Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Ludziom nie robię prezentów - mogą sami o sobie zadbać, w odróżnieniu od psów, także androvit musisz sobie sam kupić.[/QUOTE]
Przecież to był żart, nie wiem czemu tak poważnie do tego podeszłaś?

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='borysus']Przecież to był żart, nie wiem czemu tak poważnie do tego podeszłaś?[/QUOTE]

Wiesz, może dlatego, że miałam batalię o to, aby zamiast upierdliwego domagania się aktualnych zdjęć pewnych 2 suczek z zamojskiego schroniska, przebywających w miejscu, gdzie nawet złapanie zasięgu ery jest cudem boskim, o internecie nie ma co marzyć, u osoby bez samochodu, w domku w środku lasu - zacząć wreszcie zbierać kasę na leki dla tych suk i jedzenie dla nich bo się skończyło, a nie tylko żądać i chcieć fotki se śliczne oglądać bo "one takie ładne" i narzekać i psioczyć, że tych zdjęć nie ma ... sory, ale wiesz ... nabuzowana tu wpadłam. I jeszcze mnie trzyma, nie powiem, że nie. Mam silną alergię na roszczeniowość i pozorowanie, że się coś robi.

Napisz mi, czy Twoim zdaniem dobre witaminy wybrałam - bo szampon jest dobry i wypróbowany, flavitol też swoim psom dawałam i jest OK, błyszczą się jakby olejkiem miały sierść nasmarowaną, wesołe i zdrowe byczki - ale może ktoś ma inne zdanie, bo ich kondycja może nie być zasługą witamin tylko jedzenia.
Wyjeżdżam w środę do tych małych pipek zamojskich tam w las, więc będę poza zasięgiem, do środy rano musi być decyzja.
AAa, i adres - możesz mi wysłać na PW, bo niech wyślą od razu do Ciebie, szybciej będzie niż do mnie i ja znowu odsyłam i cała Polskę wszerz i wzdłuż i w poprzek ten biedny szamponb i witaminy objadą ...

Posted

[quote name='borysus']

Zgadzacie się, zebym założył Laluni wątek na dolnośląskim i przechrzcił inaczej?[/QUOTE]

mozna napisać do moda zeby przeniósł wątek na dolnosląskie i moge tez napisać o zmanę prowadzącego wątku, jak chcesz z resztą.

Posted

Napisz mi, czy Twoim zdaniem dobre witaminy wybrałam - bo szampon jest dobry i wypróbowany, flavitol też swoim psom dawałam i jest OK, błyszczą się jakby olejkiem miały sierść nasmarowaną, wesołe i zdrowe byczki -

Moim zdaniem o.k., pod warunkiem, że już nie będziesz "wpadać nabuzowana" ;)

Posted

borysus napisał(a):
Moim zdaniem o.k., pod warunkiem, że już nie będziesz "wpadać nabuzowana" ;)

Na to gwarancji nie daję - mam prawdziwie słowiański temperament.

To zamawiam i adres na PW proszę, podam sprzedającemu od razu Twój adres do wysyłki, ja w środę wyjeżdżam i może się nie zgrać wysyłanie dalej i przesyłanie.

Posted

Lalka ma pomysły nie z tej ziemi. Jakby mogła wlazłaby na żyrandol :evil_lol:
Poszedłem wczoraj zrobic obiad, wchodze do pokoju , a psa nie ma . Przeszukałem wszystko, każdy zakamarek, a po 15 minutach znalazłem ją szczęśliwą na szafie :evil_lol:
Przypuszczam, że weszła na klimatyzator , z niego na telewizor i potem na szafę, bo nie wydaje mi się , żeby podkoczyła na 1,7 m ;)

Posted

Czy ona tam miała opiekuna do którego była przywiązana? Była w boksie czy luzem?
Mam wrażenie, że źle się czuje w czterech ściananch i jest smutna. Chciałem ją rozweselić i się pobawić, ale nie reaguje na żadne zabawki

Posted

ona była luzem na wybiegu wiec miała duzo miejsca i swobody,
nie kojarze zeby ktos sie nia zajmował, czasem wolontariusze brali ja na spacer do lasu i tyle

Posted

Kąpnąłem ją ;), wyczesałem i poprzycinałem jej niektóre sterczące kłaczki, na wszystko wyraziła zgodę , a przycinanko chyba się spodobało , bo zasnęła :)
Przyjrzałem się jej uszom i oczom i wydaje mi się , że ma uczulenie. W środku uszy o.k., ale na uchu ma strupki, przerzedzoną skórę nad jednym oczkiem i ranki i się czuchra

Posted

Miśka nie chce wracać do domu :placz:, nie za dobrze się w nim czuje w przeciwieństwie do Ofki, bo ta znowu nie chce z niego wyjść ;) . Mam nadzieję , że się przyzwyczai, bo inaczej trzeba będzie szukac domku z ogrodem.
Pod względem jedzenia jest dosyć wybredna. Royala nie ruszyła, ekonomiczną bosha zjadła dopoiero jak polałem oliwą. Tego co ugotuję nie rusza, niewdzięcznica :evil_lol:
Kupiłem dzisiaj im łapki, kiełbaski i krokodylki z chlorofilem i koopa :roll: , nie chcą
Jedyne co zjadła z własnej woli to mięsko z kurczaka i serek

Posted

wybredna to jest, u mnie tylko szynke jadła i suchą karme mojego kota...
u mnie jak była cały dzień też siedziala na ogórdku i do domu wracała tylko temu ze moje psy szły i ona za nimi, w schronie była caly czas na dosyc duzym wybiegu, jest pewnie przyzwyczajona do tego a nie do zamknięcia.
a ktoś mógłby zrobić jej banerek?

Posted

Borysus zakupy zrobione, ja od środy będę na urlopie poza netem do 26 lipca, w miejsce, gdzie nie ma internetu i nawet z zasięgiem tel. kom. jest kiepsko, więc jakby szampon z witaminami nie doszły, to wyślij mi PW, dobrze ?

Posted

nie wiedziałam ze lalunia ma banerek, jakos nie zauwazyłam, dzieki Tolu, to juz nie trzeba, chociaz Borysus i tak pewnie jakiś swój stworzy :)

Posted

Ona totalnie mnie zlewa :-? , jakbym był jakims natretnym żulem, którego się lekcewazy :evil_lol:
Mogę sobie cmokać , gwizdać, gadac do niej, pewnie nawet chrumkać i totalna olewka :helo:

Nawet zdjęć nie moge jej zrobic z przodu , bo sie odwraca do mnie tyłkiem ;)