Zbójini Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Wyciągnąłem rower. Mojego Onka Bossa przegonilem trochę. Kieła też by chyba torche trzeba było. Pytanie do milosników rasy zatem mam. Onek to kłusak a Husky? Quote
Zbójini Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 zobaczcie na to, to tam gdzie znaleźliśmy Kieła: Fundacja Rozwoju Regionalnego Bojan Zakład dogoterapii: (w ramach gr. integr.) Kierownik: Danuta Noblrzak-Hejmowska Zastępca kierownika: Mirosława Jarzynka - hodowca psów zaprzęgowych (hodowla Anulus z Gdyni) W ramach tej grupy prowadzone są zajęcia dla rehabilityjne dogoteraputyczne dla osób niepełnosprawnych Quote
jolek68 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Zbójini napisał(a):Wyciągnąłem rower. Mojego Onka Bossa przegonilem trochę. Kieła też by chyba torche trzeba było. Pytanie do milosników rasy zatem mam. Onek to kłusak a Husky? głównie uciekinier :evil_lol: jak biorą udział w zaprzęgach to mogą dużo biegać i chętnie to robią ;) moja jedna z wyadoptowanych sh biega z nową właścicielką jadącą rowerem ;) Quote
jolek68 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='Zbójini']zobaczcie na to, to tam gdzie znaleźliśmy Kieła: Fundacja Rozwoju Regionalnego Bojan sh i dogoterapia :shake: zbyt żywiołowe są na to :shake: ale może... Quote
Zbójini Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 jolek68 napisał(a): jak biorą udział w zaprzęgach to mogą dużo biegać i chętnie to robią ;) moja jedna z wyadoptowanych sh biega z nową właścicielką jadącą rowerem ;) ale jak ma biec? kłusem czy galopem? ta Pani z tej fundacji już mi odpisała. Nie zna psa niestety... Quote
jolek68 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 raczej galopem ;) ale to zależy czego psa nauczysz ;) tak jak pisałam(najlepiej rower), trzeba mieć zdrowe płuca by za nimi nadążyć na własnych nogach :evil_lol: chociaż dużo osób tak robi :evil_lol: znam różnicę między on a sh ;) Quote
Wioletat Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Nie,nie moje drogie,ja nie sugerowałam oddać do schronu,tego też nie zrbiłabym tylko piszę jak mnie pouczono.Jednak wiadomość ze zdjęciem można do pobliskich schronów zawieżć lub chociaż zadzwonić,ludzie jeśli szukają to często dzwonią pytać. My same oddajemy do hotelików ,tyle,że tego nie powinno się robić (tak mnie pouczono) Prawo ,prawem,ale najważniejsze,iż taka wspaniała osoba jego znalazła:) Quote
Zbójini Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 oj tam zaraz wspaniała:oops: są tacy co sądza inaczej;) Kieł na widok roweru dostał euforii. Szczekal i skakał z radości. Mam wrazenie że wie do czego to urządzenie służy. Nie potrafił co prawda za bardzo biec równo na smyczy ale pare razy spotkał się delikatnie z kołem i zaskoczył. Zrobiliśmy 12 km. Nie zrobiło to na nim co prawda specjalnego wrazenia ale teraz śpi. Sadzę że ktoś o tego psa dbał i na niego czeka... Przydaloby sie porozwieszac ogłoszenia tam w okolicy ale ja mam 60 km w jedna stronę i nie za bardzo mam czas żeby tam jechać. Może ma ktoś bliżej kto mógłby pomóc? Bojano, Koleczkowo, Chwaszczyno, Wejherowo, Szemud itd? Quote
selenicereus Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Ja "wezmę" Wejherowo - i może uda mi się namówić mojego pana i władcę na krótką przejażdżkę w stronę Koleczkowa. Ale to raczej jutro - kiedy sklepy będą pootwierane - bo to warto poumieszczać w sklepach. Takie ogłoszenie na szybko może być? http://img86.imageshack.us/i/kie.pdf/ A tymczasem podrzucam nasze nowe czterołapne nieszczęście - zapraszam do obejrzenia Ziutka. http://www.dogomania.pl/forum/f28/ziutek-szczeniak-szuka-domu-trojmiasto-139359/#post12410980 Quote
Zbójini Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Bardzo ładne ogłoszonko;) Co prawda liczyłem tylko na Bojano ale jeśli znalazłoby się ono w innych miejscowościach byłoby super. Quote
Zbójini Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Kieł trochę posmutniał... Zaczyna chyba tęsknić... wchodzi do szafek, do ciemnej łazienki... wczesniej tego nie robił... Quote
Wioletat Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Oj,to dziwne zachowanie.... Miejmy nadzieję,że poprzez te ogłoszenia właściciel się znajdzie,jeśli szuka.Pies nie wie nigdy,czy celowo został porzucony.,tęskni,potrafi na jednym miejscu czekać,aż do... Jego sytuacja jest bezpieczna,a jeśli właściciel kochał to będzie wszędzie szukał,mam taką nadzieję:) Quote
jolek68 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 ja takiego psa szukałabym wszędzie ;) tylko nie każdy wie że go macie, nie wszyscy mają dostęp do internetu i ogłoszenia bardzo by tu pomogły ;) a czy w najbliższym schronie możecie bezpiecznie dać info :shake: Zbójini jak na pierwszy raz 12 km to całkiem nieźle ;) Quote
Zbójini Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 już później bylo troche lepiej. Wróciło mu trochę zycie pod wieczór. Rozesłałem @ do wszystkich znalezionych wetów z adresami @ i sklepów zoo w tej cześci województwa. Kana zalożyla konto z pisakiem na naszej klasie i wchodzi na profile ludzi z okolicy W Słupsku jest schron ale nie mogę się tam dodzwonić. Ciapkowo powiadomione do Promyka w Kokoszkach wysłałem @ i umiesciłem ogłoszenie na ich stronie. Brazowa1 mam nadzieje sprawdzi w sopocie Quote
Kana Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Weszłam na ponad 700 profili i jak na razie napisała do mnie jedna kobieta z informacją że w Bojanach szwęda się dużo huszczaków ale popyta znajomych czy komuś nie zginął i poprosiłam o porozwieszanie plakatów. Zobaczymy co odpisze. Quote
Zbójini Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Kana napisał(a):Weszłam na ponad 700 profili i jak na razie napisała do mnie jedna kobieta z informacją że w Bojanach szwęda się dużo huszczaków no to pięknie:mad: Mi udało się dodzwonic do schornu w Słupsku i na Kokoszkach. Zostawiłem info. Quote
Kana Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Pani odpisała. Z wielką checią pomoże i porozwiesza ogłoszenia w Bojanach. Myśleli nad jego wzięciem gdy pies był jeszcze na ulicy ale musieli się powstrzymać gdyż mają już jednego. :evil_lol: Ale Pani bardzo miła ... może jednak się przekona :loveu: Quote
Zbójini Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 No to super. Może to coś da. Nie wierzę, że tego psa ktos się pozbył. A tymczasem mam domek do sprawdzenia dla husky w Słupsku. Kto pomoże? Quote
selenicereus Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Mój brat sprawdzi - mieszka w Słupsku. Proszę o dane. Brat sam psiarz będzie wiedział co oceniać (a ja mu jeszcze podpowiem) Quote
Zbójini Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 seleninecereus jak zwykle niezawodna;) ale wczoraj sobie przypomniałem ze w słupsku mamy danka1234 i ona juz sie zgodziła. także na razie dzięki. Quote
danka1234 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Zbójini napisał(a):seleninecereus jak zwykle niezawodna;) ale wczoraj sobie przypomniałem ze w słupsku mamy danka1234 i ona juz sie zgodziła. także na razie dzięki. Witam,jestem umówiona na wizyte jutro na 17 ale jesli jest ktoś z wiekszym doswiadczeniem znający ta rasę to nie ma problemu jesli chciałby sie tam wybrać sam lub nawed razem ze mną.;) Quote
Recommended Posts