Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panna_Emma napisał(a):

A tak przy okazji.. co w tym śmiesznego?? :mad:

Śmiesznego? Co? Gdzie? Jak? W żadnym razie! To był tylko neutralny, optymistyczny uśmiech.

Posted

Mam dwie oferty z allegro, jutro będzie sprawdzany dom w Bielsko białej. Mamy też ofertę domu w Poznaniu. Na razie rozważam obie.

Panna Emma, nie mogę ryzykować, czy twoja mama zaakceptuje Bajkę po fakcie. wszyscy domownicy muszą wyrazić zgode na adopcję, to jeden z warunków udanej adopcji.

Posted

Ok, to ja czekam na Twoje wieści a ofertę licytacji na allegro usunęłam bo jak zaznaczyłam jest to aukcja charytatywna, na której szukamy domu a nie sprzedajemy psa.

Posted

Agata podobno w Poznaniu do końca czerwca maja byc wszystkie psy zaczipowane bo jak nie to wielka kara, i juz z tego powodu pełno psów w schronisku, bo ludzie się boja odpowiedzialności, więc jak Bajka by pojechała do Poznania to byłaby zaczipowana dziewczyna.

Posted

Bajka jest w drodze do nowego domu. Nie bardzo chciała wsiadać do auta, wolała wracać ze mną. Jestem pewna , że będzie dobrez. Ludzie mili, z fajnym podejściem. W domu na Bajkę czeka 5 letni Mateusz. Jestem o nia spokojna.

Posted

Bajka już u siebie. Dzwonił pan , jest OK.
Dopiero teraz pani z DT przyznała się , że Bajka przegryzła jej kabel od telefonu i bluzke.
Bajka, bądź grzeczna!

Posted

[quote name='Agata69']
Dopiero teraz pani z DT przyznała się , że Bajka przegryzła jej kabel od telefonu i bluzke.
Nie wiem, czy to jest wystarczający powód, żeby psa trzymać na sznurku przy ławce cały dzień?

Posted

[quote name='Bambino'][quote name='Agata69']
Nie wiem, czy to jest wystarczający powód, żeby psa trzymać na sznurku przy ławce cały dzień?

Zważywszy na fakt że Pusia zeżarła ci telefon komórkowy a ty ją trzymasz na kanapie to pewnie niewystarczający;).

Kabel Bajka przegryzła na tym drugim DT, bardzo dobrym. Pani j ą rozpieszczała, nie mówiła mi o jej grzeszkach, płakała gdy odbierałam Bajkę, nawet ciasto nam upiekła na drogę (zeżarłam całe).

Mam wieści z DS - jest OK, Bajka grzecana, państwo zadowoleni, wydaje się że bajka skończyła się dobrze.

Posted

[quote name='Agata69'][quote name='Bambino']

Zważywszy na fakt że Pusia zeżarła ci telefon komórkowy a ty ją trzymasz na kanapie to pewnie niewystarczający;).

Kabel Bajka przegryzła na tym drugim DT, bardzo dobrym. Pani j ą rozpieszczała, nie mówiła mi o jej grzeszkach, płakała gdy odbierałam Bajkę, nawet ciasto nam upiekła na drogę (zeżarłam całe).

Mam wieści z DS - jest OK, Bajka grzecana, państwo zadowoleni, wydaje się że bajka skończyła się dobrze.

Dołóż jeszcze telefon stacjonarny i kabel od żelazka. :p:p Poza tym ma budę pod stołem koło kabli od komputera.

To przepraszam drugi DT. Ważne, że placek był dobry :evil_lol:

Posted

[quote name='Bambino'][quote name='Agata69']

Dołóż jeszcze telefon stacjonarny i kabel od żelazka. :p:p Poza tym ma budę pod stołem koło kabli od komputera.

Psota, która na własne życzenie dostałam od Elzy:mad: zeżarła mi pół ściany, kilka par kapci, kilka zabawek Marysi, zaczęła jeść meble i zrobiła dziurę w parkiecie (egzotyczny merbau, który po 3 latach użytkowania przez moje chore psy wygląda jak podłoga na dworcu), nie wspomnę jak w nocy wlazła na stół i zjadła wszystko co na nim było a potem zlazła (na szczęście) otworzyła wielką puszkę z karmą i zjadła jakiś kilogram, po czym zesrała się 6 razy w ciagu nocy. Dopiero jak dostała ode mnie basenowym klapkiem, wcale nie lekko, przemyślała sprawę i stwierdziła chyba , że jej sie średnio opłaca. A , i jeszcze je gówna, przez co u nas w domu nosi dumnie imię Gównojad. Jest fajnie...:grab:

Posted

O to macie wesoło , doberman moich rodziców zniszczył drzwi harmonijkowe, 2 fotele rozkładane porozprówał, wersalkę skóro podobną podrapał cała , a na koniec futro mojej mamy, doszczętnie zniszczył, ale jak po 14 latach jego zycia musieli go uspić bo już nie miał wątroby to 2 tyg. rześmy za nim płakali

Posted

Dobre wiesci z domu Bajki. mam nadzieję, że pan R. nie będzie miał mi za złe przytoczenie jego maila.

..."Bajka zadomowiła sie bardzo szybko. Przez pierwsze 2-3 dni była spokojna i bojaźliwa, potem powoli się rozbrykała.
Teraz jest zadowolonym szczeniakiem, który czasami gryzie, kopie w ziemi i się bawi. Uwielbia trawę i pluskanie się w wodzie.
Na szczęście do kopania upodobała sobie miejsca, gdzie nie dbamy o trawnik. W domu, poza gazetnikiem z wikliny, większych strat nie ma. Chociaż wszystko się jeszcze może wydarzyć, nie chcę zapeszać ;-)
W nocy miała raz wypadek z sikaniem i raz nie wytrzymała w nocy z kupą - za późno dałem jej zjeść i mimo wieczornego spaceru zrobiła na panele. Poza tymi wyjątkami, sygnalizuje chęć wyjścia na zewnątrz.
Muszę ją trochę musztrować (przede wszystkim w domu) i z tym raczej nie ma problemu - jest posłuszna i mądra.
Od piątku jest małe dziecko. Pod tym względem Bajka też jest w miarę grzeczna. W pierwszym dniu dziecka w domu szczekała przy jego płaczu. Ale wielokrotnie obwąchała niemowlę i teraz jest spokojna. Generalnie nie zauważyłem niczego niepokojącego w zachowaniu Bajki w stosunku do dzieci. Mateusz sobie z psem radzi, fajnie się bawią, raczej się go słucha jeśli chodzi o gryzienie. Mimo to zachowujemy ostrożność i nie zostawiamy dzieci samych z psem.
Bajka wszystko je co jej damy, musimy tylko trochę zwilżyć pokarm wywarem z mięsa lub jedzeniem z puszki. Lubi Purinę Puppy dla szczeniąt oraz dowolne jedzenie z puszki. Trochę jeszcze eksperymentujemy. Daję jej też ser, czasami makaron wymieszany z karmą. Pomiędzy posiłkami gryzie "kości" wapniowe. Zaokrągliła sie i chyba trochę urosła.
Większość czasu spędza w ogrodzie i bardzo to jej odpowiada, nawet w czasie deszczu. Dla nas też jest wygodniej jak wolno biega po ogrodzie. Dlatego prawdopodobnie kupimy jednak budę i będziemy ją do niej przyzwyczajać...."

Zdjęć jest więcej ale jakoś ni nie idzie wklejanie. Zdaje się ,że Bajka żyje w bajce. Oby się nie skończyła.