Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie nic z Jurandem tylko może napisała coś , co za chwilę okazało się nieaktualne, a Wy biedne już umieracie ze strachu :roll:

Posted

eee wiecie co, nie ma się co martwić
teraz zauwazyłam, że Stonka tylko edytowała swój poprzedni post i
NA PEWNO to nie chodzi o to, że pomaganie Jurandowi nieaktualne, tylko, że ten post jej jest nieaktualny

Posted

supergoga napisał(a):
Oby, ale pamiętać należy, że niektóre ciotki mają "Globus Histericus" i zważyć to wszystko trzeba.

goga no wiesz ty co ,"Globus Histericus" :mad:
ale budujaca jest reakcja ciotek jurysiowych:evil_lol:mój błąd że napisałam nieaktualne,przepraszam za nerwy:cool3:

Posted

[quote name='magda222']Żeby tylko Jurand wytrwał te 2 tygodnie...
wytrwa!!!!chciałam powiedzieć,ze pieniążki płyną szerokim strumieniem,doszła juz kasa od:
stałe
iwlajn 50zł
supergoga 20zł
Lu_gosiak 10zł
ajula 15zł
ihabe 30zł
poker 10zł
eski 20zł
lidan 20zł
panna x 50zł

i jednorazowe
maszaberla 20zł
malicja 50zł
asl 10zł

dodatkowo bez deklaracji wpłaciła bebcik ,do podziału dla juranda i pepsi (http://www.dogomania.pl/forum/f28/pepsi-juz-w-klinice-potrzebne-pieniadze-na-leczenie-139444/#post12418940)
50 zł,czyli 25 dla juranda

w tej chwili stan jurandowego konta wynosi 330 zł:multi::multi::multi:

poproszę o numer telefonu do ronji,musimy dokładnie dogadac termin!!!

Posted

[quote name='stonka1125']
poproszę o numer telefonu do ronji,musimy dokładnie dogadac termin!!!

stonka, nie umiem dokładnie powiedzieć Ci na kiedy miejsce będzie gotowe, pisałam, ze do dwóch tygodni powinniśmy się wyrobić. dam znać na początku przyszłego tygodnia jak to wygląda, bo w sobotę będziemy wygradzać miejsce dla Juranda i zależy jak sprawnie nam to wszystko pójdzie. psi pokój ma 50m, Jurand dostanie 1/4 tego, oczywiście z kanapą do dyspozycji

Posted

ronja napisał(a):
stonka, nie umiem dokładnie powiedzieć Ci na kiedy miejsce będzie gotowe, pisałam, ze do dwóch tygodni powinniśmy się wyrobić. dam znać na początku przyszłego tygodnia jak to wygląda, bo w sobotę będziemy wygradzać miejsce dla Juranda i zależy jak sprawnie nam to wszystko pójdzie. psi pokój ma 50m, Jurand dostanie 1/4 tego, oczywiście z kanapą do dyspozycji

ronja chodzi o to ,że mamy dość ograniczone możliwości czasowe z dowozem juranda,pasuje nam 4 i 5 lipiec bo tak tż ma wolne, najbardziej pasowałby nam 4 lipiec,bo to długa wyprawa i dzień odpoczynku przed pracą się przyda:cool3:

Posted

ronja napisał(a):
odwiedzać można, jak najbardziej:p
też myślę, że dr Garncarz poradzi najlepiej

A co z wizytą Juranda u Garncarza ( okulista wet.), to chyba musiałoby być przed wyjazdem , ponieważ on jest w Poznaniu .A z tego co rozumiem Jurand jedzie pod Warszawę .I czy w tej sytuacji starczy finansów , czy nie lepiej jeszcze dozbierać ? na diagnozę u okulisty i ewentualne leczenie

Posted

ronja napisał(a):

Dziewczyny poczekajcie spokojnie, dajcie dziewczynie przygotowac wszystko po kolei ;)

Posted

Maszaberla napisał(a):
Dziewczyny poczekajcie spokojnie, dajcie dziewczynie przygotowac wszystko po kolei ;)

ja chciałam tylko spytac czy ten termin pasuje ronji ,bo nam tylko ten niestety ,następne wolne za dwa tygodnie po tym terminie,a jeżeli chodzi o okulistę to pozostawiam to zupełnie do dyspozycji ronji,bo przeciez doktor garncarz w warszawie przyjmuje,ja myslę że na okuliste będzie czas jak jurand się troszkę zadomowi:razz:

Posted

stonka1125 napisał(a):
jeżeli chodzi o okulistę to pozostawiam to zupełnie do dyspozycji ronji,bo przeciez doktor garncarz w warszawie przyjmuje,ja myslę że na okuliste będzie czas jak jurand się troszkę zadomowi:razz:

Trzeba by tez podpytac Ronje jak bedzie z kosztem badan o wizyt u lekarza
Ronja na pewno napisze

Posted

supergoga napisał(a):
Nie wiem gdzie i kiedy będzie JUrand. Wiem, że dr Garncarz ma konsultacje w Poznaniu chyba pod koniec czerwca. Może można go umówić jeszcze tutaj w Pozanniu - trzeba dzwonić do gabinetu dr Juszczaka.

Chyba że jak będzie już w hoteliku.

Dopiero teraz znalazlam ten post - to wspanialy pomysl

Goga moglabys zadzwonic do dr Juszczaka?
Wydaje mi sie ze to znacznie wygodniej skoro dr Garncarz bedzie w Poznaniu
Z hoteliku Ronji do Warszawy jest kawalek drogi, specjalnie musialaby jechac z psem na wizyte, moze faktycznie zalatwic to na miejscu
A w razie czego kontynuowac leczenie juz w Warszawie

Stonka jak myslisz?

Posted

stonka, myslę, że do 4 się wyrobimy, to jeszcze 2 pełne tygodnie.
co do wizyty u dr Garncarza - zawieziemy za zwrotem kosztów paliwa. myślę, że umówię termin, jak Jurand już do nas dojedzie, chyba, że uda się w Poznaniu.
kilka razy byłam z psami schroniskowymi u dr Garncarza i ani razu nie wziął złotówki za wizytę. przepisze pewnie leki, więc na to też muszą być pieniądze. ja nie pokrywam kosztów leczenia i szczepień moich tymczasów, chyba, ze coś stanie się z mojego niedopatrzenia.

i jeszcze prośba - by Jurand przyjechał do nas z książeczką zdrowia i aktualnymi szczepieniami na wściekliznę. i koniecznie musi być zabezpieczony przed kleszczami. dobrze też jakby miał szelki - gdyby się nie udało, pożyczę mu szelki naszego Karmelka.
no i karma na śniadania, bo obiady gotowane przeze mnie są wliczone

Posted

ronja napisał(a):
stonka, myslę, że do 4 się wyrobimy, to jeszcze 2 pełne tygodnie.
co do wizyty u dr Garncarza - zawieziemy za zwrotem kosztów paliwa. myślę, że umówię termin, jak Jurand już do nas dojedzie, chyba, że uda się w Poznaniu.
kilka razy byłam z psami schroniskowymi u dr Garncarza i ani razu nie wziął złotówki za wizytę. przepisze pewnie leki, więc na to też muszą być pieniądze. ja nie pokrywam kosztów leczenia i szczepień moich tymczasów, chyba, ze coś stanie się z mojego niedopatrzenia.

i jeszcze prośba - by Jurand przyjechał do nas z książeczką zdrowia i aktualnymi szczepieniami na wściekliznę. i koniecznie musi być zabezpieczony przed kleszczami. dobrze też jakby miał szelki - gdyby się nie udało, pożyczę mu szelki naszego Karmelka.

A nie mowilam Stoneczko ze Jurand bedzie mial tu jak w raju? ;)

Posted

[quote name='ronja']stonka, myslę, że do 4 się wyrobimy, to jeszcze 2 pełne tygodnie.

no to tak w skrócie teraz:szelki i smycz będzie miał ,książeczke ma (sprawdze jak z ostatnim odrobaczeniem i odrobaczymy ewentualnie)zabezbieczymy przeciw kleszczowo i od razu przywieziemy 15 kilo karmy,pieniązków starczy na wszystko,niestety nie jestem w stanie pokryć kosztów podrózy więc też uszczkniemy z jurandowej kasy,starczy na wszystko,nad jurandem czuwaja anioły które pomogą dotatkowo w razie awarii:loveu::loveu::loveu:oby jak najprędzej wyjechał ze schroniska,nalezy mu sie to!
nie ma takiej opcji, żeby go konsultowac w poznaniu,przyczyna jest prosta,on tak bardzo przezywa powrót do boksu ,że nie zabiorę go na cały dzień w podróz,na przytulanie i cały dzień razem, żeby go tam wsadzic z powrotem:shake: