Ola la Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 DZiendoberek Sir Jurandzie!:loveu: ja deklaruje 20 zl miesiecznie albowiem inna psia bida juz na cale szczescie ma raczej napewno dom ;) no i wieczorkiem wystawie bazarek ciuszkowy na chlopinke nasza. ehhhhh nie wiem coz by Ci tu śmieszno-wesolego napisac Jurandzie :niewiem: Quote
stonka1125 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 [quote name='Ajula']czyli 3 stówki już się chyba uzbierały :lol: uzbierało sie 305zł mariamc-nie pytaj o weta bo mnie zaraz szlag trafia,on w schronisku "bywa":angryy:,poza tym weterynarze z Jarocina ktorych pytałam ,mówia ze nawet jak postawia diagnozę to nie jest ona ostateczna,jego musiałby zobaczyc okulista a takiego u nas nie uswiadczysz,podobno najbliższy we wrocławiu,a nie wyobrazam sobie zabrac juranda ze schronu,a potem odwieźć go tam z powrotem jeżeli on nawet ze spaceru nie chce wracac do schronu i cały się robi malutki i ogon zawija pod siebie ,po prostu nie dałabym rady a i on pewnie miałby niezłą kołomyję w głowie:shake: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 :loveu::loveu::loveu: dzieki bardzo, czyli póki co Jurand ma deklaracji na 305zł/miesiecznie:lol: jeżeli Jurand trafiłby do mariamc potrzebujemy 10zł +vat za dobe takze jeszcze troszke musimy dozbierac Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 stonka1125 napisał(a):a wat to ile??? na hoteliki chyba 7% ale zobaczymy czy mariamc to potwierdzi Quote
stonka1125 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):na hoteliki chyba 7% ale zobaczymy czy mariamc to potwierdzi jak 7% to przy 300zł na miesiąc wychodziłoby 321zł,czyli nie tak źle...... Quote
stonka1125 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 sprawdziłam na innym watku i podobno to jest 8,5%,wtedy byłoby 324zł Quote
mariamc Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Nie ma stawki vat 8,5 .;) Kombinujemy, jak to obejść. W tygodniu widzę się z prawnikiem, to wtedy napiszę ,jak to będzie. Quote
stonka1125 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 mariamc napisał(a):Nie ma stawki vat 8,5 .;) Kombinujemy, jak to obejść. W tygodniu widzę się z prawnikiem, to wtedy napiszę ,jak to będzie. no to nas okłamały:cool3:nie pierwszy i nie ostatni pewnie(a może to podatek?) Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 mariamc napisał(a):Nie ma stawki vat 8,5 .;) Kombinujemy, jak to obejść. W tygodniu widzę się z prawnikiem, to wtedy napiszę ,jak to będzie. prawdę mówisz ciotuchna:lol: nie ma takiej stawki VAT :evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 mam nadzieje, że juz niedługo piesku w tym schronie posiedzisz;);) Quote
sonikowa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ciotki, bo mi sie już mieszaja te ślepaczki biedne i hoteliki. Jurand mógłby iść do Mariamc, tak? I brakuje niewiele? To można chyba załozyć, że pokryje się to z bazarków i jednorazowych wpłat.. Przepraszam, że się nie dorzucam, ale deklaracje i obietnice deklracji mnie rujnują. śledze jednak wątek i jeśli 10 - 20 zł ma decydować o jego wyjeździe do hoteliku to jasne, ze się dorzucę :-) Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Pati:loveu::loveu: dziekuje Ci bardzo....teraz czekamy w sumie na jakies miejsce i w zalezności gdzie to bedzie bedziemy wiedziec ile musimy miec konkretnie Jurand jako ślepy narazie / nie był nigdzie badany, wiec moze jest jednak szansa, ze bedzie widział/ ma małe szanse na adopcje i osoby deklarujące musza liczyc sie z wpłatami przez nawet bardzo długi czas, wiec lepiej zeby była całą kwota zebrana bo niewiem czy długo mozna ciagnac na bazarkach brakująca kwote...poza tym bazarki mozna by przeznaczyc na leczenie i wizyty u okulisty - moze jednak uda sie go wyleczyc po porzadnej diagnozie - na to po cichutku licze;);) Quote
sonikowa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ok, to ja śledzę wątek i trzymam kciuki. W razie czego będę starała się pomóc, przepraszam, że się nie deklaruję miesięcznie, ale już nie mogę, bo zawalam sprawy.. Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 ważne, że jestes z Nami na watku:loveu::loveu:....przynajmnniej jest ciekawie i mam z kim pogadac:evil_lol::evil_lol:;) Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Pati:loveu::loveu: dziekuje Ci bardzo....teraz czekamy w sumie na jakies miejsce i w zalezności gdzie to bedzie bedziemy wiedziec ile musimy miec konkretnie Jurand jako ślepy narazie / nie był nigdzie badany, wiec moze jest jednak szansa, ze bedzie widział/ ma małe szanse na adopcje i osoby deklarujące musza liczyc sie z wpłatami przez nawet bardzo długi czas, wiec lepiej zeby była całą kwota zebrana bo niewiem czy długo mozna ciagnac na bazarkach brakująca kwote...poza tym bazarki mozna by przeznaczyc na leczenie i wizyty u okulisty - moze jednak uda sie go wyleczyc po porzadnej diagnozie - na to po cichutku licze;);) Jurand ma szanse odzyskać wzrok?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Boże Święty!! jakby było cudownie!! Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 niewiem czy ma, poprostu nie był badany przez żadnego specjaliste, wiec moze ma szanse, to takie moje głośne myślenie Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 stonka1125 napisał(a): mariamc-nie pytaj o weta bo mnie zaraz szlag trafia,on w schronisku "bywa":angryy:,poza tym weterynarze z Jarocina ktorych pytałam ,mówia ze nawet jak postawia diagnozę to nie jest ona ostateczna,jego musiałby zobaczyc okulista a takiego u nas nie uswiadczysz,podobno najbliższy we wrocławiu,a nie wyobrazam sobie zabrac juranda ze schronu,a potem odwieźć go tam z powrotem jeżeli on nawet ze spaceru nie chce wracac do schronu i cały się robi malutki i ogon zawija pod siebie ,po prostu nie dałabym rady a i on pewnie miałby niezłą kołomyję w głowie:shake: odnośnie weta pisala wczśniej Stonka Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 może uda sie ściągnąć jeszcze jakieś cioteczki na wątek, przecież na prawdę mało brakuje do pełnej kwoty. Ja na razie sie wstrzymuję z deklaracjami, bo mam taką długą listę tymczasowiczów że musiałam sobie załozyc odrębny plik w excelu żeby się nie pogubić ( i żadnemu nie spieszy się do domku:evil_lol:) że zaczynam balansować na granicy wypłacalności :cool3: Ale ( nie zaczyna się zdania od 'ale':lol:) gdyby to miało zaważyć na losie Juranda to oczywiście się dołoże ( dieta mi się przyda:diabloti:), więc nie patrzcie na tę końcówkę tylko czyńcie swoje cioteczki:p Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']niewiem czy ma, poprostu nie był badany przez żadnego specjaliste, wiec moze ma szanse, to takie moje głośne myślenie Kochany Jurand, tak bardzo potrzebuje człowieka, przewodnika, który będzie jego oczami:shake: i poprowadzi go przez życie... Prosimy z Jurandem o deklaracje,żeby mógł normalnie żyć. Zamknijmy oczy..jakie to uczucie nie widzieć nic i jeszcze do tego być samemu na tym świecie... Prosimy o łaskawszy los dla niewidomego pieska:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Maryś plik w exelu mnie rozwalił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no coś Ty, nie moge Cie narażać na diete:lol::lol: co do deklaracji to ja też mam takie psy średnio rokujące adopcyjnie:p:p:p poczekamy zobaczymy, jestem dziwnie pewna, że niedługo coś sie znajdzie dla Juranda Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):Zamknijmy oczy..jakie to uczucie nie widzieć nic i jeszcze do tego być samemu na tym świecie... Toś mnie zdołowała:shake::shake: a ile jest takich psów którym Nikt nie pomoże Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Maryś plik w exelu mnie rozwalił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no coś Ty, nie moge Cie narażać na diete:lol::lol: co do deklaracji to ja też mam takie psy średnio rokujące adopcyjnie:p:p:p poczekamy zobaczymy, jestem dziwnie pewna, że niedługo coś sie znajdzie dla Juranda Gosiak, a co miałam biedna zrobić; piesów od groma, różne kwoty, różne daty wpłat a ja księgowa jestem więc ład i porządek w ewidencji musi być:evil_lol: a dieta by sie jakaś przydała uwierz mi, mam lekką nadwagę z naciskiem na słowo "lekka":diabloti: tylko taka skuteczna nie żadna dieta-cud co to cud będzie jak poskutkuje :evil_lol::evil_lol: Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 marysia55 napisał(a):no i chyba poszły do wyrka i nawet jakby człowiek chciał to nie ma z kim pogadać:cool3::cool3: W takim razie "nocna zmiana" będzie dalej czuwać sama :roll::roll: a obiecywałam sobie ,że dziś się wcześniej położę, bo tak dalej być nie może:stop: nooo, ala jak nocna zmiana rusza..to pomyślałam,że wyśpię się w grobie:evil_lol:;) Quote
Recommended Posts