Agata69 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Wczoraj jechałam własnie do domu po sprzataniu kojców i karmieniu naszych staruszków, kiedy zobaczyłam szczeniaka nerwowo biegajacego za ludźmi, wbiegajacego do otwartych sklepów. jakaś dziewczyna co chwile go odganiała, sunia wybiegała na ulicę. Objechałam plac, zatrzymałam auto. Zapytałam dziewczyny czy to jej pies, chociaż nie miałam złudzeń. "On jest niczyj", rzuciła mi, a słowo niczyj zahuczało mi w głowie. ŁAtwo było mi w to uwierzyć patrząc na wychudzenie psa. zabrałam ją do auta i pojechałyśmy do weta. Tam otrzymała imię i książeczkę zdrowia. Odrobaczyliśmy i odpchliśmy. Uszy brudne, na szczęście bez mieszkańców. Poza tym, że sie przeżarła i ma sraczkę, wszystko jest z nią OK. Wykonałam kilkadziesiąt telefonów z prosbą o DT choćby na 1 dzień. W miedzyczasie Bajka zaczęła wydalać mnostwo robaków. Poniewaz duzo musiała ze mną jeździć, zarzygała mi całe auto. Dopiero wieczorem znalazłam pania która zgodziła sie przetrzymaćją u siebie w przedsionku . Mam czas do piątku. Bajka mimo rozwolnienia nie brudzi w domu, nie piszczy zamknięta w małej przestrzeni. Jest przekochana, tuli się, liże po rękach i przerażająco, wyczekująco patrzy w oczy. Quote
Sylwia K Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A może warto jakieś ogłoszenie zamieścić w miejscu znalezienia psiaka i okolicy o niej? Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Sylwia K napisał(a):A może warto jakieś ogłoszenie zamieścić w miejscu znalezienia psiaka i okolicy o niej? Tak zrobię dzisiaj. Chociaż to okropna dzielnica, mało który pies ma tu dobrze. Normą jest że psy włóczą sie tu całymi dniami po ulicach i szukaja jedzenia. Łatwość wzięcia sobie psa przez dno społeczne jest przerażająca. Quote
mimiś Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 pewnie ma z 5- 6 m-cy? taka wilkowata szczeniorka ? Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Bajka ma biegunkę mimo podawania nifuroksazydu. dzisiaj pojedziemy do weta. Bajka ma 4 miesiące. Nie wiem co będzie po piątku bo nie mam gdzie ja zarać. Quote
sdal2 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Agatko , a nie mogłaby iśc do Barego tam gdzie była Gaja Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Sunia jest we Włocławku. Jest przekochaną sunią, mądrą i kochającą. Quote
Erica Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ja nie mogłabym jej wziąć od razu, dopiero na początku lipca ( a chyba nawet później - tak jak pisałam w moim wątku, musiałaby przejść pełny cykl szczepień i kurację uodparniającą). Na prawdę nie masz możliwości zorganizowania jej dobrego DT na ten okres? Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Erica napisał(a):Ja nie mogłabym jej wziąć od razu, dopiero na początku lipca ( a chyba nawet później - tak jak pisałam w moim wątku, musiałaby przejść pełny cykl szczepień i kurację uodparniającą). Na prawdę nie masz możliwości zorganizowania jej dobrego DT na ten okres? Bajka i tak przejdzie szczepienia tak jak należy. a DT ... trudno mi cośkolwiek powiedzieć. Na razie intensywnie ją ogłaszam. A może ty byś znalazła jej DT, np. u znajomych, albo u mamy... sama nie wiem, głośno myślę.... Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Ta mała, prześliczna sunia została zabrana prosto z ulicy, po której biegała zdezorientowana, wygłodzona, przestraszona. Ludzie ja przeganiali, nikt jej nie szukał... Zabrana do domu tymczasowego okazała sie przecudną sunieczka, grzeczną, łagodną, kochającą kazdego kto okazuje jej odrobinę uwagi. Tak jakby w tym małym ciałku biło ogromne, gotowe do miłosci serce. Bajka, bo takie imie otrzymała, ma ok. 4 miesięcy. Jest wesoła i ruchliwa, jak na szczeniaka przystało, ale i bardzo grzeczna i skupiona na zadowalaniu człowieka, co u szczeniaka raczej zadziwia. Otwarta w kontaktach z innymi zwierzętami, kocha dzieci i zabawy z nimi. Jest bardzo przymilna i całuśna, przytula się jak dziecko z sierocińca. Najpiękniejsze sa jej oczy - jest w nich skupione wyczekiwanie, nadzieja i gotowość do miłości na całe życie. Bajka jest odrobaczona i odpchlona, zostanie też zaszczepiona. Kontakt: 509 727 921 Quote
Agata69 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Zaraz jedziemy z moja Marysią do Bajki i zabieramy ją na spacer do lasu. Wyglada na to, że że sraczka przechodzi, w poniedziałek drugie odrobaczenie, pod koniec tygodnia możemy szczepić na wirusówki. Bajka jest super sunia, mimo rozwolnienia nie brudzi w domu, nie niszczy niczego, nie gryzie - mimo , że większość czasu jest sama. Chciałabym dla niej dobrego domu, takiego z miłościa i uwagą, bo ona na to zasługuje jak nikt inny. Czekamy na propozycje. Mam nadzieję, że DT zgodzi sie przedłużyć pobyt Bajki. Moze ktoś chciałby zasponsorować jej szczepienie. Worek dobrej karmy już mamy. Quote
Kasia Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Wyróżniona aukcja Bajki: BAJKA. Sunia, 4 m-ce. CUDOWNA, wesoła, łagodna. (654289181) - Aukcje internetowe Allegro" class="ipsImage" alt=""> Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Agata69 - Jak na razie Bajka utrzymuje się w czołówce "kandydatek" na mojej liście. Teraz potrzebuję jak najwięcej informacji o niej: przewidywania co do wzrostu końcowego, waga, ew. fobie, zamiłowania do sportu, kontakty z innymi sukami- wsyzstko co się da. Co do wsparcia finansowego, proszę o numer konta. W razie porzeby mogę też zorganizować bazarek. :lol: Quote
Panna_Emma Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Witam :) Też obserwuje Bajke i jest jedną z dwóch kandydatek jak dla mnie :) Choc to ja chciałabym być "kandydatka" dla niej :) Czy możliwe jest spotkanie? Zawsze na żywo to inaczej no i mogłybyśmy porozmawiać o suni- przy takich decyzjach jak wzięcie pod swój dach psa na stałe, lepiej nie ograniczac sie do kontaktu telefonicznego. Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Panno Emmo, widzę, że wpadły nam w oko te same psy ;) Quote
Agata69 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Panna_Emma napisał(a):Witam :) Też obserwuje Bajke i jest jedną z dwóch kandydatek jak dla mnie :) Choc to ja chciałabym być "kandydatka" dla niej :) Czy możliwe jest spotkanie? Zawsze na żywo to inaczej no i mogłybyśmy porozmawiać o suni- przy takich decyzjach jak wzięcie pod swój dach psa na stałe, lepiej nie ograniczac sie do kontaktu telefonicznego. Zapraszam serdecznie. Bardzo zależy mi na stosunkowo szybkim wyadoptowaniu Bajki. Widzę , że ona bardzo łaknie miłości człowieka. Mimo, że pani u której jest Bajka bardzo wyróżnia swojego psa (pies na pokojach, Bajka w sieni) Bajka jest do niej bardzo przywiązana. Mapisz skąd jestes, zobaczymy co da się zrobić. Quote
Panna_Emma Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Na to wygląda.. tylko co dalej z tym ? :razz: Jestem ze Szczecina. Jutro po południu wyjeżdzam ale w poniedziałek jestem spowrotem i możemy sie wtedy umawiać. Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Agata69 napisał(a):Bardzo zależy mi na stosunkowo szybkim wyadoptowaniu Bajki. Niestety, ja od razu adoptować nie mogę. Byłoby to narażaniem życia Bajki z mojej strony :-( Quote
Agata69 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Erica napisał(a):Niestety, ja od razu adoptować nie mogę. Byłoby to narażaniem życia Bajki z mojej strony :-( czas pokaże komu bajka przeznaczona....;) Quote
Recommended Posts