Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juryś dziś jest smutny przez to oczko. Jest taki biedny, że jak mu przemywałam oko, ryczeć mi się chciało. Żałuję, że bedzie musiał czekać na mnie po pracy, ale ja zabieram psi samochód.
Mam brać fakturę? Czy paragon wystarczy?

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak dla mnie to i paragon nie jest niezbędny, bierz co chcesz, ciekawa jestem co powie wet, bo coś ten jurynek nie ma ostatnio szczęścia.......ale tak coś myślę że w końcu to się musi odwrócić wszystko i będzie dobrze...przed chwila wstawiłam smutne foty i mnie wylogowało, muszę od nowa szukać, szlag by to....

Posted

stonka1125 napisał(a):
Pewnie znowu gdzieś trawka albo gałązka go dziabnęła, biedny Juryś, jak nie urok to oczko....

Zaraz przeryję fotki, bo Juryś był smutny tylko w boksie bez człowieka, jak już wiedział że ktoś jest to wariował ze szczęścia.

Otóż to. Juryś wygląda na bardzo szczęśliwego psa, który wcale nie potrzebuje domu. Dlatego potrzebne mi fotki smutnego i biednego Juranda...

Posted

Juryśkowe oczko lepsze:) i nastrój Juryśka lepszy
dziś u weta dostal dicortineff do zakrapiania
koszt to 27zł (20zł wizyta, 7zl dicortineff) + 10zł dojazd (niestety muszę doliczyć)

Posted

Słuchajcie dziewczyny ja nie pamiętam Jurysia smutnego - nie dosyć ,że w schronie to ślepy i wiecznie uśmiechnięty, on jest jak te dzieciaczki chore na raka , zawsze pozytywne myslenie i nic nie jest problemem!!!
Odezwała się Olala , która ma zadłużenie u Jurysia. Napisała jednak,że zaległości nie jest w stanie spłacić ale stałą deklarację podtrzymuje 20,00 zł miesięcznie.
Przyszły też pieniążki od Iwljan 50,00 i podzielam opinie agaty51,że nie będą one już potrzebne - domku szykuj się

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie, właśnie cisza...jak u was , woda ominęła domek??? Tak dawno nie pisałam,że nie wiem jakie wpłaty ominęłam, w związku z tym wypisze wszystkie od 12.05
Bladek 2 20,00 zł
Supergoga 100,00 zł
Iwljan 50,00 zł
Eski 20,00 zł
Agata Malinowska 40,00 zł
Ajula 15,00 zł

Posted

u nas wszystko w najlepszym porządku. tylko czasu jakby mniej. ciepło - to i więcej czasu spędzamy z psami na zewnątrz.u Juryśka też ok. zaczął wybrzydzać tylko i rano nie je suchej karmy. gotowany obiad zjada. może to i lepiej, bo zrobiła się z niego ruda parówka;)

Posted

A ja miałam nadzieję, że ta "ruda parówka" w końcu pojechała gdzieś do ładnej chatki, z ładnym ogródkiem i kimś miłym do zamęczenia ;-) Skoro jednak Jurand uparł się nadal pomieszkiwać u ronji to przelałam mu moją stałą deklarację.

Posted

[quote name='GochaT']Właśnie, właśnie cisza...jak u was , woda ominęła domek??? Tak dawno nie pisałam,że nie wiem jakie wpłaty ominęłam, w związku z tym wypisze wszystkie od 12.05
Bladek 2 20,00 zł
Supergoga 100,00 zł
Iwljan 50,00 zł
Eski 20,00 zł
Agata Malinowska 40,00 zł
Ajula 15,00 zł

Gwoli wyjaśnienia - A.M. to ja. To jest wpłata za maj i czerwiec.

Juryśku, pora do domu. Dlaczego wszyscy się boją niewidzących ONków?

Posted

Agatka51 wkleiła link do wątku Argusa i Jurysia u naszego ślepego Gaspara - wybaczcie - nie mam czasu czytać, ale tak ze zdjęć, z tej charakterystycznej niebieskiej poświaty na suchym oku - zastanawiam się czy to nie jest ta sama choroba - ponoć charakterystyczna dla ONków?

Zerknijcie na końcówkę pierwszego postu - opis choroby - czy to by nie pasowało do Argusa i Jurysia?
http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-wywin%C4%85%C5%82-si%C4%99-kostusze-i-zamierza-jeszcze-sobie-nie%C5%BAle-po%C5%BCy%C4%87-na-koszt-dogomani
Jeśli już dawno wiadomo co u Waszych psiaków jest - to przepraszam, że nie doczytałam.

Posted

Juryś ma degenerację siatkówki. Nie da się nic z tym zrobić. Ale Juryśkowi wcale to nie przeszkadza cieszyć się życiem. Zrobil się tylko zbyt pewny terenu i niestety często wpada na ławeczkę czy psie miski z wodą.

w tle widać kawałek otwartego kojca - Miś, który tam mieszka był na kastracji, więc kojec był otwarty. Juryś ciągle do niego właził, wąchał i jak go wołalam wyjść nie chciał. musiałam go wyprowadzić...