Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Ja kupuję wszelkie zabawki do których mozna coś wsadzić, głównie firmy Kong ale nie tylko. Jako wypełniacz leci pasta Kong oraz serek topiony. Takie 3,4 zabawki zostawiam w różnych częściach mieszkania.
Psina ma też różne przysmaki do gryzienia tylu żwacze, tchawice , skóry wołowe. Daję jej je zamiennie, żeby się nie znudziły.
Jednak główna zasada pozostawiania psa w domu samego to uprzednie wymęczenie go porządnym spacerem i zabawą.

Posted

dobrać psu przyjaciela/towarzysza - najlepiej ze schroniska:eviltong:
zapewniam, że to najskuteczniejsza metoda na samotność:lol:

Posted

gryzak -u nas zawsze wędzone świńskie ucho. Ostatnio odkryłam nowy wynalazek skóra dorsza z fish4dogs (najlepiej taka zwinięta w kość), nie jest to co prawda gryzak-żujek, ale można zostawić w którymś miejscu w mieszkaniu i potem pies ma fajną niespodziankę w ciągu dniu, a jeśli pies nie jest duży to zajmie mu chwilę zjedzenie tego

Posted

Może i nie jest to zajęcie, ale ja kładę klatkę z myszką na podłodze, bo moja suka bardzo lubi na nią patrzeć, dodatkowo jak wychodzę to włączam cichutko radio, bo jakoś mi się wydaje, że ona się wtedy lepiej czuje + włączone światło.

Posted

z trójką naprawdę super pomysł:evil_lol:

ja jestem z mojego bardzo zadowolona. Ma pół roku i przez te 2-4 h sobie śpi:loveu::loveu::loveu:

ale oczywiście zabawki też są:multi:

• 3 weeks later...
Posted

Moj Niko ma piszczalki, pileczki, kostki i ucho swinskie do gryzienia. Tylko problem w tym, ze kostki i ucho gdzies zakopuje. Wiekszosc kostek jest juz gdzies zakopane w ogrodzie, wiec jak mu kupujemy nowe to pilnujemy, by gryzl w domu. Ale on bierze kostke (albo ucho) w zeby i leci na lozko zakopac pod posciel:placz:Czemu tak robi?

Posted

Wioleczka napisał(a):
Moj Niko ma piszczalki, pileczki, kostki i ucho swinskie do gryzienia. Tylko problem w tym, ze kostki i ucho gdzies zakopuje. Wiekszosc kostek jest juz gdzies zakopane w ogrodzie, wiec jak mu kupujemy nowe to pilnujemy, by gryzl w domu. Ale on bierze kostke (albo ucho) w zeby i leci na lozko zakopac pod posciel:placz:Czemu tak robi?

gromadzi zapasy na zimę :evil_lol: i na 2012 :evil_lol:

to jest normalne zachowanie psa,zostało mu to z przodków.Tak jak mówię,wyżej,jak pies nie może czegoś zjeść,to nie koniecznie to zostawia na ziemi,tylko idzie to zakopać zostawia sobie na później :evil_lol:

Rada ?
Jak ma czegoś za dużo,to mu nie dawać.Bo się popsuje i będą inne nieszczęścia.;)

• 2 weeks later...
Posted

Moja sunia jak zostaje sama to uwielbia gryźć plastikową miseczkę - to jej ulubiona zabawka:) poza tym zostawiam jej kość, piłkę, zabawkowego pieska i szmatkę z froty. Generalnie to ją zajmuje , chociaż buty niestety muszą być w szafce.

• 2 weeks later...
Posted

Mój bedzie zostawał w domu jakies 6 h sam..... troche się boje co to będzie... Bo już raz przegryzł 2 kable.... ale jak na niego nakrzyczelismy to juz tam nawet nie podchodzi xD
Teraz zostaje jakies 3-4 h no to nawet grzeczny pełno zabawek porozwalanych wszedzie najpier sie bawi a potem to chyba spi xD

Posted

bejbe1012 napisał(a):
Mój bedzie zostawał w domu jakies 6 h sam..... troche się boje co to będzie... Bo już raz przegryzł 2 kable.... ale jak na niego nakrzyczelismy to juz tam nawet nie podchodzi xD
Teraz zostaje jakies 3-4 h no to nawet grzeczny pełno zabawek porozwalanych wszedzie najpier sie bawi a potem to chyba spi xD

zabezpiecz kable bo stanie sie tragedia.
I nie krzycz na psa,jeśli zrobi coś takiego,widocznie ma za mało zabawy w domu gdy was nie ma,i on robi tak pod wpływem nerwów bo jest sam.
Ile pies ma lat?

• 2 weeks later...