Panna_Emma Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ja pieska moge wziąć w sumie od zaraz wszystko mam na przybycie malucha juz przygotowane, tylko samego czworonoga jeszcze brak :lol: Ten numer komórkowy na allegro jest Twój? O już mam maila zwrotnego :) To jesteśmy w kontakcie :) Quote
halbina Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Będę śledzić te "zawody"... i kibicować psiakom i paniom! w końcu są dwa psiaki i dwa zapowiadające się super domki! :loveu: Quote
Agata69 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Myślę, że może a nawet powinno. Bajka w DT jest bardzo samotna, siedzi sama w przedpokoju albo uwiązana do ławki na zewnątrz. Ja nie mam dla niej innej opcji, więc muszę robić dobrą minę. Dzisiaj zabrałam ją na prawie 3 godziny, pobiegała z dziećmi i drugą suczką. Dom potrzebny na cito, ale dom gdzie sa ludzie, którzy z nią będą. Świetnie gdyby był inny pies lub dzieci z którymi mogłaby biegać i im towarzyszyć. Bardzo czekamy na taki dom.... Quote
sdal2 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Bajeczka musi miec wspaniały domek, który trzeba sprawdzic pod wieloma względami, ale widzę że są już kandydatki Quote
brazowa1 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 mocno trzymam kciuki za kochajacy dom dla tej slicznotki. Quote
Agata69 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Bajeczka była ze mna dzisiaj 2 godziny. Wybiegała sie z inną suczką, roczną Daszą, wytarzała na trawie, pobiegała z dziećmi. Potem wróciła na sznurek przywiązany do ławki:shake:Szukam dla niej domu usilnie, na razie musi jej wystarczyć to co ma. Jutro tez ją zabieram, pójdziemy na długi spacer. Kupka już super, w poniedziałek drugie odrobaczenie, potem szczepienie. Bajka to kochana sunia, przytula sie wzięta na rękę jak małpka. Zawiozłąm jej dobre jedzonko, zresztą wożę jej codziennie. Jutro dostanie twarożku z jogurtem, juz kupiłam. Trzymaj się mała. Quote
Bambino Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Agatko, widzę że jest zainteresowanie Twoją Bajeczką. :loveu: Quote
Agata69 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 [quote name='Bambino']Agatko, widzę że jest zainteresowanie Twoją Bajeczką. :loveu: Tak, mam tylko nadzieję, że to zaowocuje domem, bo na razie to nic pewnego. A Bajeczka czeka.... Quote
Agata69 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Bylismy dzisiaj z bajką ponad 3 godziny. Baja jest grzeczna i kochana. Chętnie siedzi na kolanach, idzie na smyczy czy bawi się i biega z dziećmi. W domu czysta i własciwie bez problemowa. Czeka na propozycje. Jutro odrobaczamy. Quote
Agata69 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 No i się zrobiła cisza na wątku, tak jak zreszta podpowiadała mi moja intuicja. A DT Bajki coraz bardziej zniecierpliwione. Widzę , że sunia stoi uwiązana przy ławce cały dzień, nawet jak pani jest w domu. dzisiaj dzwonił pan z Bielsko-Białej. Wszystko fajnie tylko ta odległość. Quote
mgie Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Gdzie się podziały obydwie zainteresowane ? :cool3: Quote
Erica Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Jeśli chodzi o mnie, to czekam na akceptację/odrzucenie z domu tymczasowego Niny ( http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-mam-oczka-jestem-fajna-chce-miec-ludzia-139020/ ) Quote
Bambino Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Agata69']No i się zrobiła cisza na wątku, tak jak zreszta podpowiadała mi moja intuicja. A DT Bajki coraz bardziej zniecierpliwione. Widzę , że sunia stoi uwiązana przy ławce cały dzień, nawet jak pani jest w domu. dzisiaj dzwonił pan z Bielsko-Białej. Wszystko fajnie tylko ta odległość. Wiesz, Agatuś - Panna Emma pisała, że wraca do Szczecina w poniedziałek. Poza tym widzę, że jest nowa na forum ( 6 postów), ja też dopóki nie wzięłam od Elzy Puśki i nie pośledziłam wątków, to nie sądziłam, że ruch każdego potencjalnego domku jest na wątkach sledzony z zapartym tchem i jeśli nie ma znaku życia,to wszyscy sie martwią. Też myślałam: o rany, nie napiszę dziś, to napiszę jutro, co wielkiego...., teraz juz wiem, że wielkiego. Agi, jesteś wie dźmą ( ta, co wie) - uda się Bajuni. Dzięki za PW :lol: Quote
Agata69 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Bajka wczoraj w tempie ekspresowym musiała zmienić Dt. Nie wiem w czym tak przeszkadzała tej pani, bo przeciez i tak była cały dzień przywiązana do ławki, nawet o 20.30 kiedy po nią pojechałam i padał deszcz. zutem na taśmę znalazłam jej inny Dt: miła pani z obrażonym na cały świat kotem. Martwi mnie tylko 3 piętro i chore kolano tej pani. Mamy tydzień. Quote
Erica Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Przywiązana w deszczu? :angryy: W takim razie bardzo dobrze, że poprzednie DT miało jej dosyć - zmiana wyszła Bajce na zdrowie. Agata, co ze szczepieniem? Quote
Agata69 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Pierwsze szczepienie w piątek. W nowym DT Bajka sika w domu. Nie wiadomo czy to stres czy coś innego. Do tej pory było OK. Quote
Erica Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A wcześniej w ogóle miała dostęp do pomieszczeń? Na znaczenie terenu ona jest chyba za mała... może chodzi o kota? Quote
Agata69 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Erica napisał(a):A wcześniej w ogóle miała dostęp do pomieszczeń? Na znaczenie terenu ona jest chyba za mała... może chodzi o kota? Bajka mieszkała w przedsionku. Też pomyślałam o kocie. Ale stres też ma znaczenie. włóczy sie ta mała po ludziach, to nie jest komfortowa sytuacja. Mogła sie też podziębić przy tej łąwce. Cholera jasna, jak to DT zrezygnuje to ja nie będę miała wyjścia... Quote
Agata69 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Bajka napewno wie o co chodzi z utrzymaniem czystości bo zachowuje sie tak jak pies , który załatwia sie na dworez: zaraz po wyjściu z domu przykuca i robi siku, potem szuka miejsca i kupka. Szczeniaki oszołomy nie maja tego nawyku. Myślę, że ona potrzebuje stabilizacji i spokoju i wszystko sie unormuje. Ja tez potrzbuje trochę spokoju... Quote
Erica Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A Panna_emma się nie odezwała? Jeśli ona nie jest suczką zainteresowana to ja spróbuję pomóc w znalezieniu małej DT Quote
Panna_Emma Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jestem zainteresowana po prostu wczoraj nie miałam jak siedzieć na forum, bo byłam tylko na chwilę. A co do ciszy, to właśnie tak jak Bambino napisała, byłam poza Szczeciniem i bez dostępu do internetu. Tak wogóle nie wiem jak mozna psa zostawić na deszczu ;/ co za ludzie :shake: a jeśli tylko Agata sie zgodzi ja małą wezme do siebie :) Quote
Sylwia K Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 może jedna z was weźmie Bajke a druga szczeniaka z celestynowskiego schronu?:cool3: Quote
Panna_Emma Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Ja cały czas mam oko na dwie tak jak Ty, ale po wczorajszej rozmowie z Ewą wiem że Bajki nie weźmiesz bo tu chodzi o czas. Jeśli nie da sie jej przedłużyć tymczasu, a widze, że są z tym problemy ja małą wezme do siebie. Zależy mi żeby te sunie miały dobre domki a wiem, że jak nie ja to Ty Ninke weźmiesz (p.Ewa wspominała że oferujemy podobne warunki), tylko martwie sie co z Bajeczką. Quote
Recommended Posts