Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
no to super wieści, że starczy na wszystko, ja cały czas licze, że jednak może da sie cos z tym wzrokiem zrobic....

musi starczyć,a jak nie to będziemy kombinowac,anioły w pogotowiu,deklaracji miesięcznych 45zł ponad normę,kto ma dać radę jak nie my!!!!!!!!!!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja a dałoby sie tak w przybliżeniu określić mniej więcej koszt podróży od ciebie do okulisty?żebyśmy wiedzieli na czym stoimy,bo dopiero doczytałam post maszaberli że to daleko:oops:

Posted

[quote name='stonka1125'] ronja a dałoby sie tak w przybliżeniu określić mniej więcej koszt podróży od ciebie do okulisty?żebyśmy wiedzieli na czym stoimy,bo dopiero doczytałam post maszaberli że to daleko:oops:
nie aż tak daleko:razz:
mieszkam 24 km od centrum W-wy, wszystko zalezy jak Jurand jeździ samochodem - jeśli jest grzeczny i będzie mógł podrózować jako pasażer obok kierowcy, zawiozę go sama - mam maleńki dwuosobowy samochód, który pali 6l - nie pamiętam ile jest w jedną stronę do dr Garncarza, na pewno więcej niż 80 km w obie strony nie zrobimy. jesli mamy zawieźć Juranda razem z męzem, to wyjdzie nieco więcej, bo jego samochód więcej pali - na pewno wyjdzie nie więcej niż 50zł, a moim ze 30zł pewnie

Posted

ronja napisał(a):
nie aż tak daleko:razz:
mieszkam 24 km od centrum W-wy, wszystko zalezy jak Jurand jeździ samochodem - jeśli jest grzeczny i będzie mógł podrózować jako pasażer obok kierowcy, zawiozę go sama - mam maleńki dwuosobowy samochód, który pali 6l - nie pamiętam ile jest w jedną stronę do dr Garncarza, na pewno więcej niż 80 km w obie strony nie zrobimy. jesli mamy zawieźć Juranda razem z męzem, to wyjdzie nieco więcej, bo jego samochód więcej pali - na pewno wyjdzie nie więcej niż 50zł, a moim ze 30zł pewnie

To jednak nie jest tak daleko :multi:

Posted

stonka1125 napisał(a):
musi starczyć,a jak nie to będziemy kombinowac,anioły w pogotowiu,deklaracji miesięcznych 45zł ponad normę,kto ma dać radę jak nie my!!!!!!!!!!

stonka:loveu: oczywiście, że w razie czego będziemy kombinować, 'eskadry aniołów' stoją w pogotowiu i nie pozwolą aby pieniądze były ważniejsze niż ta cieplutka przystań Juranda.Nie takie rzeczy się robiło na Dogo. Teraz znikam ( ale czuwam:p ) i dalej obserwuje rozwój sytuacji. Jurand to od ciotki Marysi:buzi:

Posted

marysia55 napisał(a):
stonka:loveu: oczywiście, że w razie czego będziemy kombinować, 'eskadry aniołów' stoją w pogotowiu i nie pozwolą aby pieniądze były ważniejsze niż ta cieplutka przystań Juranda.Nie takie rzeczy się robiło na Dogo. Teraz znikam ( ale czuwam:p ) i dalej obserwuje rozwój sytuacji. Jurand to od ciotki Marysi:buzi:

I co tu dodawać? No,chyba że to...Jurand to od ciotki zuzlikowej :buzi:

Posted

Maszaberla napisał(a):
To jednak nie jest tak daleko :multi:

zdecydowanie bliżej niż od nas do poznania,jadąc przez radlin mamy ok. 70 km w jedną stronę:cool3:

niech juz będzie ten dzień kiedy jurand pojedzie spakowany po nowe zycie!!!!!!

Posted

Proponuję wcześniej umawiać wizytę u dr Garncarza, bo to okres urlopowy i mozna trafić na dłuższą przerwę.
Poza tym są spore kolejki, wiem, bo aktualnie jeżdżę z Kacperkiem.
Teraz jesteśmy zapisani na 13 lipca, więc wiem, że dr będzie jeszcze przed urlopem.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Proponuję wcześniej umawiać wizytę u dr Garncarza, bo to okres urlopowy i mozna trafić na dłuższą przerwę.
Teraz jesteśmy zapisani na 13 lipca, więc wiem, że dr będzie jeszcze przed urlopem.

Myślę,ze dobrze byłoby skorzystać z rady Evy...

Posted

EVA2406 napisał(a):

ronja co ty na to?jak dla mnie świetny pomysł,mogę zadzwonić i umówić go na wizytę,ale potrzebuję numer

Posted

[quote name='stonka1125']ronja co ty na to?jak dla mnie świetny pomysł,mogę zadzwonić i umówić go na wizytę,ale potrzebuję numer

Pisz na pw do Evy2406...ona wszystko wie, bo musi!

Kacprutku...choć teraz pożyczę Ci zdrowej nocki!

Posted

tel do kliniki dr Garncarza- 22- 8588062

stonka, możesz nas zapisać na pierwszy wolny termin, ja mam urlop dwumiesięczny,więc mogę zawieźć Juranda w każdej chwili - jeśli byłaby jakaś mozliwość wyboru, to nie chciałabym tylko ładować się w korki, więc fajnie, jesli udałoby się dostać rano lub wieczorem. jeśli nie, to oczywiście przeżyjemy i korki.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Pisz na pw do Evy2406...ona wszystko wie, bo musi!

Kacprutku...choć teraz pożyczę Ci zdrowej nocki!

Zuzliku :loveu:, wzruszasz mnie nieustannie, tym że będąc nawet na innych wątkach myślisz o Kacperku.

Posted

kurcze tak sobie mysle, że tyle szcześcia ostatnio ma ten psiak...tyle dobrych duszków zleciało sie na ten wątek, tyle osób zadeklarowało pomoc, ma wspaniały tymczas w pokoju......a najwiekszym szczesciem bedzie jak sie okaze, że może uda sie sprawic by Jurand widział...juz nie moge sie doczekac Jego wyjazdu ze schronu i wizyty;);)

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']kurcze tak sobie mysle, że tyle szcześcia ostatnio ma ten psiak...tyle dobrych duszków zleciało sie na ten wątek, tyle osób zadeklarowało pomoc, ma wspaniały tymczas w pokoju......a najwiekszym szczesciem bedzie jak sie okaze, że może uda sie sprawic by Jurand widział...juz nie moge sie doczekac Jego wyjazdu ze schronu i wizyty;);)

Obyś napisała to w szczęśliwą godzinę!:loveu:

Eva...jak na wątek nie zalecę to choć tak pożyczę mu dobrej nocki!:oops:
Zdrowej-Kacperku!:loveu:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Moja deklaracja już przelana i jak najbardziej będę ją wpłacała tak długo jak będzie trzeba tylko proszę o comiesięczne przypomnienie

Moja też i też będę wpłacała tak długo jak będzie trzeba