Lilmo Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 To jest Bryś? :o Oszukujecie! :evil_lol: Wspaniała metamorfoza! Brysiu dzielny i piękny pies z Ciebie! Quote
supergoga Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Bryś nie jest młody, ma około 7 lat. Trafił do przytuliska i pod opiekę Fundacji dla Zwierząt Animalia w tragicznym stanie. Wychudzone, apatyczne zwierzę, bez włosów – poranione i bardzo, bardzo biedne. Kilka miesięcy trwała walka o życie i szczęście Brysia – i udało się. Teraz to nie ten sam pies. Piękny, imponujący Bryś cieszy oko. Biszkoptowo-płowa szata, dostojny chód, ładna sylwetka – Bryś jest naprawdę niezwykły. Nic nie przypomina tego psa sprzed kilku miesięcy, nic oprócz zdjęcia i.. smutku, który czasami pojawia się w Brysiowych oczach. Bo Bryś tęskni – za człowiekiem. To łagodny, zrównoważony psiak. Jest wspaniałym gospodarzem swego terenu. Razem z opiekunem obchodzi przytulisko, pomaga w pracach, co jakiś czas wstawiając łeb pod głaszczącą, dobrą rękę człowieka. Bo Bryś już wie, że człowiek potrafi kochać takiego psa jak on. Psa, który nie ma rodowodu, który nie jest najmłodszy i który nie przypomina żadnej rasy. Za to ma wielkie serce do kochania, wierność od czubka nosa po koniec ogona i zaufanie. Nie wolno nam go zawieść. Dlatego bardzo, bardzo chcielibyśmy, żeby Bryś znalazł swoje własne miejsce, gdzie mógłby się czuć ważny i dumny. Własnego człowieka, za którym wodziłby wzrokiem . Własne legowisko, miski i poczucie bezpieczeństwa. Nie możemy pozwolić aby walka o życie Brysia skończyła się jego dożywociem w schroniskowym boksie, nawet jeśli nikt tam go nie krzywdzi i wszyscy go lubią. Bryś czeka, tęsknie wpatruje się w każdego kto przekracza przytuliskową furtkę – może to po mnie, może teraz ja wyjdę do domu. Na razie wypatruje się bezskutecznie. Pomóżmy mu – pozwólmy Brysiowi dumnie wyjść za bramę na własnej smyczy – z własnym człowiekiem. Bryś jest zdrowy, ma książeczkę i komplet szczepień. Ale Bryś nie jest w pełni szczęśliwy, bo Bryś…jest bezdomny. http://www.allegro.pl/item718608430_brys_samotny_piekny_pies_czy_ma_szanse.html Quote
Lilmo Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Ogłoszenia dla Brysia ode mnie: Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Poznań 4lapy.pl Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Adopcje Psów ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! :: (S004027) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! - Poznań - Zwierzęta Dom i Ogród Zwierzęta » Żywe zwierzęta | Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! | Ogłoszenia Praca Nieruchomości Motoryzacja - Oglosze.pl przygarnijzwierzaka.pl ( czeka na akceptację ) Ogłoszenie nr 1832 - Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! - Ogłoszenia Internetowe. Darmowe.! Bryś - samotny, piękny pies prosi o szansę! / Psy > Pozostałe - Buk, Poznań Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Quote
eski Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Oj, aż mi się oczy mokre zrobiły kiedy zobaczyłam zdjęcia i przeczytałam tekst Supergogi.... Niesamowita zmiana. Piękny pies. Quote
Lilmo Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Przypominamy, że piękny, odmieniony Bryś czeka na wymarzony dom! ;) Quote
Gdusia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Juz dwa tygodnie cie nie widzialam. Ciekawe czy sie zmieniles :D Quote
ketunia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Brysiu jesteś śliczny. Czy były jakieś telefony w jego sprawie? Quote
Lilmo Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Otrzymałam dziś maila w sprawie Brysia. Pan pyta skąd dokładnie Bryś trafił do schroniska, gdyś w czerwcu zaginął mu bardzo podobny psiak. Pan napisał także, że jego psiak nazywał się Cyco. Może warto sprawdzić czy Bryś reaguje na to imię? Jedyne co mnie niepokoi to fakt, że Cyco zginął w czerwcu, a pierwszy post wątku jest z 3 czerwca. Jeżeli psiak rzeczywiście miał dom to musiał się pewien czas tułać, skoro trafił do schronu w takim stanie, a nie sądzę, żeby ktoś tak zabiedził psa, a później go szukał, chociaż... ludzie są różni. Quote
Gdusia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 W piatek sprawdzimy czy reaguje na to imie :) Quote
supergoga Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Raczej to nie ten pies. Przed tym zanim trafił do przytuliska mieszkał z robotnikami na jednej z budów. Długi czas. Dopiero jak zaczął chorować i tak potwornie wyglądał odprowadzili go do Pawła. Całe szczęście zresztą. Więc to chyba nie ten pies. Quote
agusiazet Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Kurczę, może ten Pan pokochałby Brysia, taka niesamowita zbieżność - moze to szansa dla Brysia!!!! Quote
Lilmo Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Brysiu czy wszystkie ciotki już o Tobie zapomniały? :( Tak tu cichutko... Quote
ketunia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 CZy Brysiu ma jakieś ogłoszenia i aktualne Allegro? Mogę mu zasponsorować. Czy któraś z Cioteczek mogłaby zrobić? Quote
Gdusia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jakos ostatnio nie mam czasu zagladac do was:-( niestety klasa maturalna troche wymaga ale mam to szczescie ze widze cie i reszte psiakow co tydzien :loveu: Quote
Lilmo Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 [quote name='ketunia']CZy Brysiu ma jakieś ogłoszenia i aktualne Allegro? Mogę mu zasponsorować. Czy któraś z Cioteczek mogłaby zrobić? Bryś ma ode mnie ogłoszenia na kilku stronach, linki są na poprzedniej stronie, lecz część z nich jest już pewnie nieaktywna, gdyż staram się w miarę regularnie odświeżać ogłoszenia, a wówczas usuwam te starsze. Co do allegro to zapewne Supergoga robi mu z fundacyjnego konta, lecz pewnie zwykłe. Przydałoby się wyróżnione,bo to zawsze zwiększa szanse na znalezienie domku :) Supergoga jak tutaj zajrzy to pewnie sama się wypowie w tej kwesti :) Quote
supergoga Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Bryś ma allegro na aukcji fundacyjnej i kilka też innych ogłoszeń. Ale cóż - tyle psiaków młodych szuka domu. kto spojrzy na Brysia. Quote
Ola la Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Brysiu ja zaglądam! odnowiłam Ci choooopie cafeanimala" - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl i odnawiać będe ;) Choc Brysio był przed moim wakacyjnym wyjazdem w metrze ale miałam tylko jeden telefon...... od kobiety która myslala ,ze to jej zaginiony przed dwoma laty pies....ale tamten nie mial ogona ... tak więc powiedziała ,ze gdyby Brysio nie miał ogona to odrazu by go brała....szkoda gadać. Quote
supergoga Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Nic, tylko dla kaprysu Pani trza brać siekiere i wyruszać na ogon Brysia. Ech, szkoda nawet słów. Ja na allegro miałam pytanie, takie jakied dziwnie - czy pies jest do adopcji. Nie odpisałam od razu, bo byłam w pracy. Następnie ta sama osoba złozyła oferte, mimo, że piszemy, iż aukcja charytatywna i przed oferte należy się skontaktowac o omówić sprawę adopcji. Nastepnie - meil z Allegro o wycofanie oferty, a jako powód - brak odpowiedzi na meila. Wszystko w ciągu 3 godzin. Nosz...widac powinnam siedzieć 24 h przy kompie, żeby odpowiadac palantom. :shake: Quote
Ola la Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 racja! no to Brysiu szybciuchno żegnaj się z ogonkiem na gnotek z nim i siekierką go!:shake: Ludzie naprawde są przerazająco "dziwni" i bezmyślni. eh. a z tym allegro to faktycznie dziwne...przeca jak jest numer telefonu to się dzwoni:roll: Quote
Lilmo Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Matko, tym ludziom to już się w głowach przewraca... Brysiu, ja nie tracę nadziei, wierzę, że już niedługo ktoś Cię pokocha! Quote
Gdusia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 A no szkoda bo nasz Brys robi sie sliczny a ogonek jaki puszysty dostaje:loveu: Musze przyznac ze z Bryska robi sie taki duzy misiek :D Quote
Ola la Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 oooo super ,ze Brysiu nam "puchnie" ;) jakbyscie mialy okazje zrobic pare fotek byloby super chruper ;) moze przyciagna uwage ludzi jakies "puchatsze" oblicza Brysiaka?:lol: Quote
Gdusia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Oczywiscie ze da rade :D:D To za tydzien Brys szykuj sie do malej sesyjki :D Quote
Ola la Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Gdusia napisał(a):Oczywiscie ze da rade :D:D To za tydzien Brys szykuj sie do malej sesyjki :D no to super :multi:z nowymi fotami to sie ludzie beda bić o Brycha!:-D Quote
Recommended Posts