Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DZiendoberek Sir Jurandzie!:loveu:

ja deklaruje 20 zl miesiecznie albowiem inna psia bida juz na cale szczescie ma raczej napewno dom ;)

no i wieczorkiem wystawie bazarek ciuszkowy na chlopinke nasza.

ehhhhh nie wiem coz by Ci tu śmieszno-wesolego napisac Jurandzie :niewiem:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ajula']czyli 3 stówki już się chyba uzbierały :lol:

uzbierało sie 305zł

mariamc
-nie pytaj o weta bo mnie zaraz szlag trafia,on w schronisku "bywa":angryy:,poza tym weterynarze z Jarocina ktorych pytałam ,mówia ze nawet jak postawia diagnozę to nie jest ona ostateczna,jego musiałby zobaczyc okulista a takiego u nas nie uswiadczysz,podobno najbliższy we wrocławiu,a nie wyobrazam sobie zabrac juranda ze schronu,a potem odwieźć go tam z powrotem jeżeli on nawet ze spaceru nie chce wracac do schronu i cały się robi malutki i ogon zawija pod siebie ,po prostu nie dałabym rady a i on pewnie miałby niezłą kołomyję w głowie:shake:

Posted

:loveu::loveu::loveu: dzieki bardzo, czyli póki co Jurand ma deklaracji na 305zł/miesiecznie:lol:
jeżeli Jurand trafiłby do mariamc potrzebujemy 10zł +vat za dobe
takze jeszcze troszke musimy dozbierac

Posted

mariamc napisał(a):
Nie ma stawki vat 8,5 .;)
Kombinujemy, jak to obejść.
W tygodniu widzę się z prawnikiem, to wtedy napiszę ,jak to będzie.

no to nas okłamały:cool3:nie pierwszy i nie ostatni pewnie(a może to podatek?)

Posted

mariamc napisał(a):
Nie ma stawki vat 8,5 .;)
Kombinujemy, jak to obejść.
W tygodniu widzę się z prawnikiem, to wtedy napiszę ,jak to będzie.

prawdę mówisz ciotuchna:lol: nie ma takiej stawki VAT :evil_lol:

Posted

Ciotki, bo mi sie już mieszaja te ślepaczki biedne i hoteliki. Jurand mógłby iść do Mariamc, tak? I brakuje niewiele? To można chyba załozyć, że pokryje się to z bazarków i jednorazowych wpłat.. Przepraszam, że się nie dorzucam, ale deklaracje i obietnice deklracji mnie rujnują. śledze jednak wątek i jeśli 10 - 20 zł ma decydować o jego wyjeździe do hoteliku to jasne, ze się dorzucę :-)

Posted

Pati:loveu::loveu: dziekuje Ci bardzo....teraz czekamy w sumie na jakies miejsce i w zalezności gdzie to bedzie bedziemy wiedziec ile musimy miec konkretnie
Jurand jako ślepy narazie / nie był nigdzie badany, wiec moze jest jednak szansa, ze bedzie widział/ ma małe szanse na adopcje i osoby deklarujące musza liczyc sie z wpłatami przez nawet bardzo długi czas, wiec lepiej zeby była całą kwota zebrana bo niewiem czy długo mozna ciagnac na bazarkach brakująca kwote...poza tym bazarki mozna by przeznaczyc na leczenie i wizyty u okulisty - moze jednak uda sie go wyleczyc po porzadnej diagnozie - na to po cichutku licze;);)

Posted

Ok, to ja śledzę wątek i trzymam kciuki. W razie czego będę starała się pomóc, przepraszam, że się nie deklaruję miesięcznie, ale już nie mogę, bo zawalam sprawy..

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Pati:loveu::loveu: dziekuje Ci bardzo....teraz czekamy w sumie na jakies miejsce i w zalezności gdzie to bedzie bedziemy wiedziec ile musimy miec konkretnie
Jurand jako ślepy narazie / nie był nigdzie badany, wiec moze jest jednak szansa, ze bedzie widział/ ma małe szanse na adopcje i osoby deklarujące musza liczyc sie z wpłatami przez nawet bardzo długi czas, wiec lepiej zeby była całą kwota zebrana bo niewiem czy długo mozna ciagnac na bazarkach brakująca kwote...poza tym bazarki mozna by przeznaczyc na leczenie i wizyty u okulisty - moze jednak uda sie go wyleczyc po porzadnej diagnozie - na to po cichutku licze;);)

Jurand ma szanse odzyskać wzrok?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Boże Święty!! jakby było cudownie!!

Posted

stonka1125 napisał(a):

mariamc-nie pytaj o weta bo mnie zaraz szlag trafia,on w schronisku "bywa":angryy:,poza tym weterynarze z Jarocina ktorych pytałam ,mówia ze nawet jak postawia diagnozę to nie jest ona ostateczna,jego musiałby zobaczyc okulista a takiego u nas nie uswiadczysz,podobno najbliższy we wrocławiu,a nie wyobrazam sobie zabrac juranda ze schronu,a potem odwieźć go tam z powrotem jeżeli on nawet ze spaceru nie chce wracac do schronu i cały się robi malutki i ogon zawija pod siebie ,po prostu nie dałabym rady a i on pewnie miałby niezłą kołomyję w głowie:shake:

odnośnie weta pisala wczśniej Stonka

Posted

może uda sie ściągnąć jeszcze jakieś cioteczki na wątek, przecież na prawdę mało brakuje do pełnej kwoty. Ja na razie sie wstrzymuję z deklaracjami, bo mam taką długą listę tymczasowiczów że musiałam sobie załozyc odrębny plik w excelu żeby się nie pogubić ( i żadnemu nie spieszy się do domku:evil_lol:) że zaczynam balansować na granicy wypłacalności :cool3:
Ale ( nie zaczyna się zdania od 'ale':lol:) gdyby to miało zaważyć na losie Juranda to oczywiście się dołoże ( dieta mi się przyda:diabloti:), więc nie patrzcie na tę końcówkę tylko czyńcie swoje cioteczki:p

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']niewiem czy ma, poprostu nie był badany przez żadnego specjaliste, wiec moze ma szanse, to takie moje głośne myślenie

Kochany Jurand, tak bardzo potrzebuje człowieka, przewodnika, który będzie jego oczami:shake: i poprowadzi go przez życie...

Prosimy z Jurandem o deklaracje,żeby mógł normalnie żyć. Zamknijmy oczy..jakie to uczucie nie widzieć nic i jeszcze do tego być samemu na tym świecie...

Prosimy o łaskawszy los dla niewidomego pieska:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Posted

Maryś plik w exelu mnie rozwalił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no coś Ty, nie moge Cie narażać na diete:lol::lol:
co do deklaracji to ja też mam takie psy średnio rokujące adopcyjnie:p:p:p

poczekamy zobaczymy, jestem dziwnie pewna, że niedługo coś sie znajdzie dla Juranda

Posted

Leyla napisał(a):
Zamknijmy oczy..jakie to uczucie nie widzieć nic i jeszcze do tego być samemu na tym świecie...

Toś mnie zdołowała:shake::shake: a ile jest takich psów którym Nikt nie pomoże

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Maryś plik w exelu mnie rozwalił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no coś Ty, nie moge Cie narażać na diete:lol::lol:
co do deklaracji to ja też mam takie psy średnio rokujące adopcyjnie:p:p:p
poczekamy zobaczymy, jestem dziwnie pewna, że niedługo coś sie znajdzie dla Juranda

Gosiak, a co miałam biedna zrobić; piesów od groma, różne kwoty, różne daty wpłat a ja księgowa jestem więc ład i porządek w ewidencji musi być:evil_lol:
a dieta by sie jakaś przydała uwierz mi, mam lekką nadwagę z naciskiem na słowo "lekka":diabloti: tylko taka skuteczna nie żadna dieta-cud co to cud będzie jak poskutkuje :evil_lol::evil_lol:

Posted

marysia55 napisał(a):
no i chyba poszły do wyrka i nawet jakby człowiek chciał to nie ma z kim pogadać:cool3::cool3:
W takim razie "nocna zmiana" będzie dalej czuwać sama :roll::roll:

a obiecywałam sobie ,że dziś się wcześniej położę, bo tak dalej być nie może:stop: nooo, ala jak nocna zmiana rusza..to pomyślałam,że wyśpię się w grobie:evil_lol:;)