Agrafka2- Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 W tym temacie piszmy jakie można wymyślić psu zajęcie gdy jest sam w domu. Quote
gayka Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ja kupuję wszelkie zabawki do których mozna coś wsadzić, głównie firmy Kong ale nie tylko. Jako wypełniacz leci pasta Kong oraz serek topiony. Takie 3,4 zabawki zostawiam w różnych częściach mieszkania. Psina ma też różne przysmaki do gryzienia tylu żwacze, tchawice , skóry wołowe. Daję jej je zamiennie, żeby się nie znudziły. Jednak główna zasada pozostawiania psa w domu samego to uprzednie wymęczenie go porządnym spacerem i zabawą. Quote
taks Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 dobrać psu przyjaciela/towarzysza - najlepiej ze schroniska:eviltong: zapewniam, że to najskuteczniejsza metoda na samotność:lol: Quote
olinafm Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 gryzak -u nas zawsze wędzone świńskie ucho. Ostatnio odkryłam nowy wynalazek skóra dorsza z fish4dogs (najlepiej taka zwinięta w kość), nie jest to co prawda gryzak-żujek, ale można zostawić w którymś miejscu w mieszkaniu i potem pies ma fajną niespodziankę w ciągu dniu, a jeśli pies nie jest duży to zajmie mu chwilę zjedzenie tego Quote
yuki Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Może i nie jest to zajęcie, ale ja kładę klatkę z myszką na podłodze, bo moja suka bardzo lubi na nią patrzeć, dodatkowo jak wychodzę to włączam cichutko radio, bo jakoś mi się wydaje, że ona się wtedy lepiej czuje + włączone światło. Quote
olinafm Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Ja radio też zostawiam. Mój pies cały dzień słucha Trójki, dzięki czemu jest później niesamowicie wygadany:eviltong: Quote
OlaandSolo Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 z trójką naprawdę super pomysł:evil_lol: ja jestem z mojego bardzo zadowolona. Ma pół roku i przez te 2-4 h sobie śpi:loveu::loveu::loveu: ale oczywiście zabawki też są:multi: Quote
nakir Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 wczoraj w radio leciały same słowiki i moj psiun duzo wył bo sasiedzi sie skarzyli:evil_lol: Quote
Wioleczka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Moj Niko ma piszczalki, pileczki, kostki i ucho swinskie do gryzienia. Tylko problem w tym, ze kostki i ucho gdzies zakopuje. Wiekszosc kostek jest juz gdzies zakopane w ogrodzie, wiec jak mu kupujemy nowe to pilnujemy, by gryzl w domu. Ale on bierze kostke (albo ucho) w zeby i leci na lozko zakopac pod posciel:placz:Czemu tak robi? Quote
Daja_ Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Wioleczka napisał(a):Moj Niko ma piszczalki, pileczki, kostki i ucho swinskie do gryzienia. Tylko problem w tym, ze kostki i ucho gdzies zakopuje. Wiekszosc kostek jest juz gdzies zakopane w ogrodzie, wiec jak mu kupujemy nowe to pilnujemy, by gryzl w domu. Ale on bierze kostke (albo ucho) w zeby i leci na lozko zakopac pod posciel:placz:Czemu tak robi? gromadzi zapasy na zimę :evil_lol: i na 2012 :evil_lol: to jest normalne zachowanie psa,zostało mu to z przodków.Tak jak mówię,wyżej,jak pies nie może czegoś zjeść,to nie koniecznie to zostawia na ziemi,tylko idzie to zakopać zostawia sobie na później :evil_lol: Rada ? Jak ma czegoś za dużo,to mu nie dawać.Bo się popsuje i będą inne nieszczęścia.;) Quote
Meiram Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Moja sunia jak zostaje sama to uwielbia gryźć plastikową miseczkę - to jej ulubiona zabawka:) poza tym zostawiam jej kość, piłkę, zabawkowego pieska i szmatkę z froty. Generalnie to ją zajmuje , chociaż buty niestety muszą być w szafce. Quote
dunia77 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Polecam zamrożenie konga z zawartością przez noc - pies będzie miał dłuższą zabawę. Quote
bejbe1012 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Mój bedzie zostawał w domu jakies 6 h sam..... troche się boje co to będzie... Bo już raz przegryzł 2 kable.... ale jak na niego nakrzyczelismy to juz tam nawet nie podchodzi xD Teraz zostaje jakies 3-4 h no to nawet grzeczny pełno zabawek porozwalanych wszedzie najpier sie bawi a potem to chyba spi xD Quote
Daja_ Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 bejbe1012 napisał(a):Mój bedzie zostawał w domu jakies 6 h sam..... troche się boje co to będzie... Bo już raz przegryzł 2 kable.... ale jak na niego nakrzyczelismy to juz tam nawet nie podchodzi xD Teraz zostaje jakies 3-4 h no to nawet grzeczny pełno zabawek porozwalanych wszedzie najpier sie bawi a potem to chyba spi xD zabezpiecz kable bo stanie sie tragedia. I nie krzycz na psa,jeśli zrobi coś takiego,widocznie ma za mało zabawy w domu gdy was nie ma,i on robi tak pod wpływem nerwów bo jest sam. Ile pies ma lat? Quote
Agrafka2- Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 polecam przed wyjściem z domu pobawić się z nim trochę sznurem (jeśli lubi) później trochę go (sznur) troche w karmie potrzymać i mu dać przed wyjściem Quote
Recommended Posts