Kasia77 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ależ cudowne zdjęcia!,piękne! Ogromnie się cieszę szczęściem psinki i jej całej rodziny... Quote
leni356 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Mamy kolejną bidulkę :( Oby się szybciutko znalazła http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginela-jamniczka-szorstkowlosa-okolice-lublina-140412/index12.html Quote
karluta Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Nie było mnie tutaj jakiś czas... Wchodzę i widzę zmieniony tytuł... Jak to czytałam i oglądałąm zdjęcia łzy sie w oczach pojawiły. Poczulam szczęście tej rodziny, kiedy odnaleźli przyjaciółkę utraconą tak dawno:multi: Czy wiecie jaki to zastrzyk nadziei dla Nas, szukających?? Oby jak najwięcej takich zakończeń:loveu: Whisky-Różyczko, wszystkiego dobrego mala myszko. Tak cudownie odmieniłaś się w swoim domku. Śliczności, dużo przeszła. Oby Twoje życie było zawsze cudowne i pełne miłości. Quote
Asia & Ginger Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Karluta, wyobrażam sobie jak taka historia może podnieść na duchu. Nadzieja powraca. :calus: Quote
bianka0 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dzisiaj znowu dzwoniła kobieta chętna do adopcji Różyczki. 4 dni temu zmarła jej staruszka spanielka,nasza sunia ujęła za serce ją i męża.Jak zwykle poprosiłam o adres mailowy,żeby przesłać jej stronkę ze spanielami do adopcji,ale jeszcze nie dostałam. Quote
Isadora7 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 bianka0 napisał(a):Dzisiaj znowu dzwoniła kobieta chętna do adopcji Różyczki. 4 dni temu zmarła jej staruszka spanielka,nasza sunia ujęła za serce ją i męża.Jak zwykle poprosiłam o adres mailowy,żeby przesłać jej stronkę ze spanielami do adopcji,ale jeszcze nie dostałam. Heh moje obserwacje jak działa allegro się zgadzają :). Musi być trochę zapytań sunia miała garść obserwatorów. Mam nadzieję ze jakaś spanielowata bida się załapie. Quote
bianka0 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Isadora7 napisał(a):Heh moje obserwacje jak działa allegro się zgadzają :). Musi być trochę zapytań sunia miała garść obserwatorów. Mam nadzieję ze jakaś spanielowata bida się załapie. Ja też mam taką nadzieję, dlatego na wszystkie sms-y oddzwaniam i namawiam na przejrzenie wątku adopcyjnego. Właśnie przeczytałam o tułaczce Balbinki, Boże jakie dwa różne zkończenia, szkoda że nie wszystko ma tak pomyślny finał jak losy Różyczki. Quote
bianka0 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Różyczka (Whisky ) jest od kilku dni w Zakopanym. Suczka wraca do normy,powoli resocjalizuje się. Jest wesoła,ale nie taka jak przedtem. W nocy wracają koszmary,biega, szczeka , ucieka przez sen. Ani ja, ani nikt z Nią emocjonalnie związany nie chcemy wiedzieć co się przez te miesiące działo.................... Quote
Isadora7 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 bianka0 napisał(a):Różyczka (Whisky ) jest od kilku dni w Zakopanym. Suczka wraca do normy,powoli resocjalizuje się. Jest wesoła,ale nie taka jak przedtem. W nocy wracają koszmary,biega, szczeka , ucieka przez sen. Ani ja, ani nikt z Nią emocjonalnie związany nie chcemy wiedzieć co się przez te miesiące działo.................... Dobrzę że sunia już u siebie łża sie oku kręci. Tym bardziej jak czytam siezy watek odprowadzonych jamnisiów do schronu (mama z córką) przez właścicielke. Wejście tutaj pozwala odreagować. Quote
bianka0 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 NIE POZWALA ODREAGOWAĆ. Bo te psy są z premedytacją kradzione, ze względu na swój exterior. Dopóki nie będziemy świadomie naszych ulubieńców kastrować,żeby nie podzieliły losów Różyczki,dopóty będą kradzione do pseudohodowli. Ona miała szczęście ,bo nie mogła mieć szczeniąt, moja Lilith miała mniej tego szczęścia, bo ją wyrzucono jak już nie mogła mieć szczeniąt i zachorowała. Pewnie sunia Whisky odnalazłaby się za kilka lat jako zupelnie zużyta sucz ,nie interesująca już nikogo. Tuptusia odebrałam z Warszawy,wysterylizowanego (a on jest naprawdę piękny,widziałaś go Isadoro) i bardzo mi to zaimponowało, że poprzedni właściciel uchronił go przed kradzieżą, przeprowdzając kastrację. Quote
Tola Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 U nas w schronisku jest stary spaniel/ka?, w deprescji, w starsznym stanie:-( Konczy sie kwarantanna i biedak na pewno trafi do boksów ogólnych:placz: W takim stanie psycghicznymj nie ma szans Quote
jogi Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 dopiero dziś trafiłam na ten wątek. Niesamowity. Cieszę się ogromnie, że RÓŻA odnalazła swoj dom. Zabiorę też głos w dyskusji. Bianko masz jak najbardziej rację, trzeba suki sterylizowac, tylko jak je oznaczyć?? Bo złodziej, nie bedzie wiedział, ze suka jest wysterylizowana. Potem jak nie będzie cieczek, to wyrzuci jak Róże. I tu trzeba coś wymyślić:roll: Quote
Asia & Ginger Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Tola napisał(a):U nas w schronisku jest stary spaniel/ka?, w deprescji, w starsznym stanie:-( Konczy sie kwarantanna i biedak na pewno trafi do boksów ogólnych:placz: W takim stanie psycghicznymj nie ma szans :placz: Czy jest szansa na fotki? Jak psiak trafił do schroniska? Quote
Tola Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Asia & Ginger napisał(a)::placz: Czy jest szansa na fotki? Jak psiak trafił do schroniska? Mam fotki, ale robione z większej odległocsi... Była dzisiaj w schronie ala123, ale nie pozwolono na wyprowadzenie psa. Zaraz wysle na pv Quote
bianka0 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Witam na szczęśliwym wątku Róży i proszę o pomoc już najłatwiejszą bo tylko materialną dla spanielki z Zamościa.Ona ma wielką szansę na życie. Oto ona ,stara ,zniszczona ,sponiewierana ,do której nie można się zbliżyć żeby zrobić normalne zdjęcia(tak jest w Zamościu). Oddałam jej swoje (od prawie roku )zarezerwowane miejsce w hoteliku u Murki dla starego jamnika.Mamy jutro transport do hoteliku,Murka z przyczyn dramatycznych zgodziła się przyjąć ją tydzień wcześniej. Spanielce-nieadopcyjnej dziwnie przedłuża się kwarantanna,nie ma czasu,jutro musi być w cudowny sposób wykupiona,żeby ślad po niej nie zaginął.Brakuje nam połowę deklaracji stałych wpłat na pobyt w hoteliku. Może zobaczy ją jakiś miłośnik spanieli. Quote
Asia & Ginger Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 A ile będzie kosztowało miesięczne utrzymanie suni w hoteliku? Zaraz wrzucam info na spanielowe. Może ktoś będzie mógł pomóc. Ja na razie mogę zaoferować 10 zł/miesięcznie. Quote
bianka0 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Asia & Ginger napisał(a):A ile będzie kosztowało miesięczne utrzymanie suni w hoteliku? Zaraz wrzucam info na spanielowe. Może ktoś będzie mógł pomóc. Ja na razie mogę zaoferować 10 zł/miesięcznie. Dzięki! Już wrzuciłam na Wasz wątek.U Murki piesek średni 300 zł miesięcznie. Mamy 150 i teraz dzięki Tobie 160 zł. Zamość wykupuje taką ilość psów ze swojej mordowni,że dziewczyny nie dają już rady wszystkich opłacać. Quote
Asia & Ginger Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Ale ja wrzuciiłam ją jeszcze na inne forum, o spanielach. ;) Teraz znikam na weekend, wracam w poniedziałek. Quote
bianka0 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ALMA2 napisał(a):A czy sunia ma wątek na dogo. Poproszę o link. Niestety suczki nie udało się dzisiaj wydostać ze schronu. Trzymajcie kciuki żeby do poniedziałku nic jej się nie stało. Ze względu na jej bezpieczeństwo będzie miała założony wątek w poniedziałek,jak dotrze cała i zdrowa do hoteliku do Murki. Quote
Tola Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ALMA2 napisał(a):A czy sunia ma wątek na dogo. Poproszę o link. Będzie wątek, jak sunia zostanie nwydana ze schronu bezpiecznie dotrze na miejsce... Quote
Asia & Ginger Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Tak nieśmiało zapytam, udało się wydostać sunię? Quote
bianka0 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Sunia noc spędziła już w hoteliku u Murki. Jest słodka,czekoladowa,ma ok 6-7 lat.Będzie miała założony wątek. Tutaj na zdjęciu nie widać, że ogonek nie jest kopiowany; on prawie nigdy nie staje w miejscu ;-) Quote
Isadora7 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 No właśnie też pzryszłam zobaczyc co się udało. Super ze już bezpeiczna. Ładna psina jest ja myślę ze ma szanse na domek. Quote
Recommended Posts