birma74 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Szczenię opuszcza mamę w wieku od 8 tyg.życia,nie radzę brać wcześniej a szanujący się hodowca nie wyda szybciej szczonka,uważaj może to pseudo..........:mad: Quote
presto Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 witam, jutro wybieram się po zakup pieska rasy labrador. suczka ma 6 tygodni. zastanawiam się czy nie jest to za mało. jest już nauczona jedzenia z miski i podobno nadaje się już do wydania, ale nie chcę zbyt wcześnie odbierać jej od matki. czy może jednak jest to dobry wiek, żeby zabrać szczeniaka do domu? proszę o pilną odpowiedź, bo jutro jadę zobaczyć psa i podjąć decyzję. Quote
westieee Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Jak ja czytałam to pies powinien być odebrany ok.7 tyg...ewentualnie jak ma 6 ale nie niżej :p Quote
Impresja&Simarilion Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 zdecydowanie to za mało. Czy to jest hodowla z ZK? szczeniak będzie miałmetryczke? 8 tygodni to minimum Quote
**Villemo** Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Hodowca z ZK nie pokusiłby się o sprzedaż takiego malucha-tak myslę:roll: To zdecydowanie za wcześnie... Quote
Rinuś Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='presto']witam, jutro wybieram się po zakup pieska rasy labrador. suczka ma 6 tygodni. zastanawiam się czy nie jest to za mało. jest już nauczona jedzenia z miski i podobno nadaje się już do wydania, ale nie chcę zbyt wcześnie odbierać jej od matki. czy może jednak jest to dobry wiek, żeby zabrać szczeniaka do domu? proszę o pilną odpowiedź, bo jutro jadę zobaczyć psa i podjąć decyzję. 6 tyg to ewidentnie za mało!!! pies uczy się od matki podstawowego zachowania wobec innych ziwerząt i ludzi, uczy się żyć w stadzie...biorąc go w wieku 6 tyg pozbawiacie tego psiaka podstawowej nauki i w przyszłości może mieć problemy z dogadaniem się z innymi psami np... A poza tym...pies pewnie z allegro?za 300 zł? Quote
Karilka Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Mam psa który był wzięty jak miał 5 tyg i teraz jest spaczony:diabloti: Quote
Recommended Posts