Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja napisał(a):
u Jurysia bez większych zmian - ma się dobrze. Mocz - zapach ok:) jutro będą nowe fotki.

Chętnie zobaczę Jurysia w śnieżnej scenerii. ;)

Posted

Czekamy na fotki, tak miło te pyszczki oglądać .Ronju nie wiem czy to juz pisałam ale koleżanka Jurysia to cała Dora (mieliście przyjemność ją poznać)

Posted

Fajny chłopak.Nadziei nie można tracić tylko uparcie ogłaszać.Podobno na każdy garnek znajdzie się pokrywka.Więc Juryś gdzieś ma ten swój garnek tylko on o tym jeszcze nie wie.
Wpłaciłam swoją dolę.

Posted

Poker napisał(a):
Fajny chłopak.Nadziei nie można tracić tylko uparcie ogłaszać.Podobno na każdy garnek znajdzie się pokrywka.Więc Juryś gdzieś ma ten swój garnek tylko on o tym jeszcze nie wie.
Wpłaciłam swoją dolę.

Poker, zdaje się, że ogłaszałaś swoje tymczasy w jakiejś wrocławskiej gazecie... Czy mogłabyś ewentualnie ogłosić Jurysia?

Posted

Poker napisał(a):
Wpłaciłam swoją dolę.

Dobre z tym garnkiem (nie słyszałam tego nigdzie), Jurysiowi jest miło u Ronji więc...

Posted

GochaT napisał(a):
Jurysiowi jest miło u Ronji więc...

Jurysiowi jest miło, ale nie może zostać na stałe tu, gdzie jest, więc... Trzeba go wciąż ogłaszać.

Posted

[quote name='stonka1125']Musi znaleźć domek i znajdzie, jestem tego pewna, a na SUPER DOMEK warto czekać i Juryś się doczeka.
nie ma innego wyjścia:)

Posted

Zabawy w śniegu z udziałem psów są bardzo efektowne :-) Juryś wygląda wspaniale :happy1: Przelałam przed chwila moją deklarację dla przystojniaka.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Proszę o przesłanie na pw adresu hoteliku gdzie przebywa Jurand, ponieważ chcę przesłać mu mały, świąteczny prezent

o rany, dziękujemy:)
Juryś się ucieszy:)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Proszę o przesłanie na pw adresu hoteliku gdzie przebywa Jurand, ponieważ chcę przesłać mu mały, świąteczny prezent

ronja napisał(a):
o rany, dziękujemy:)
Juryś się ucieszy:)

Skąd wiesz? :lol:

Posted

Poker napisał(a):
dajcie mi krótki tekst, to zrobię ogłoszenie we wrocławskiej Wyborczej

Super! :multi:

Przykładowe teksty:

[FONT=Verdana][FONT=Arial]Juryś nie widzi, ale w codziennym, psim życiu w zupełności wystarcza mu słuch i węch. Szybko się uczy i dostosowuje do nowych warunków. Jest grzeczny, przyjacielski i wyjątkowo pogodny. Ma około 5 lat i jest średniej wielkości. Czy ktoś przygarnie ślepego kundelka, którego największym marzeniem jest mieć prawdziwy, kochający dom?[/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Arial]Niewidomy Juryś wie, co to cierpienie, tęsknota, smutek, strach i samotność. Garnie się do ludzi, podstawia główkę do głaskania, kładzie lekko posiwiały pysk na dłoni i "patrzy" z miłością. Pragnie być potrzebny i kochany, ale nikt go nie chce, bo jest całkowicie ślepy. Juryś nauczył się żyć bez wzroku i radzi sobie naprawdę dobrze. „Widzi” nasłuchując dźwięków i czując zapachy. Jest inteligentny, grzeczny, towarzyski i pogodny. Uwielbia ludzi, a w stosunku do innych psów zachowuje się przyjaźnie. Juryś bardzo czeka na dom i ludzi, których nigdy nie zobaczy, ale z całą pewnością bezgranicznie pokocha.

[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana][FONT=Arial]Jurand to około 5-letni, średniej wielkości kundelek uratowany ze schroniska. Od dłuższego czasu przebywa w hotelu dla psów w okolicach Warszawy. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. To grzeczny, przyjacielski i pogodny piesek. Uwielbia ludzi. Toleruje inne psy. Ładnie chodzi na smyczy. Jest niewidomy, ale radzi sobie bardzo dobrze. Mimo wielu ogłoszeń i starań wolontariuszy Jurand wciąż czeka na dom. Niestety, dla większości ludzi niewidomy pies to „kaleka” i „kłopot”. Mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto myśli inaczej i Jurand trafi do wymarzonego domu.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial]Jurand to około 5-letni, średniej wielkości kundelek, który już długo czeka na dom. Nie wyróżnia się urodą, ale za to ma złoty charakter. Trudno zauważyć, że jest niewidomy, bo radzi sobie doskonale. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.[/FONT]

[FONT=Arial]Jurand stracił wzrok, a zaraz potem dom i trafił do schroniska. Był przerażony i bał się poruszać. Ożywiał się tylko wtedy, gdy słyszał ludzki głos. Przeżył dzięki wolontariuszkom, które w porę zabrały go z azylu i zawiozły do hotelu dla psów. Jurand przeszedł niesamowitą metamorfozę - matowa sierść nabrała złocistego blasku, a na smutnym pysku zagościł szeroki uśmiech. Wolontariuszki, które odwiedzają go w hotelu są nim zachwycone - „Jest taki cudowny i kochany!”, „Wspaniały!”, „Ma oczka jak lusterka!” Niestety, nie mogą sobie pozwolić na adopcję kolejnego psa, bo mają już po kilka swoich zwierzaków. Od roku szukają mu domu, ale bezskutecznie… [/FONT]
[FONT=Arial]Jurand nigdy nie odzyska wzroku, ale jako niewidomy pies radzi sobie bardzo dobrze i szybko się uczy. Jest inteligentny, grzeczny, przyjacielski i pogodny. Kocha ludzi i jest najszczęśliwszy w ich towarzystwie. Ma około 5 lat i jest średniej wielkości. Czy kiedyś znajdzie swój prawdziwy dom?[/FONT]

Posted

stonka1125 napisał(a):
Tak Juryś to wyjątkowo radosne stworzenie! A tak widzę ronja że trochę Was przysypało od frontu:evil_lol:

trochę;) ładny widok mam z okna balkonowego
dajemy radę, tylko psiaki mają gorzej - prawie nikt nie chce chodzić na spacery do lasu, bo śniegu po pachy i nie ma jak kupy zrobić;)