Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angel napisał(a):
chodzi o tekst z allegro (link jest na pierwszej stronie)- chodzi o przeróbke aby ten tekst przerobić tak jakby P&M mówiły o sobie :) pomożesz ?

Spróbuję ;-). Ale chyba dopiero jutro.

Posted

Nie wiem, czy coś takiego się nada ---

[FONT=&quot]Nazywamy się Peggi i Meggi.[/FONT]
[FONT=&quot]Kiedyś miałyśmy dom.[/FONT]

[FONT=&quot]Starałyśmy się być grzeczne, bo kochałyśmy naszych ludzi.[/FONT]

[FONT=&quot]Ale oni chyba nas nie kochali, bo któregoś dnia przywiązali nas do drzewa w ogromnym lesie i odjechali. I zapomnieli po nas wrócić. [/FONT]

[FONT=&quot]Znalazł nas obcy człowiek i zabrał do miejsca, gdzie jest bardzo dużo smutnych psów i bardzo niedużo ludzi. [/FONT]

[FONT=&quot]To niedobre miejsce. Pachnie tu strachem, tęsknotą i czekaniem. Silniejszym psom jest łatwiej, bo udaje im się więcej jeść, choć i im jest ciężko.[/FONT]

[FONT=&quot]Ale nie można powiedzieć, że nie mamy nic, bo przecież mamy siebie. W szczęściu i w nieszczęściu. Zawsze tak było i zawsze tek będzie. [/FONT]

[FONT=&quot]I zawsze będziemy pamiętać czym jest dom. [/FONT]

[FONT=&quot]Jak widzimy człowieka, to go wąchamy i sprawdzamy, czy może zabierze nas obie do domu. Jeszcze nikogo takiego nie spotkałyśmy, ale czekamy. Z nadzieją.[/FONT]

[FONT=&quot]Dałyśmy nawet ogłoszenie –[/FONT]

Zaginął dom…
Może ktoś widział, może ktoś wie,
gdzie taki dom jest, w którym
człowiek płacze po psie?
W którym jest miska w kącie
i boleśnie puste posłanie,
smycz na ganku,
kość pod łóżkiem zgubiona,
gumowa nadgryziona zabawka,
a na ścianie odbicie ogona[…]

[FONT=&quot]Jeśli wiecie gdzie jest takie miejsce i gdzie jest Człowiek, który mógłby nas pokochać – dajcie nam znać do ostatniej klatki z połamaną budą. [/FONT]
[FONT=&quot]rozpaczliwie bezdomne - Peggi i Meggi

Konieczny dopisek, że wykorzystałam fragment wiersza Barbary Borzymowskiej "Ogłoszenie".

[/FONT]

Posted

moni12 napisał(a):
no kochane musimy pilnować dwupaczku , bo ciotka Danka jak wróci to nam głowy urwie! hoopsamy do góry P@M

Oj nie strasz urywaniem głowy ;) to nie jest dobra motywacja:evil_lol:
Robię wszystkim poranną pobudkę!:dog::dog::lol:

Posted

ja także jestem ! :cool3:

melduje że paczuszka od ciotki danki na bazarek doszła :loveu:
super torby, szaliczki dwa i inne rzeczy !
baaardzo dziękuje.. wystawie jak tylko sprzedadza sie te które mam w domu.. bo szczerze przyznam ze troszke zawalona jestem ;p ale mam jeszcze piwnice także spokojnie hehehe.. noo w pt, czwartek a w sobote napewno bd u dziewczyn !

Posted

kasia14 napisał(a):
Będę do was zaglądała. Strasznie smutna historia, dobrze, że mają chociaż siebie...:(

mają siebie... a ja mam je :D niestety tylko w weekendy, bo na stałe nie ma szans- brak warunków i zgody rodziców :(