Judit Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Jak wyżej.. czy wiecie coś więcej na temat zasad wjazdu szczeniaka z Polski na teren UK? Jak sprawa wygląda z badaniami, szczepieniami, kwarantanną. I w jakim wieku szczenie najwcześniej może wjechać do Anglii? Już wcześniej widziałam podobny wątek ale niczego tak naprawdę się nie dowiedziałam.... może ktoś by mógł wyjaśnić te zasady? :oops: Quote
puli Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Judit']Jak wyżej.. czy wiecie coś więcej na temat zasad wjazdu szczeniaka z Polski na teren UK? Jak sprawa wygląda z badaniami, szczepieniami, kwarantanną. I w jakim wieku szczenie najwcześniej może wjechać do Anglii? Już wcześniej widziałam podobny wątek ale niczego tak naprawdę się nie dowiedziałam.... może ktoś by mógł wyjaśnić te zasady? :oops: Szczepienie (wiek 3 m-ce) -> badania na przeciwciała (po m-cu od szczepienia) -> kwarantanna (6 m-cy) -> wychodzi ze wyjazd bedzie mozliwy w wieku 9-10 m-cy Szczegóły tu: Inspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii Quote
Judit Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 wieeeelkie dzięki...:loveu: w końcu w jednym miejscu wszystkie informacje. Quote
karjo2 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Zajrzyj na Pdroze, watek Anglia, albo na Wystawy zagraniczne, Cruft, tez dokladna rozpiska, ze szczegolami i mnostwem informacji ;). Quote
Recommended Posts