Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słyszalam ze Malamuty i Husky wyją dość glosno jak usłyszą dzwiek syreny ( np . syreny policyjbej lub pogotowia)
np. moj pies prawie wogole nie wyje :(
moze z nia cos nie tak ?

Posted

nie kazdy malamut jest taki ,, rozwyty''
moje dwie suczki wyja na bodzce dzwiekowe tzn dzwiek karetki, wyjace psy, telefon... a pies nie reaguje na to

wiec kazda regula ma swoj wyjatek:)
a & malamuty

Posted

moja suka zawsze wyła w czasie cieczki, tak to prawie nie zwraca na to uwagi...a jej synek zaczal wyc razem z nia.....teraz cieczek juz nie bedzie, to i wycia pewnie tez nie :)

Posted

Szczekusie to sa haszczaki. Osobiscie nie znam szczekajacego malamuta, ale moze dlatego, ze je tylko spotykam. Moje sie obszekuja namietnie przez siatke - prawdziwe szczekajace galopady wiejskich burkow uskusteczniaja. 8)
Syrena karetki owszem, wzbudza zainteresowanie, ale zeby zarac wyc z powodu takiej blachostki - to juz przesada. Co innego, jak ulubiona piszczawka zacznie popiskiwac. :evilbat:

Posted

Witajcie.

Moj hasan ma 4 miesiace (prawie) i z przykroscia stwierdzam ze nici z wycia.. nie wiem czy jest zbyt mlody czy co innego.. Szczeka owszem, nawet jak go rozdraznie badz na sika i wie ze ide do niego skrzyczec go to od razu szczeka.. wycia jeszcze nie bylo nigdy. sciagnalem ze strony ktore bylyt podane w podbnym topicu o wyciu i puszczam mu wycie ale to nic nie pomaga.. jak sam zacyznam wyc zaczyna na mnie skakac i szczekac.. rece mi opadaja, a tak bardzo bym chcial uslyszec jego wycie..

Posted

4-miesiace? :o Toc nawet jak szczeka to pewnie piskliwie. 8) Spokojnie, ma czas, moze nawet jeszcze nie raz pozalujesz, ze tak czesto. 8)

Posted

Moje potworki wyja z tesknoty najczesciej, czasem jak im cos na mozg padnie to ot tak sobie zeby z osiedlem pogadac:) Szczekaja, a nawet nie szczekaja tylko dra sie ze im normalnie pluca wyskakaja jak jakis pies leje im na plot czy cos takiego.... Żwirek jeszcze daje glos na rozkaz, szczeka czasem na treningu jak jest o suki zazdrosny;)

POzdrO:)

Posted

zakla napisał(a):
Moje potworki wyja z tesknoty najczesciej,
No wlasnie. Starszak tak sam z siebie nigdy nie wyl, az... Zabralem go samego na wioche, bez suni, to co pol godziny ja 'wolal'. Natomiat ona koncertuje zawsze, jak jego pierwszego na rower biore, a nie ja. :lol:

Posted

Poszlam z psem na miasto .... w pewnej chwili Daisy rzucila sie na kundla ! z zebami ...
no i ja za kolczatke i smycz .. stoje a moj pies warczy , wyje itd . idzie sobie pani i mówi : "O matko ! o boże ! aaa .. ! on jest grozny !"
wołam z nią : " Ale prosze pani ona nie gryzie to łagodny pies" Kobita mało co a nogi by sobie połala ...
tak sie przestraszyła ....

heh ...
:-?

Posted

ETM napisał(a):
Osobiscie nie znam szczekajacego malamuta, ale moze dlatego, ze je tylko spotykam.

To zapraszamy do nas! Moje wyja, szczekaja, wrzeszcza z radosci, piszcza w zabawie. Scotty jak przyjechal, byl niemym psem. Nauczyly go! Teraz jest wyjatkowo rozmowny!
Szczekaja glownie, jak idzie swoj. Szczekaja z radosci. Ale tez szczekaja jak po ulicy walesa sie jakis niemalamut.
Wyja jak natura zazada, (cieczka, tesknota, jakis zew) lub tez jesli wyje syrena, u nas niedaleko jest straz pozarna, wiec najpierw slychac moje suki, a potem dopiero syrene strazy. Jak mi sie uda uslyszec najpierw straz, to sie ustawiam w pozycji widza, bo to jest widowisko. Poza tym, jak wyja "bez powodu", to troche glupio przed sasiadami, a jak wspomagaja straz pozarna, no to az dumni jestesmy!

Posted

moj maluszek wyje tylko do swojej ulubionej zabawki lub jak puszczam dzwonki z telefonu o wysokich tonach a tak po za tym to nie wyje :( ale bardziej zaluje tego, ze nie gada :(( niektore sie kloca i gadaja z wlascicielem a moj jak z czarno-bialego filmu...jest niemy :wink:

Posted

hejka1!moja Stella to wyła pierwsze poł roku w domu...nie mogła być sama w domu... ale teraz już oki....wyje jak chce jeść lub za potrzebą ,no i podczas zabaw,czyli często,ale da się jauspokoic....
reaguje na syreny,ale tylko nasłuchuje :)