Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maruda666 przelała mi więcej za bazarek dla Leny z przeznaczeniem dla Lalki, więc jak tylko przyjdzie książeczka idę z nią do weta i mam nadzieję, że to tylko uczulenie.
No i w ogłoszeniach i tak na codzień, będzie Nadia. Zgadzacie się? Ona i tak nie reaguje na Lalunia

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyna dzisiaj zaszalała, zabujała się w labku ;) Zaczęła robic fikołki, wchodzić na niego, dawali sobie buziaki :evil_lol:,normalnie całkiem inny pies.

Czy ona ma chipa? Jesli nie to umówiłbym się dzisiaj z lekarzem na jakiś termin, bo u nas jest za darmo

Posted

Sunia dostała dwa zastrzyki. Biomectin i Dexasone.
Jeden na uczulenie, a drugi na pasozyty zewnętrzne, bo wet podejrzewa, że to świerzb, nuzyca itp.
Na antybiotyk będzie musiała poczekać, bo nie mam juz pieniędzy

Posted

borysus napisał(a):
Czy ona ma chipa? Jesli nie to umówiłbym się dzisiaj z lekarzem na jakiś termin, bo u nas jest za darmo

Nie, Lalunia nie miała czipa (w schronie nie chipujemy psów)...

Posted

10.07 Lalunia uciekła z mieszkania. Widziano ją w okolicach mostu Trzebnickiego.
Cały czas tam jeżdzę, ale do tej pory jej nie widziałem. Porozwieszałem plakaty, sprawdzałem w schronisku :bigcry:
Nie wiem co mam robić?

Posted

borysus napisał(a):
10.07 Lalunia uciekła z mieszkania. Widziano ją w okolicach mostu Trzebnickiego.
Cały czas tam jeżdzę, ale do tej pory jej nie widziałem. Porozwieszałem plakaty, sprawdzałem w schronisku :bigcry:
Nie wiem co mam robić?

Kiedyś uciekła sunia jednej dziewczynie z Wrocławia,ale nie została z tym sama,pół Wrocka jej szukało,szkoda,że tak mizerny jest odzew ludzi z wrocławia na Twój apel i prosbe na wątku zaginionych psów...Suni szukało wtedy kilkadziesiąt osób i to w zimę,w mróz...no ale teraz są wakacje,część ludzi powyjeżdżała.napisz pw do ciotek z Wrocławia z prośbą o pomoc,dobre i 2,3 osoby jak pomogą szukać Laluni,zawsze to wieksza szansa na jej znalezienie.Przeciez cały Wrocław nie wyjechał z miasta na wczasy:roll:

Posted

Przydałoby się też zmienić tytuł wątku,że sunia uciekła,Wrocław proszony o pomoc,czy jakoś tak...wtedy więcej osób wejdzie na wątek i jest większa szansa pomocy w poszukiwaniach.Bo na zaginione psy zagląda niewiele osób

Posted

borysus napisał(a):
Czy tamtą sunie udało się znaleźć? Gdzie mam szukać, co zrobic żeby do mnie przyszła i nie uciekła dalej?

Tak,tamta sunia sie znalazła,ale dziewczyny jej dłuuugo szukały po całym mieście.No ale szukało ją prawie pół Wrocka.Ty sam jestes raczej bez szans:-(
Napisz pw do Any o szybką zmianę tytułu wątku i koniecznie w tytule musi byc,ze sunia zaginęła we Wrocławiu.Napisz do jakiejś ciotki z Wrocławia,niech Twoją prosbe o pomoc w poszukiwaniach przekaże dalej,no nie ma bata,musi Ci ktos pomóc,bo cienko widze szukanie suni w pojedynkę:roll:

Posted

Wtedy zaginęła moja Gaba, w dodatku w koszmarne mrozy. Znalazła się po dwóch miesiącach...

W razie czego mogę pomóc w poszukiwaniach (tylko faktycznie raczej rano/wieczorem), zaraz powklejam też apel na wrocławskich wątkach.

Posted

Tytuł zmieniony,
mysle ze ona sie mogła bać Borysusa bo w schronie nie ma zadnych męzczyzn, lepiej jakby szukały jej jakies kobiety albo dzieci które bardzo kocha, bo samo znalezienie nic nie da, trzeba ja jeszcze złapac :(
ja niestety mieszkam za daleko zeby pomóc :(

Posted

Ja też mieszkam za daleko ...
Moim zdaniem ona byłaby blisko lasu, lub w lesie ponieważ schron był położony blisko lasu i tam czuła się o wiele lepiej niż w mieście...

Posted

to tez racja, ja mieszkam przy lesie, ale musze kawałek przejsc z mojego domu ruchliwą ulicą, to sie bardzo bała, a jak tylko weszlismy do lasu była całkiem inna, biegala, cieszyła sie.... :( oby nic jej sie nie stało i sie odnalazła

Posted

I właśnie uciekła na podobny teren. Może to nie las, ale szerokie wały na Odrą, pełne krzaków i drzew.
Byłem dzisiaj z Diuną i nic, jutro jadę z Uru , przeszukamy następny kawałek.
Wydrukuję ulotki, bo Diuna mówiła, że to lepiej skutkuje nż plakaty.

Ona mnie się nie słucha ani nie reaguje, pewnie ze strachu. Wezmę ze soba jedzenie i kaczkę na którą reagowała

I jak na złość we Wrocławiu są masakryczne upały, można szukać tylko rano lub wieczorem, pomijając fakt , że człowiek po godzinie wysiada to psy są mądrzejsze i pewnie siedzą gdzieś skitrane tam gdzie chłodno, więc w południe marne szanse

Posted

Będę się rozglądać na spacerach z psem do 10:30 i od 20:00. Moje okolice to Grunwald do Galerii Dominikańskiej, do Mostu Zwierzynieckiego i pl. Bema- jakoś tak polukam :)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Wtedy zaginęła moja Gaba, w dodatku w koszmarne mrozy. Znalazła się po dwóch miesiącach...

W razie czego mogę pomóc w poszukiwaniach (tylko faktycznie raczej rano/wieczorem), zaraz powklejam też apel na wrocławskich wątkach.

Tak,wiedziałam że to Tobie Ulv zaginęła Gaba,cały czas śledziłam Wasze poszukiwania i wpadłam w euforię po jej znalezieniu,tak jak i wszyscy zresztą.kawał dobrej roboty odwaliliście:)
Czy lalunia też jest juz ogłoszona na NK,tak jak Gaba?Na NK bardzo dużo osób pomagało szukać Gabuni

Posted

Dziewczyny z Obornik

Może udałoby się Wam zebrać i przyjechać do Wrocławia w sobotę lub w niedziele?
Możliwe, że ona by Was rozpoznała jeżeli się uda ją namierzyć?
Może jak Was usłyszy to wyjdzie?

spróbujcie się zorganizować

Posted

To chyba niewiele da, bo to jest tak duży teren, że bez informacji od napotkanych ludzi, zamieszkujących te okolice raczej sami jej nie znajdziemy. My zrobilismy dzisiaj z Uru następną część, jutro zrobimy kolejną. Jest tam blisko prywatny, opuszczony teren, magazyny, browar, wszystko ogrodzone, ale idealne miejsce dla małego uciekiniera, spokojnie mogłaby się przecisnąć i tak myślę, że jutro postaram się tam wbić

Posted

borysus napisał(a):
To chyba niewiele da, bo to jest tak duży teren, że bez informacji od napotkanych ludzi, zamieszkujących te okolice raczej sami jej nie znajdziemy. My zrobilismy dzisiaj z Uru następną część, jutro zrobimy kolejną. Jest tam blisko prywatny, opuszczony teren, magazyny, browar, wszystko ogrodzone, ale idealne miejsce dla małego uciekiniera, spokojnie mogłaby się przecisnąć i tak myślę, że jutro postaram się tam wbić

skoro uważasz, że niewiele da jak będze jej szukało więcej osób...