia.pl Ja od jakichś 4-5 lat kupuje karmę Hill's lub Royala na stawy. Tu http://animalia.pl/produkt,18294,63,Hill_s_Vet_Canine_j_d_Reduced_Calorie.html --> za 12 kg 242 zł A ja kupuję tu http://www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-diety-lecznicze-hills-hills-prescription-diet-jd-canine-12kg-o_l_165_589.html --> i płace za 12 kg 194 zł. To jest spora różnica :crazyeye: no nieźle co? 50 zł różnicy... ja zawsze szukam gdzie jest najtaniej Quote
zerduszko Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Może to faktycznie chodzi o to białko? Sadie kiedyś po RC się wydrapywała, a teraz odkąd jest na karmach odchudzających jest ok bez względu na firmę. Teraz Cię zdenerwuję - może gotowane albo barf :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 fuj :lol: musiałabym wszystkim wtedy gotować :mdleje: Jarkowi też :shock: a barf... nie jestem w stanie jakoś :shake: Quote
zaba14 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='malawaszka']kurde ja mam znowu problem z Luną i zgłupiałam do reszty... długo jadła josere optiness i było ok, zaczęła się drapać po ryjku więc musiałam zmienić, udało mi się bardzo promocyjnie kupić acane taką: http://www.krakvet.pl/acana-prairie-harvest-p-12809.html i orijena takiego: http://www.krakvet.pl/orijen-senior-p-7437.html - opakowania tych karm są niemal identyczne, ten sam producent, ta sama fabryka, niemal te same składniki - różnice minimalne - obydwie zawierają kurczaka!!! a myslałam, że to kurczak Lunę uczula - ale niespodzianka - po acanie się nie drapała a po orijenie się drapie :mdleje: obydwie są bezzbożowe :niewiem: nic nie rozumiem nic i nie wiem co mam jej dawać, znowu sobie wydrapuje brodę, a nie bardzo mam kasę, żeby jej kupowac tą acanę w normalnych cenach - za drogie to jest... TOTW jest chyba tańszy, a też bezzbożowy, może spróbuj?? Moja zjadłą kilka worków tej karmy po 12kg i wszystko było okej, ale nie wiem czy to nadchodząca wiosna mi tak psa sypie z sierści czy to z karmy, my teraz zmieniliśmy na niższą półkę bo na purine pro plan na sierść więc zobacze efekty.. ;) n Quote
malawaszka Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 za duży wybór jest i się miotam jak głupia :lol: dzięki Żaba - nie brałam TOTW pod uwagę w sumie, teraz mam jeszcze większy wybór :lol: może ud mi się do Katowic na wystawę pojechac - może tam coś kupię Quote
jambi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 malawaszka napisał(a):fuj :lol: musiałabym wszystkim wtedy gotować :mdleje: Jarkowi też :shock: no to ostatnie najgorsze :evil_lol: ale ale, ja ustaliłam kiedyś zasady jasno - psom moge, jednostki ludzkie musza się żywić we własnym zakresie :evil_lol: ... skończyły się prostesty jak zaproponowałam, że zawsze mogę zwiększyć porcje tego co dla psów gotuję :grins: Quote
malawaszka Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Elitesse napisał(a):a J tez na suchej paszy leci ? :lol: co Ty - On leci na najlepszych na świecie obiadkach u teściowej :D jambi napisał(a):no to ostatnie najgorsze :evil_lol: ale ale, ja ustaliłam kiedyś zasady jasno - psom moge, jednostki ludzkie musza się żywić we własnym zakresie :evil_lol: ... skończyły się prostesty jak zaproponowałam, że zawsze mogę zwiększyć porcje tego co dla psów gotuję :grins: hihi u nas protestów nie ma :D Quote
jambi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 no tak, ale ja serwowałam surowe mielone, surowa marchewke, sałate, płatki, tylko ryż był na ciepło... to myślisz, ile by tak wytrzymał? Quote
malawaszka Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 nooo niektórzy lubią tatar :shock: Quote
jambi Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 no niemożliwe... :shock: aż spojrzałam czy nie pomyliłam aby wątków... 3 dni mnie nie było i nadal jestem na bieżąco :evil_lol:? Quote
malawaszka Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 no... jak w polskim filmie, nuda, nic się nie dzieje.... Quote
anetta Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='malawaszka']tak pomalutku zaczyna - wreszcie bo już myślałam, że nic z tego nie będzie, ale ruszyło, tylko biegunki znowu są :( o masz....... Quote
jambi Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 malawaszka napisał(a):no... jak w polskim filmie, nuda, nic się nie dzieje.... a Vabank widziałaś? :evil_lol: i nie gadaj że nic, ja tam czekam na Twoje zdjęcie z wywalonym jęzorem po tarzaniu w trawie ... poniekąd gdzieś czytałam :diabloti: Quote
malawaszka Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 widziałaś widziałas i kocham jak diabli :loveu: a ten tekst to niejako, poniekąd prawie cytat... z Rejsu :p Quote
malawaszka Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 jambi napisał(a):zdjęcie :diabloti: no nie da się zrobić zdjęcia czegoś, co już było :D Quote
jambi Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 malawaszka napisał(a):no nie da się zrobić zdjęcia czegoś, co już było :D to upozuj :D taka... wizja lokalna :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 no way! tarzanko to pełen spontan :D Quote
jambi Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 iii tam tarzanko... mnie o ten jęzor wywieszony chodzi... Quote
Recommended Posts